Tillräckligt långsam för att utmana konditionskonnässören på Rya Åsar

Rya åsar är den relativt korta och centrala tävlingen i utkanten av Borås. Mina resultatförväntningar var kanske inte på topp, inte minst för att det duggar tätt av elitidrottare i Sjuhäradsbygden. Men även för att jag haft lite dålig fart på träningen sista månaderna. Förutom igår då, när rullskidpasset råkade bli nästan dubbelt så långt ...

20 oktober, 2018 | ,

Om äventyr, nomadliv, löpning, skidåkning i Sverige, Europa och Världen. Andreas bloggar även flitigt om teorin att springa tillräckligt långsamt för att kunna vinna.

Kontakt: [email protected]

Mål: Att vara redo för vad som helst, när som helst, med vem som helst

Motto: Life is about collecting true stories your grandchildren will never believe

Rya åsar är den relativt korta och centrala tävlingen i utkanten av Borås. Mina resultatförväntningar var kanske inte på topp, inte minst för att det duggar tätt av elitidrottare i Sjuhäradsbygden. Men även för att jag haft lite dålig fart på träningen sista månaderna. Förutom igår då, när rullskidpasset råkade bli nästan dubbelt så långt som jag hade tänkt...

Sveriges regnigaste stad levererade solsken och återseenden

När jag i morse närmade mig Sveriges regnigaste stad duggade regnet tätt trots utlovat solsken. Borås verkade först leva upp till sin något nedvärderande utmärkelse, men det hann spricka upp till mysigt solsken redan innan jag parkerade bilen.
En förhoppning som däremot infriades var att återse konditionskonnässör Erik Wickström, som jag en kort period var klubbkamrat med i Ulricehamns IF och inte träffat sedan dess. Visserligen kanske jag inte hoppades på att han skulle tävla då jag vet att han är starkare än mig, men jag såg fram emot att säga hej och byta några ord med honom.

[caption id="attachment_22992" align="alignnone" width="1024"]Konditionskonnässören och jag Erik Wickström är delvis känd för sin legendariska frisyr, men idag vetitusan om inte min lustiga håruppsättning kan vara med och utmana... Foto: Ida Wickström[/caption]

... Varav ett var lite mer oväntat

Ett lite mer oväntat återseende var det med Rasmus Melin, Falkenbergaren och f d elitroddaren som jag känt sedan han föddes och varit jämngammal med sedan dess, men varit väldigt dålig på att hålla kontakten med. Han hade tydligen flyttat till Borås efter att han lade ner sin proffskarriär i somras. Och idag stod även han på startlinjen till loppet Rya Åsar Trail Run. Kul! Men nu blir det ännu svårare att få till de där gemensamma träningspassen som luktat "mycket snack och lite verkstad" så länge jag kan minnas ;)

Svårstartade ben efter förlängd After Work

Redan under uppvärmningen kände jag att benen inte riktigt var på topp efter gårdagens rullskid-AW från Falkenberg till Kalv. Men jag blev uppmuntrad av Wickström när han trodde att jag skulle vara snabbare än honom och när han pratade om lokala formtoppar efter lugna långpass. Tack Erik, de orden hade jag med mig långt in i loppet!

[caption id="attachment_22994" align="alignnone" width="1024"] Gårdagens pass startade visserligen i Vinberg och nådde inte riktigt fram till Kalv. Och dessutom bestod det främst av överkroppsarbete. Men likväl hade det satt sig i benen...[/caption]

Avancemang i värsta backen trots handbromstaktik

Första halvan av loppet var inte bara tunga för mina ben utan även för övriga startfältet. Jag tappade mindre än jag trodde, eller rentav tog in på konkurrenterna, i loppets tuffaste stigning efter 3 kilometer. Trots att jag i sedvanlig ordning gick upp för backen för att spara på krafterna och hålla nere pulsen. Det syntes tydligt redan från start, och kanske ännu tydligare i backen, att jag och Erik hade liknande strategier. Även om han låg konstant 20-30 sekunder framför mig under första halvan av loppet blev jag mer och mer hoppfull om att faktiskt kunna utmana honom i de lite mer tekniska partierna mitt på banan.

