Supergrepp på Salmings nyhet OT Comp

Det svenska sportföretaget Salming kom under våren 2018 med en ny spännande sko. Salming OT Comp (Off trail Competition) är, enligt Salmings egen produktbeskrivning, tillverkad för orienterare, swimrunners och OCR-löpare. Och den passar naturligtvis även bra för dig som springer trail!

Under våren och försommaren har vi testat skon i olika väder och underlag. Att testa en sko och rekommendera den för andra är naturligtvis vanskligt, det finns ju lika många former på fötter och löpstilar som det finns löpare. Vår utgångspunkt har därför varit att lyfta fram de egenskaper som vi tycker präglar just OT Comp.

OT Comp är, som namnet hintar om, en sko som du ska kunna tävla och springa fort i. Därför är den lätt, 256 g (UK 7,5), vilket vi har uppskattat under våra löpturer. Sulan är framtagen i samarbete med däckföretaget Michelin, som har lång erfarenhet av tillverkning av bildäck. Skon har verkligen ett bra grepp. De största gummidubbarna är 7 mm höga och sitter på tillräckligt avstånd för att det inte ska kunna fastna småsten mellan dem. Under testpassen har vi utmanat greppet i lera och regn, och har aldrig känt någon rädsla för att skons grepp inte ska räcka till. Ett drop på 4 mm ger en skön känsla av att vara nära underlaget, vilket ju i sig ger bättre kontroll.

Ovandelen är tillverkad av en mesh som är förstärkt med en RocShield™ yta. Då skon är framtagen delvis för swimrun, har den dränerande förmågan varit en viktig parameter. Positivt även för traillöpare, vi har inte upplevt att skon blivit tung och sugit åt sig vatten. Skon har en mjuk hälkappa som kan passa löpare med känsliga hälar.

Efter cirka 10 träningspass och 15 mil löpning på stig och i skog, finns inga tendenser till att överdelen utsatts för något särskilt slitage.

Sammanfattning
Skon passar dig som är, eller börjar bli, en van löpare och som vill ha en trailsko med hög löpkänsla. Den är gjord för dig som vill springa på tekniska stigar, i skogen, på klippor, genom vatten och över hinder. Den passar definitivt bra att springa traillopp i, vi skulle säga på distanser upp till halvmaraton, men även längre för dig som är van löpare.

Här kan du läsa mer om och köpa OT Comp

2 svar till “Supergrepp på Salmings nyhet OT Comp”

 1. Peter Lindquist skriver:

  Intressant! Hur upplevs skon, är den smal i läst/tåbox etc? Tycker det absolut svåraste bland trailskor är att hitta skor som inte är så sablarns smala över mellanfot och i tåbox.

  • Trailrunning Sweden skriver:

   Hej Peter!

   Ursäkta lite sent svar. Skon har ingen särskilt bred tåbox, men den är heller inte trång framtill på mina något breda fötter.

   MVH
   David Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Längdskidåkning - från Skidome mot Birkebeinerrennet Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vinn priser för över 40 000 kr, stor giveaway! Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Runstreak 400 Fysparet
  Läs mer
 • I med- och motgång Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
TRAILRESA TJECKIEN
20-24 MAJ 2020
public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X