Brutala och populära banor på helgens Åda Wild Boar Race

Ett unikt lopp med permanent tävlingscenter lokaliserat i skogen. Där fanns även Åda Wild Boars tentipi som fungerar som sekretariat under tävlingar och i anslutning erbjöds en sprakande brasa, grillmöjligheter och fina åskådarplatser.

– Årets deltagare i Åda Wild Boar Trail var väldigt nöjda med den nya banan. Den nämndes som oerhört tuff och jobbig men samtidigt en fantastisk natur- och löpupplevelse av en helt ny dimension. Dagen bjöd på oerhörda prestationer av samtliga deltagare, inte minst våra barn som deltog. Vi är extra glada att kunna erbjuda lopp för båda vuxna och barn.

– I år var det också premiär av ett nytt upplägg, då samtliga lopp hade start och målgång i det permanenta tävlingcenter som vi byggt upp. Det såg också länge ut som det skulle bli ett vinterlopp igen, men en kombination av vädrets makter och hårt arbete med spätt och yxa gjorde att banan var i stort sett isfri då det väl var dags, berättar Henrik Alvstråle, pressansvarig på Åda Wild Boar.

Herrarnas ultra på 60 km vanns av Karl-Fredrik Andersson från Team Billingen X-Trail på 7:01:27. I mål var han knappa sju minuter före teamkollegan Ramsus Persson.
– Det var tufft. Sju timmar av smärta, men det var väldigt kul att få springa den här dagen, berättar Kalle efter målgång.

I damernas ultraklass var Andrea Berggren från Göteborg ensam löpare att ta sig över mållinjen vilket hon gjorde efter 9:41:53.

I 42 km-klassen blev det överlägsna segrar för Jennifer Asp och Sebastian Pokorny. Från åskådarplats såg det ut som att Asp susade fram i terrängen på lätta ben, vilket hon inte helt höll med om själv.
-Idag kändes det inte som att jag flög fram i skogen direkt. Den här banan är brutal alltså, men brutal och superkul. Jag är väldigt trött nu, pustade hon efter målgång.

Jennifer Asp flyter fram i den Sörmländska skogen. Foto: Christian Boo.

Dagens största klass var herrar 24 km. Här segrade Kim Rörvik, Recreo Naprapati, knappa fem minuter före Johan Sandler. I damklassen på motsvarande sträcka var Nina Ellmark från Frau först över mållinjen.

I 5 km och 12 km-klasserna segrade Tyra Skoog (damer 5 km), Linus Ericson (herrar 5 km), Kristin Larsson (damer 12 km), Simon Karlsson (herrar 12 km).

Länk till fullständiga resultat

Foto: Christian Boo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X