Ett (nästan) tillräckligt långt parti av riktig löpning

Mycket riktigt, när löpningen blev som roligast för mig och som tuffast för övriga startfältet, lyckades jag sudda ut Eriks lucka och springa förbi de löpare som låg mellan oss. Strax innan vi kom ut på de (alldeles för) lättlöpta vägarna 2-3 kilometer från mål snubblade jag förbi honom i en utförslöpa. Men tyvärr var det för lite skogslöpning kvar för att lyckas skapa en lucka och Erik, som fysiskt sett är betydligt starkare än vad jag är, klistrade sig som ett frimärke bakom min rygg. Det var för långt fram till tvåan och för långt bak till femman, så vi visste båda två att vi skulle få göra upp om tredjeplatsen. Jag sa till Erik att "det var ju synd, annars kunde vi springa i mål hand i hand!"

Idag var jag inte ensam om att vara Slow Enough To Win

Eftersom jag sedan länge vet att Erik har ännu färre snabba muskelfibrer än vad jag har (men däremot betydligt bättre fartuthållighet) insåg jag ganska snart mitt taktikmisstag i att ha sprungit om honom. För att slå honom skulle det behöva bli kortspurt strax före mål, och för att han skulle slå mig behövde det bli långspurt. På sista krönet, någon kilometer från mål, såg jag plötsligt en grön raket flyga förbi på höger sida. Det var Erik som gjorde en rejäl fartökning som jag verkligen inte hann reagera på. Plötsligt hade han återigen en lucka på 20 meter och en fart som inte fanns i mina ben just där och då. Självklart gjorde jag mitt yttersta för att hänga på, men när luckan snarare växte än krympte längs vägen till mål fick jag se mig besegrad.

[caption id="attachment_22995" align="alignnone" width="1024"] Den här placeringen, i det här startfältet, får jag vara väldigt nöjd med. Trots att det kanske blivit lite väl många chokladmedaljer sista tiden...[/caption]

Ännu en fjärdeplats, men ändå en seger

Eller egentligen ska jag nog se det som en seger. De tre löpare som var framför mig, och även några av de löpare som var bakom, är betydligt starkare än vad jag är. Jag får tacka mina ben för att de är så bra på att springa i skogen och vara väldigt nöjd med fjärdeplatsen i Rya Åsar 2018. Kanske en av mina bästa prestationer hittills i år. På en oväntat fin bana, åtminstone på den halva av loppet som gick på riktiga stigar.

[caption id="attachment_22993" align="alignnone" width="768"]Efter målgång Erik fångade mig på bild strax efter målgång. Då var jag nästan lika nöjd som jag ser ut på bilden, men inte riktigt lika trött. Foto: Erik Wickström[/caption]

Tack alla nämnda, och alla glömda,
Vi hörs om en kvart, fjorton da'r!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Senaste blogginläggen

 • ÖtillÖ World Championship 2021 - del 2 Linda Doktar
  Läs mer
 • Pryltest - Adidas Terrex Speed Pro SG Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Racerapport: Järvens bana Salming Idre Fjällmaraton! Peter Lindquist
  Läs mer
 • En skada kommer alltid i fel tid men låt inte det hindra äventyret Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Att börja om från början Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Val d'Aran 2021 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Felspringspolitik. Och en terapeutisk rapport från Mora Trail Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

W E E K E N D 🌲 ...

Orust Tvärs Terränglopp

A 27k race across Orust, an island in western Sweden, and Sweden's third largest island.
The race has it all: amazing trails, technical sections, fast sections and hilly sections as well. The area is really lovely during September and runners will enjoy the colours, the nature and the amazing support/organization of the race as well.

