Vad gjorde du bra 2018? Utvärdera din säsong nu!

Säsongen är slut, eller väldigt nära sitt slut. Nu är tiden för återhämtning och reflektion. Nu lägger du grunden för nästa år.

Att utvärdera sin säsong är att lära känna sig själv lite bättre. När tiden finns att zooma ut och få distans till sin träning och tävling, kommer ofta intressanta insikter. Som till exempel hur just du reagerar med kropp och huvud på olika typer av träning och i olika situationer.

DET SKA VARA KUL
Glädjen är själva utgångspunkten, grunden och anledningen till att vi springer. Självklart är inte varenda minut, varenda kilometer av varje träning eller varje lopp så himla kul. Självklart känns det tungt och segt ibland. Men som helhet ska löpningen GE energi och glädje. Kommer du fram till att du inte hade kul med din löpning i år? Ta en funderare på varför. Har du för höga krav på dig själv, ställer skadeproblem till det eller är det något annat som skaver?

MÅL MED MENING
Målen är det som driver och motiverar de flesta av oss till att träna. En utvärdering av säsongen ska innehålla funderingar kring dina målsättningar: var de inspirerande, var de realistiska? Tränade du så att du gav dig själv chansen att nå dina mål?

BALANS I TRÄNINGEN
Ta en titt på din träning och hur du lade upp den över året. Fungerade den i sig och fungerade den i förhållande till ditt övriga liv? Höll du dig hel och frisk? Upplevde du att den förde dig närmare dina mål? Kanske behöver du förändra något för att bli mer uthållig eller snabbare. Du kanske behöver planera din träning mer noggrant? Förändra något i kosten för att hålla dig frisk? Se till att få mer tid för återhämtning och vila? Träna mer styrka för att undvika skador?

DITT BÄSTA JAG PÅ TÄVLING
För dig som springer lopp kan det vara aktuellt att fundera över hur du agerade på tävlingen. Fick du ut ditt bästa på den tävling där du ville prestera? Planerade du träningen inför loppet på rätt sätt så att du var pigg och sugen när startskottet gick? Var du mentalt med i matchen och hade överskott även i huvudet? Kanske finns det saker du kan göra annorlunda inför nästa viktiga lopp.

5 frågor att ställa dig själv i din utvärdering

– Har du haft kul?

– Var dina mål motiverande och realistiska?

– Kan du förändra något för att bli bättre och/eller ha roligare?

– Tränar du rätt saker?

– Fick du ut det du vill på tävling?

När utvärderingen är gjord väntar nästa roliga steg: att planera din säsong. Artikel om det kommer snart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X