Ljus, mörker och häftig målgång i Sandsjöbacka Trail

Traillöpare går inte i ide. Sandsjöbacka Trail i Göteborg är ett av de största vinterloppen. 11–13 januari erbjuds lopp under tre dagar, på distanser från 14 km upp till 85 km och dessutom i både ljus och mörker.

– Sandsjöbacka Trail fokuserar på upplevelse och löpning genom naturens alla element. Alla distanserna innebär transport från punkt A till punkt B. I år är målet flyttat till det klassiska landmärket Skansen Kronan i Göteborg. Upploppet bjuder på sju serpentinsvängar och närmare 50 höjdmeter på några få hundra meters löpning. Mjölksyrafest ända in i mål alltså! Men belöningen heter duga: utsikt över hela Göteborg, varm soppa och ett uppvärmt Skansen Kronan med restaurang och bar väntar, säger Max Andersson som är en av arrangörerna.

Banorna går främst på leder och stigar i Sandsjöbacka naturreservat och Änggårdsbergen, två naturområden strax söder om Göteborg.
– Med 14 km som kortaste och 85 km som längsta distans – mitt i vintern – krävs det en del för att ställa sig på startlinjen. Syftet med Sandsjöbacka Trail är att våga utmana sig själv och uppleva det fantastiska med att springa trail även på vintern. Många partier är trixiga, kuperade men också fantastiskt fina! Avslutningen på loppet är något alldeles extra, vi gör tre rejäla klättringar de sista två kilometrarna. Har man inte kraft kvar där, kommer man att få gräva djupt för att ta sig i mål. Ett hett tips är att spana in bansträckningarna och höjdkurvorna på hemsidan och planera för en tuff avslutning, säger Max.

Arrangörerna drar nytta av vintermörkret. På fredagen går två nattlopp, Black 14k och Black 25 k. Dessa kan kombineras med dagslopp över samma distanser på lördagen och blir då Black & White 14 k, respektive 25 k.
– Vi hoppas att det ska kännas som en kul utmaning att uppleva banan i både mörker och dagsljus. Sedan finns det tripplar att avverka också – Sprinttrippeln och Ultratrippeln. Den senaste är en riktig tuff grej, 25 km på fredagen, 50 km på lördagen och på söndagen nås målet efter 85 km!

Läs mer om Sandsjöbacka Trail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X