I really appreciate these local races where all the community gets engaged and pretty much everybody is in some way involved in the race.

The last time I raced this race I was the guy in the image. A well "developed" beard, lots of hair and a quite good running form. The form is maybe a bit better today but the hair is gone and the beard is much more "cultivated"! 😅😂🤣

Anyways, I will not the race tomorrow but I will run it. I will enjoy the race "outside" the race.

I will enjoy FILMING the event. 😉😁

So, if you will, feel free to chase me, run with me and have some fun.

Still, I need to be home at a certain time so I will be pushing a bit during some sections.

See you all tomorrow! I will have a blue hat! 😉

Let's have some fun tomorrow! 😜👍

📸 by Jessica Bergman jesber72

#springigbg #trailrunningsweden #trailrunning #runtoinspire #ultralopning #wildandhappy #wildandfree #runforlife #positivity #feelgood #goodvibes #runner #trailrunner #loverunning #trailexploring #nevergiveup #neverstopexploring #runfree #loverunning #lonesomerunners #timetoplay #flatisboring #changeyourattitude #runningtoinspire #altrarunningfans #ultragbg
...

Went out for a lunch run 🏃‍♀️ Beautiful 🤩 autumn 🍂 weather and it looks like it’s going to stay over the weekend. I’m running in every kind of weather but I have to say that sunny days are the best. 😎. After a tough week it’s good to have the weekend off. Let it be filled with lots of running 🏃‍♀️ and movement 😍.
.
.
#blioslagbar #gbgmystrail #trail #trailrunning #trailrunner #running #runner #run #ultrarunning #ultratraining #torekovbåstad #trailrunningsweden #icebug #icebugofficial #happytime #womenrunning
...

Lugnt på löpfronten denna veckan. Mer av vila och prehabträning. En viktigt del av träningen och av att må bra. 🌲✨imorgon hejar vi på rasmushelgersson som springer Lidingöloppet ⭐️ #älskalöpning #löparglädje #träningsglädje ...

Det daggtunga gräset sniker runt smalbenen…välbekanta stigar som slingrar sig fram över kullen..
Två rådjur får syn på mig och sticker snabbt iväg över fältet och försvinner ned mot skogsbrynet..
Dunkelt pastellfärgat ljus..
Månen bakom..soluppgången framför..
Morgonmagi✨#löpare #runner #löparglädje #justrun #traillöpning #trailløb #trailslikethese #trailrunning #fields #sunrise #trailrunningsweden #morning #morningrun #epicmorning #laufen #laufenmachtglücklich #foresttherapy #skogsbad #forestbathing #shinrinyoku #borås
...

Present 🎁 på posten. Tröja nummer 2! ⛷️🚴‍♂️🏃 😃 #ifkskövdefik #garmin #garmin735xt #strava #ultravasan90 #hemmavasan #cykelvasan #vasaloppet #asicstockholmmarathon #jönköpingmarathon #ensvenskklassiker #vasaloppstrippeln #trailrunning #trail #trailrunningsweden #mtb #billingenskovde #billingensfritidsområde #salmingrunning #salomonactiveskin8 #nononsenserunning #trail4 #billingen #salomonrunning #speedcross4 #iamspecialized #theoutdoorzyofficial ...

Stigar, grus o gyttja och några kantarellstopp på löprundan före frukost!
.
.
.
.
.

.
.
#fölksömschytter #feelgood #teambds #BDS #bdssverige #aktivaBDSare #olstorp #gråbo #lerum #löpning #running #10månadermot10mil  #gubbarsomlubbar #trailrunning #injinji  #mjölksyra #kondis #happyrunner #trailrunningsweden #stenholm #barfotaskor #fottrappan #barefootrunning  #löparglädje
#vibramfivefingers #fivefinger
#kantareller
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

2 days ago

Hej!
Jag springer för närvarande i Salomons sense ride 2 och trivs bra med dom, främst för att dom sitter som gjutna på fötterna. Däremot är greppet inget vidare nu när det börjar bli blött på stigarna.
Behöver tips på vilka skor som kan tänkas passa mig. Har kollat lite på Icebugs modeller och även Altra. Så, tips mottages! Ska tilläggas att jag inte bor nära någon vettig butik med möjlighet att prova ut skor.

