Petter Engdahl vann Livigno Skymarathon

Petter Engdahl stod för sin största insats hittills i karriären då han idag segrade i Livigno Skymarathon, som även räknades som deltävling i Migu Run Skyrunner® World Series. Banan,...

Petter Engdahl stod för sin största insats hittills i karriären då han idag segrade i Livigno Skymarathon, som även räknades som deltävling i Migu Run Skyrunner® World Series. Banan, lagd av Marco De Gasperi, var 34 km lång med över 2700 höjdmeter.

- Ett riktigt häftigt lopp! Väldigt tekniskt, hög höjd och mycket höjdmeter. Det kändes bra i kroppen hela vägen och väldigt glad att ta min första seger i Skyrunning-världscupen. Det här är definitivt min största merit inom trailrunning!

Petter var starkast i uppförsbackarna genom hela loppet, men blev sedan ikappsprungen i utförsbackarna. Mot slutet var det dock inget snack om vem som var starkast för dagen.
- I sista långa stigningen fick jag en ännu större lucka och tryckte på rejält sista utför och sista biten in mot mål.

För Petter Engdahl, som även är en av landets bästa längdskidåkare, var Skyrunningloppet även avslutningen på ett två veckor långt träningsläger i Livigno.
- Jag har varit här nere och kört väldigt hårt. Förra veckan blev det mycket löpning sen mer rullskidor denna vecka för att spara på benen.

Nästa lopp som väntar Petter är Dolomyths i Canazei, kör vertikalen och skyracet där.

I damklassen tog också Lina El Kott Helander en meriterande fjärdeplats. Upp till segraren Laura Orgué fattades 11 minuter.

Foto: Migu Run Skyrunner® World Series

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X