Elov Olsson årets manliga traillöpare 2017

Foto: Hasse Eriksson, Eriksson-Foto

För fjärde dagen i rad presenterar vi en vinnare i Trailrunning Sweden Awards. Idag har vi äran att presentera årets manliga löpare inom svensk traillöpning. Från Jädraås utanför Ockelbo i Gästrikland kommer han – ELOV OLSSON.

Elov Olsson är Årets Manliga Traillöpare med motiveringen:

”Långdistansexperten triumferade i Ultravasan, och var stark i amerikanska loppen Western States och Black Canyon Ultras 100K.”

Grattis Elov! Ta oss igenom ditt 2017.
– Det var ett år med många bra lopp och roliga upplevelser, vinsten i Ultravasan var det största men Western States och Wings for Life, där jag satte nytt banrekord, är också minnesvärda. Startskottet för året var Black Canyon i Arizona, där jag gjorde mitt bästa lite tuffare traillopp. I och med det hade jag kvalat in till Western States och inför det behövde jag öka upp mängden löpning. Så jag inledde en träningsperiod på 14 veckor där jag snittade 165 km i veckan. Det var rätt hårt, jag jobbar ju heltid.

Mitt i den här träningsperioden i våras, sprang jag Wing for Life i Kalmar och hann 75,05 km – nytt banrekord. Efter ett läger på plats i Kalifornien, var det sedan dags att ta sig an Western States legendariska 100 miles mellan Squaw Valley och Auburn. Snö, 40-gradig hetta och hög höjd (loppet startar på 2 000 m) gjorde det till en prövning. När vi dessutom glömde att ta med oss pannlamporna från en station och fick springa ett tag i mörker, blev det inte riktigt som jag hade hoppats.

Som uppladdning för Ultravasan sprang jag samtliga lopp i Fjällmaratonveckan i Åre, sju lopp på åtta dagar. På start i Berga by väntade sedan tufft motstånd med flera internationella elitlöpare. Något som jag tycker är riktigt kul! Att jag vann Ultravasan, ett stort lopp hemma i Sverige, är det jag är mest stolt över 2017.

Vad är dina styrkor som löpare?
– Jag är bäst på distanser kring 80–100 kilometer, det är de loppen som jag kommer att fokusera på framöver. Jag tål mycket löpträning, jag har 221 km kvar till att ha sprungit 6 000 kilometer i år. Ofta lyckas jag avsluta mina lopp starkt, det är något jag försöker fokusera på när det går tungt.

Vad händer för löparen Elov 2018?
– Det är inte så mycket som är spikat än, jag vet att jag ska springa Carrera Alto Sil, ett bergsmaraton i Spanien i mars. Jag hoppas bli uttagen till både VM i Ultratrail och VM i 100 km. Mästerskapen går först för mig och jag är skittaggad inför nästa säsong. Det är kul att tävla i både väg och trail, min styrka ligger främst i löpbara lopp. Sedan är det roligare och lättare mentalt att träna trail, det är ju så vackert i skogen, det är mer upplevelse. Bästa passet i vardagen är morgonjoggarna i soluppgång på stigar från föräldrahemmet i Jädraås till jobbet i Ockelbo.

Vinnarpris

Som vinnare i kategorin ”årets manliga traillöpare” vinner Elov en löpanalys på Salming Run Lab och ett presentkort på 3 000 SEK.

Lottade vinnare av presentkort

Bland alla deltagare som varit med och röstat fram vinnarna i årets Trailrunning Sweden Awards har vi lottat ut två stycken presentkort på 1000 kr hos Salming Running. Vinnare blev Katarina Lönn och Tom Sterner.

Powered by

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X