Tack på förhand löparvänner.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Kör med Sense ride 3 och supernöjd med greppet på dom, så är du nöjd med modellen i övrigt kanske du ska spana på sense ride 3 eller 4 som finns nu 😊

Icebug och VJ har klart bäst grepp. Är det till långdistans eller kortare/tävling? VJ Spark ska vara en bra, allsidig sko. Helt nysläppta. Icebugs Acceleritas är outstanding om man har smala fötter och vill ha en snabb sko. www.vjsport.fi/se/shoes.html

Scott supertrac 👌

Vj ultra, icebug Capra eller icebug outrun 🏃🏽‍♀️👟😅

VJs skor (alla modeller, finns lite olika beroende på distans och din egen fot) har bästa greppet!

Allt med vibrem sula, är grymt

Har Sense Ride 3 och det är superbra grepp. Köpte Altra Lone Peak 5 nu och sämre grepp får man leta efter.

VJ - Best Grip on the Planet

Sitter som gjutna... 😬 testa Altra Timp. Passar sitter skönt. Bra grepp. Lagom dämpning. Jag springer mycket i dom. Från korta distanspass hemmaomkring till fjällmaraton. Funkar även på lite asfalt. Jag saknar inget i den skon.

ok jag kör sense ride 4, helt sanslöst bra grepp! kör på dem!!

1 day ago

Halloj!
Hoppas det är okej med ett litet säljinlägg.

Köpte dessa när jag skulle springa BAMM för några år sedan, dom funkade toppen men har inte kommit till användning sedan dess. Storlek 38, tts enligt mig. Minns inte vad jag köpte dom för, men kanske att 500 plus frakt är ett rimligt pris?

Hittade lite info om dom här: https://amazon.com/Merrell-Womens-Terra-Trail-Runn…
... Se merSe mindre

Halloj! 
Hoppas det är okej med ett litet säljinlägg. 

Köpte dessa när jag skulle springa BAMM för några år sedan, dom funkade toppen men har inte kommit till användning sedan dess. Storlek 38, tts enligt mig. Minns inte vad jag köpte dom för, men kanske att 500 plus frakt är ett rimligt pris? 

Hittade lite info om dom här: https://www.amazon.com/Merrell-Womens-Terra-Trail-Running/dp/B00YBFSOCQ?th=1

Kommentarer på Facebook

Intresserad! Ser ut å vara hyfsat bred i tåboxen? Är dom det? 🤗

Tips,testa även att lägga ut dom här: m.facebook.com/groups/267978246887896/

2 weeks ago

Hej!
I torsdags frågade jag om det fanns några barfotalöpare. Det finns det 🙂.
Vi snackade mycket om skomodeller och vad man börjar med.

Här kommer en uppföljande fråga.
Hur väljer man rätt Vibram FiveFingers?
Jag rör mig i skog och vill kalla det jag gillar för Trail.
För detta verkar 3 st modeller vara lämpade:
1. V Alpha
2. V Trail
3. V Trek
De verkar komma i den ordningen också från lätt till tuff terräng.

Vad säger ni om dessa?
Hur är det med tåbox på FiveFingers och hur får jag rätt storlek.
Strumpa vill jag nog inte vara utan...
... Se merSe mindre

Hej!
I torsdags frågade jag om det fanns några barfotalöpare. Det finns det 🙂.
Vi snackade mycket om skomodeller och vad man börjar med.

