Sagolika Sandsjöbacka Trail!

Pannlampslöpare vid Fjärås Bräcka. Foto: Mikael Svensson

Ja helt underbara Sandsjöbacka Trail! Vilken helg, vilka löpare och vilken upplevelse jag fick under loppet!

Ultralöpning alltså, jag älskar det! Träningen, förberedelserna, tankarna och strategierna innan. Kläderna, skorna, den överfulla ryggan och pannlampan med extra batteri. Gemenskapen och värmen mellan de härliga medlöparna. Den magiska starten vid Tjolöholms slott var precis så speciell som jag hade föreställt mig. Arrangörerna och funktionärerna som är lika positiva genom hela loppet.

Förberedelser pågår, strax start!

Älskar kampen inom mig, det som gör ont och det som känns starkt. Allt detta utspelas i en hård och kall vintervärld, vacker men krävande. Porlande små bäckar men också stora iskalla lerpölar.

Jag hade förberett mig väl. Löpningen gick bra. Lugnt och stadigt framåt. Men halvvägs in i loppet gjorde jag ett stort fel då jag inte orkade byta kläder vid dropbagstationen i Lindome. Dumt. I väskan såg jag de torra och varmare kläderna jag planerat att byta till eftersom det skulle bli allt kallare och blåsigare under eftermiddagen. Men jag orkade inte besväret med att ta av mig och byta om där på parkeringen. Tänker att jag har ju inte frusit hittills så det går nog bra resten också. Det gjorde det inte. Vid Spårhaga vätskestation efter 6 mil är jag så kall och nedkyld så jag tvingas bryta loppet. Mycket onödigt och ett jättedumt fel av mig.

Men ändå, det är ju det som är det fantastiska med ultralopp och traillöpning på vintern! Det är svårt att träna på och förbereda sig för vad som sker i kroppen och huvudet på träning, det måste upplevas och samlas erfarenheter under långa och slitsamma lopp. Nu kommer jag aldrig att göra om samma misstag igen. FÖLJ PLANEN som du gjort upp hemma för under loppet gör du inte alltid kloka val.

Löpning längs drumlinen i Kungsbacka. Foto: Mikael Svensson

 

Jag sparar de positiva intrycken. Att jag kände mig stark och försökte fullfölja loppet tills det inte gick längre. Jag sprang fel vid ett tillfälle och sprang ensam långa sträckor men klarade att hålla uppe kraft och positiva tankar. Jag frös heller aldrig om fötterna, förutom när jag just plumsat i lera och myrar, för merinoullstrumporna, Hokaskorna och gaiters höll fötter och vrister varma.

Och gemenskapen. De glada människorna. Styrkan i att göra något svårt tillsammans med andra. När vi sprungit några kilometer längs kusten vid Tjolöholms slott i mörkret guppade för några ögonblick våra pannlampskäglor i takt. Våra fötter trummade samtidigt i den frusna marken och kanske slog våra hjärtan i samma puls. I några förtrollade ögonblick gav vår gemensamma kraft framåt extra energi som jag sparade på.

Och lyckan. Glädjen hos löpare som efter många hårda timmar kommer i mål på Slottsskogsvallen och får sitt efterlängtade bältespänne. De otroliga ultratrippellöparna som sprungit över 15 mil under helgen. Alla är de vinnare!

Tack Sandsjöbacka Trail, funktionärer och medlöpare. Jag trodde att den magiska stämningen kom från slottet och den vackra omgivningen vi sprang i. Det gjorde den inte.

Den kom från oss, tillsammans. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Summering Höga Kusten Leden Bröderna Backa
  Läs mer
 • Formsvacka och självtvivel Anna Carlsson
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Vägen till 100 miles #2 Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X