24 timmar och 34 minuters krig mot mina egna demoner

Så är jag tillbaka i vardagen igen efter att i helgen tagit mig igenom mitt första 100 mileslopp. Kullamannen 100 miles bjöd på precis det man kan vänta sig...

8 november, 2017 |

Så är jag tillbaka i vardagen igen efter att i helgen tagit mig igenom mitt första 100 mileslopp. Kullamannen 100 miles bjöd på precis det man kan vänta sig fast lite extra :-)

Banan startade med en otroligt platt löpning från Båstad via Ängelholm och vidare till kullaberg. Detta var den delen av banan som jag var mest orolig för inför.

Jag hade funderat fram och tillbaka på hur jag skulle ta mig an dom första 8 milen. Till slut så bestämde jag mig för att spänna bågen och gå ut förhållandevis hårt och förhoppningsvis få lite hjälp med farthållningen, allt för att få en bra position inför andra delen av banan. Och precis det hände. Efter bara några kilometer så var vi två stycken som var loss. Jag kände tidigt att farten var lite för hög för mig men bestämde mig för att gå med så länge det kändes hyfsat ok även om jag förstod att jag skulle få sota för det lite längre fram. Efter ca 3 mil så fick jag släppa och pang där kom smällen. Kände mig helt plötsligt helt slut och benen ville inte alls springa mer över alla platta ängar längst kusten. Men lyckades kriga på och hålla ett ok tempo fram till Ängelholm där den första stationen med mat fanns. Jag kon in där som 3:a och fick i mig bra med energi och joggade iväg och kände att krafterna kom tillbaka ganska snabbt.

Påfyllning av energi i Ängelholm

Efter 8 mil så nådde vi Kullaberg och där väntade 3,5 varv på en bana  som är riktigt tuff i vanliga fall med dryg 1000 hm per varv, och i år även väldigt mycket lera. Här gick farten ner och jag höll min 3:e plats och tyckte att allt kändes ganska bra trots att smärtan i benen var brutal vissa stunder så var det inga problem att kämpa på. På slutet av det näst sista varvet så började jag känna att min ena fotled började göra ordentligt ont och den svullnade upp rejält. Detta gjorde att jag under sista varvet inte kunde springa så mycket som jag gjort tidigare utan jag fick gå en hel del. Så tyvärr så tappade jag pallplatsen med ca 1 mil kvar. Och kom i mål på en 5: plats.

Äntligen i mål

Jag är väldigt nöjd med tävlingen trots den missade pallplatsen. Och så här med ett par dagars distans till tävlingen så måste jag säga att jag har fått mersmak av denna typen av lopp.

Till slut vill jag tacka kullamannen för ett som vanligt fantastiskt evenemang. Vill även tacka alla som stöttat och hejat både på hemmaplan och på plats i Skåne under tävlingen.

Nu får det bli ett par veckor med massor av vila :)

Senaste blogginläggen

 • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Att komma dit man är Malin Tidqvist
  Läs mer
 • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

För dig som vill tävla, jaga tider och placeringar. I lag eller individuellt.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Traillopp

Loppen du vill springa

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

 • x
X
X