Här kommer en uppföljande fråga. 
Hur väljer man rätt Vibram FiveFingers?
Jag rör mig i skog och vill kalla det jag gillar för Trail.
För detta verkar 3 st modeller vara lämpade:
1. V Alpha
2. V Trail
3. V Trek
De verkar komma i den ordningen också från lätt till tuff terräng.

Vad säger ni om dessa?
Hur är det med tåbox på FiveFingers och hur får jag rätt storlek.
Strumpa vill jag nog inte vara utan...

Kommentarer på Facebook

Jag har haft five fingers i tio års tid. Plats för tårna finns det alltid, problemet är ofta tvärs om att dina tår inte fyller ut hela vägen och kan få konstiga veck. Ullstrumpor i olika tjocklekar brukar fixa det. Det kvittar tycker jag vilka du väljer, allt handlar om hur du ska träna upp din fot och öga koordination, så du inte får genomslag som kan ge blåmärken under fotsulan. Lycka till

1 week ago

Tar gärna emot tips på bra skor att använda när det är blött i spåren. Då sten och rötter blir väldigt hala. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Kolla VJ Sports skor. De har absolut bästa greppet! Här finns några modeller. Jag gillar XTRM. trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/vj/

VJ's är helt underbara på slirigt underlag - Jag kör med VJ Ultra när det bjuds på lite brötig terräng. www.vjsport.fi/se/ultra.html

Icebug har skor med bra grepp.

Jag köpte Topo, deras Ultra terräng med bred tåbox, testat på hala klippor och stenar , funkar bra.

Altra Lonepeak eller King

Har sprungit i otaliga sorters skor och bäst grepp hittills utan metalldubb har VJ erbjudit. Makalöst bra grepp på blöta stenar, rötter och spångar. Icebug kommer stark tvåa. Tråkiga är bara att har man väl testat ett par skor med bra grepp, så får man otroligt svårt att gilla andra skor efteråt när man märker hur halkiga de är i jämförelse.

Då är det låg sula som gäller👍 Föreslår Icebug spirit 8, hårdare stabilare sula, underbart grepp. VJ Intgrator. Mjukare sula underbart grepp. Mvh orienterare

+1 på VJ; har XTRM, MAXx och Spark. XTRM och spark har lägre drop och aggressivare sula, XTRM och MAXx har rockplate samt kevlar i ovantyget, XTRM lite smalare läst. Spark är nyaste trailmodellen och lättast, XTRM populär bland swimrunners. Springer Max 20k med XTRM och Spark, 15 och uppåt i MAXx. Ultra har jag provat på, och den har klart mest dämpning. På hala stockar biter dock inget gummi, så alternativ 1 är att lära sig hoppa över, alternativ 2 att köra heldubbat och alternativ 3 att skruva i 1-2 dubbar mitt under sulan - ungefär vid hålfoten.

Jag säger också VJ ultra eller icebug 😀

Altra mt 2, vibram sula. Har aldrig halkat med dom

Använder mina dubbade vinterskor ibland, funkar kanon när det är blött och rötter.. på sten får man fäste oxå... ibland.. inte😃

Jag tycker Saucony Peregrine funkar bra på allt utom is

View more comments

6 days ago

Vad har ni haft för på fötterna när ni sprungit Lidingöloppet (30 km) eller liknande triallopp eller trailträningsspår?

Själv så har jag sprungit i Asics DS Trainer med häldrop på 8 mm som inte är några trailskor men sprungit in på 2 tim 38 min i mitt senaste Lidingölopp tex.

Tyvärr så fick jag problem med höger hälsena under dec 2020 och är nu relaltivt återhämtad men känner att jag inte vill gå ned för mycket häldrop för säkerhetsskull. Sneglat på Adidas Terrex Speed Ultra med häldrop på 8 mm. Vad tror ni om den skon, någon som testat den, kan de vara ett bättre alternativ än Ds trainer?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Lidingöloppet är inget trailopp det är ett terränglopp, då det är fina grusvägar och stigar så är väl en asfaltsko det självklara valet, spring i den skon du gillar.

