Kan det bli för varmt?

Ja, det kan det tydligen. Vilken värmebölja! Solen har strålat och Sverige har brunnit. Även om det har varit härligt varmt så har torkan och alla bränder gett en väldigt obehaglig känsla och oro. Joel har varit ute och arbetat mycket med skogsbränder i Örnsköldsvik, och det är nog inte förrän man ser skadan på nära håll man förstår hur illa det faktiskt är.

Värmen har även ställt till problem med träningen (litet problem i jämförelse med bränder, men ändå). Det har varit för varmt! Och vi är tydligen inte så bra på att hantera värmen, ni kan fråga våra sambos.. Varmt på morgonen, varmt på dagen och alldeles för varmt för att sova. Att jobba och träna i denna värme har varit hårt, att vara ledig och träna likaså. Många pass har antingen uteblivit eller förkortats när det varit ca. 30 grader och inte ett moln på himmelen.

Men det har också varit fantastiskt! Mycket bad, fina kvällar och inte en tanke på att klä sig i annat än shorts och t-shirt. En sommar vi sent kommer att glömma. Och vi har faktiskt hållt igång träningen någorlunda också, även om det inte låter som så 🙂

I helgen var vi båda hemma hos vår familj i Edsbyn och deltog i Hälsingegårdarsstafetten. En fantastiskt rolig och välorganiserad tävling där man springer i lag om fem. Vi skulle egentligen ha sprungit hela sträckan på 30 km själva (som också är ett alternativ i tävlingen), men i sista stund fick vi ihop ett familjelag som vi kunde ställa upp med!

Att få springa kort och snabbt var sjukt roligt! Det är inte ofta vi gör det, så det blir en extra utmaning när man inte tränar för det. All löpning i skog och backar verkar dock räcka, för vi fick upp farten allihopa och slutade på en andra plats i mixklassen! Pappa trotsade en lite ond vad och sprang sin snabbaste sträcka hittills och Nina och Camilla överträffade sig själva dagen efter ett tufft 30 km pass i skogen. Att få springa stafett i lag kan vi varmt rekommendera, vi fick en riktigt rolig och härlig dag!

David sprang en sträcka på 9,5 km och Joel 7,5 km. Vi hade båda en snittid runt 3.50 min/km, vilket får anses som bra då vi inte tränat fart på väldigt länge! Det kanske är dags att börja träna mer snabbt och springa lite mer korta lopp också? Joel har just nu inbördes rekord på 10 km, 36.06 min som han sprang i våras. Dags att försöka putsa lite på den siffran!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X