Den bästa skon du kan hitta är den som passar dig. Det låter kanske klyschigt men det ligger mycket i det då varje person är olik från den andra och allas fötter ser olika ut, reagerar olika på löpningen och inte minst att vikt, löpsteg, terräng, längd och teknik spelar stor roll. Jag skulle prata med någon som kan löpning i en butik där du kan få testa ditt löpsteg med någon kunnig, testa olika skor på löpband och analysera hur du står på din fot för att få den ultimata skon för just dig. I Stockholmsområdet skulle jag vända mig till Löplabbet (Kungsgatan) eller Runners' Store (Regeringsgatan) Har du vägarna förbi Kalmar rekommenderar jag starkt att du besöker Prestationskläder där Jonas Carlander med personal kan hjälpa dig med deras enastående service och expertis. Själv springer jag i följande beroende på lopp, distans och underlag. Asfalt - ON Cloudsurfer Ger 6mm drop och ca vikt 300g/sko Tung terräng - ON Cloudventure Peak Ger 6mm drop och ca vikt 260g/sko Lättare terräng & stig - ON Cloudvrnture Ger 6mm drop och ca vikt 295g/sko Lycka till i jakten på den bästa skon.

I ran LL in Nike Pegasus Trail. The new model is even more comfortable

New Balance 1080 är väldigt skonsam i helgreppet och trycker inte på hälsenan. Kanske ingen tävlingssko men en superbra distanssko! Finns på Löplabbet om du vill testa!

1 week ago

Jag behöver skotips. Jag springer nu i ett par Altra Superior på kortare rundor och Asics GEL-Trabuco 9 på de längre. Älskar mina Altra men gillar inte Asics. Dels för att det är dålig kvalitet men också för att dom inte riktigt passar min fot.
Så jag skulle alltså behöva ett par andra skor med lite mer dämpning än Altra Superior för mina långrundor. Jag har testat Altra Lone Peak men tror att jag behöver några med lite högre drop. Jag har ett krav och det är att dom ska passa mina breda "ankfötter" :-). Det är ju delvis därför jag gillar Altra så mycket. För att alla tår får plats.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Har du testat Topo?

+1 på Topo Athletic. Footshape och med lite dropp 0-5 beroende på modell.

Jag har samma behov som du. Ankfötter med behov av dämpning och drop. (Dessutom storlek 36, vilket är extra svårt att få tag på 🙁). Jag hade ett par Inov8 Parkclaw som jag älskade. Lagom drop, superbred tåbox, skön dämpning men ändå ”markkontakt” och jättebra grepp på alla underlag. MEN skon slets ut på tok för snabbt. Sulan var intakt, men tyget utvändigt och invändigt blev sönderslitet på nolltid. Inte prisvärda med andra ord. Sedan har jag klickat hem och provat ett antal skor som enligt tester och beskrivningar ska vara breda men inte är det… Något par som passat på foten, men inte passat min löpstil (landar på fram-/mellanfot). Till sist fastnade jag för Salomon Speedcross 5 Wide, men blev besviken för att de har uselt grepp på trädrötter. Sedan har jag även köpt ett par Merrell Moab Speed gtx på rea. Tänkte de kunde vara varma och sköna när snögloppet kommer. De är rymliga och sköna, men dålig löpkänsla! Känns klumpiga att springa i, så de används nu för skogspromenader. På väg springer jag i mitt fjärde par (tror jag) Hoka Clifton Wide. Provade Hoka Speedgoat för terräng, men de var för smala. Någon här i gruppen tipsade mig nyligen om Hoka Evo Jaws. Det kanske blir nästa att testa. Lycka till!

Måste rekommendera norda 001, aningen bredare än speedgoat framtill men känns inte alls lika klumpiga betydligt med dämpning än Salomon, ruskigt bra grepp också. Tyvärr snordyra men dom verkar ha en betydligt bättre livslängd än dom flesta skor och är bättre för miljön än dom flesta👍

Om du gillar Altra så ta ett par med lite mer dämpning och stoppa in en hälkil. Fick tipset om hälkil efter att ha sålt mina splitternya Lone Peak på grund av smärta när jag sprang även korta sträckor (ovan med 0 drop). Nu har jag sprungit även längre rundor med Superior och hälkil och det var 👌🏼.

Om du väntar till oktober kanske New Balance Fresh Foam More Trail V2 vore ett alternativ. Asfaltsvarianten av denna modell är snormjuk utan att man sjunker ned i den och har väldigt bred tåbox för att vara av traditionell form. 4 mm drop.

Altra olympus, super sköna för långa rundor

Topo

Säger som andra, Topo. Jag har bara haft de hemma för test, upplevde det som jäkligt sköna, men lite klumpiga. Sprang dock aldrig med dom, då jag kände ganska omgående att de skulle returneras. Bikester.se har Topo.

6 days ago

Magnus Rabe säkrar seger även i Black River Run (BRR) och befäster sig som Sveriges bästa 💯 miles traillöpare genom att vinna samtliga tävlingar i "The-Swedish-100-Miles-Challenge" 🎩🥇🎉
Detta blir en rejäl putsning av totaltiden som troligen kommer stå sig länge 💪🏻😃
Heja Magnus!!! 🏃🏼‍♂️

https://facebook.com/100057114018014/posts/…Inatt säkrade Magnus Rabe från Varberg segern i BRR 💯 miles med 33 min marginal till 2:an Martin Scharp.
Magnus tar med detta även hem den sista deltävlingen i "The Swedish 100 Miles Challange" och vinner därmed samtliga deltävlingar. Han putsar därmed det tidigare sammanlagda rekordet med god marginal.
Vad det nya rekordet lyder och hur mycket kapning av det gamla rekordet det blir får vi återkomma med när detta står klart.
Stort Grattis Magnus, vilken uppvisning!!!
👏🏻👏🏻👏🏻🏃🏼‍♂️🎉🎉🎉😃
Sluttid i årets BRR:
160,00 km; 14:52:51; 5:35 min/km 🥇

Liveresultat under loppet:


Grand Slam:
http://blackriverrun.se/TheSwedish100milesChalleng…;
... Se merSe mindre

Magnus Rabe säkrar seger även i Black River Run (BRR) och befäster sig som Sveriges bästa 💯 miles traillöpare genom att vinna samtliga tävlingar i The-Swedish-100-Miles-Challenge 🎩🥇🎉
Detta blir en rejäl putsning av totaltiden som troligen kommer stå sig länge 💪🏻😃
Heja Magnus!!! 🏃🏼‍♂️

https://www.facebook.com/100057114018014/posts/303000301613768/?d=n

Kommentarer på Facebook

5.35 galet snabbt 😮

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

En av Sveriges mest meriterade löpare, @idanilssi är tillbaka efter långdragna skadebekymmer. https://trailrunningsweden.se/2021/07/19/ida-nilsson-jag-orkar-vara-trott-lange/

Löpargruppen i Göteborg-Härryda - vilken dundersuccé. Fullbokad inför hösten med 50 löpare på nån timme. https://trailrunningsweden.se/lopargrupper/goteborg-harryda/

Fem tjejer tycker till om nya MOAB FLIGHT från Merrell. https://trailrunningsweden.se/2021/06/10/moab-flight/

Intervju med Sebastian Ljungdahl. https://trailrunningsweden.se/2021/06/04/fran-oldrickare-till-skyrunner/

Jämn kamp mellan Fredrik Bakkman och Sebastian Ljungdahl i @skatasryggar . Karin Nilsson vann damklassen.

Efter positiva besked kring höstens motionslopp har det lagts till många spännande lopp i Trailkalendern. https://trailrunningsweden.se/trailkalendern

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X