Pannlampstest - Lumonite Compass R

Under november har testlöparna Folke, Mari, Markus och Anette testat pannlampan Lumonite Compass R. När de nu summerar sina upplevelser kan det inte sammanfattas på annat sätt än toppbetyg för lampan. I testets utvärderingen fick de bedöma lampan utifrån områdena ljusstyrka, ljusfördelning, kvalitet, användarvänlighet, helhet och bekvämlighet. Här kan du ta del av resultatet och längre ner i nyheten hittar du ytterligare kommenterar från utvärderingen. Kommentarer från utvärderingen Man har lyckats få in många funktioner på en knapp, dock tar det några rundor innan man har lärt sig hur det funkar. Dubbelklickningen känns lite osäker när man har stelfrusna händer, missar man ett klick så slocknar ju lampan helt. Laddningen är nog en av de största fördelarna med lampan! Jämfört med andra lampor är den så otroligt lätt att ladda och därför har man den nästan alltid redo för att använda. Det är enkelt att plocka bort lampan från pannbandet där jag främst använder den. Den magnetiska botten kom faktiskt till användningen när vi renoverade här hemma! Det jag saknade var ett cykelfäste men såg sedan att det såldes i de dyrare paketen. Jag hade hellre haft ett sådant än bältesfästet som följde med :) Jag blev förvånad hur mycket en såpass liten lampa utan batteripack kunde lysa! På stigar i skog räckte oftast steg 3-4 av 5. Maxläget använde jag bara under snabba och krångliga utförslöpor på stig. Moonlight-läget räckte gott och väl som varselljus på cykelvägar. I dimma och regn blev ljuset nästan för bra och då behövde man gå ner i ljusstyrka för att se bättre. Lite som dimljus på en bil. Det blev ett tydligt ljusfokus där man riktade lampan men den lyste även upp ett stort område utöver detta. Det verkar som att många man mötte tyckte att den lyste upp lite väl mycket även om man försökte rikta lampan åt något annat håll. Lampan känns gedigen! Om det är något som skulle gå sönder så tror jag att det är pannbandsfästet men än så länge så håller det utan några tecken på att ge upp. I början av testet körde jag utan den extra huvudremmen och då åkte lampan omkring ganska mycket på huvudet men när den väl var monterad märkte jag knappt av lampan. Sista passet jag körde var tröskelintervaller i 3:35-tempo och lampan satt som gjuten under hela passet vilket måste räknas som mycket godkänt. Pannbandet bör komma färdigmonterat med den extra huvudremmen. Fick fråga en kompis hur han hade monterat för att få det rätt :) Det gick snabbt att lära sig hur lampans enda knapp ska tryckas/hållas inne för att tända/släcka, växla mellan effektlägen och låsa. Väldigt praktiskt att med 2 snabba tryck slå på helljusfunktion, vilket snabbt ger högsta ljusstyrka när det behövs. Jag hade gärna sett att manualen visar hur hjässremmen ska monteras på; inte helt självklart hur det ska gå till när man gör det för första gången. Är du intresserad av Lumonite Compass R kan du beställa lampan här.


Under november har testlöparna Folke, Mari, Markus och Anette testat pannlampan Lumonite Compass R. När de nu summerar sina upplevelser kan det inte sammanfattas på annat sätt än toppbetyg för lampan.
I testets utvärderingen fick de bedöma lampan utifrån områdena ljusstyrka, ljusfördelning, kvalitet, användarvänlighet, helhet och bekvämlighet.

Här kan du ta del av resultatet och längre ner i nyheten hittar du ytterligare kommenterar från utvärderingen.






Kommentarer från utvärderingen

  • Man har lyckats få in många funktioner på en knapp, dock tar det några rundor innan man har lärt sig hur det funkar. Dubbelklickningen känns lite osäker när man har stelfrusna händer, missar man ett klick så slocknar ju lampan helt.
  • Laddningen är nog en av de största fördelarna med lampan! Jämfört med andra lampor är den så otroligt lätt att ladda och därför har man den nästan alltid redo för att använda.
  • Det är enkelt att plocka bort lampan från pannbandet där jag främst använder den. Den magnetiska botten kom faktiskt till användningen när vi renoverade här hemma! Det jag saknade var ett cykelfäste men såg sedan att det såldes i de dyrare paketen. Jag hade hellre haft ett sådant än bältesfästet som följde med :)
  • Jag blev förvånad hur mycket en såpass liten lampa utan batteripack kunde lysa! På stigar i skog räckte oftast steg 3-4 av 5. Maxläget använde jag bara under snabba och krångliga utförslöpor på stig. Moonlight-läget räckte gott och väl som varselljus på cykelvägar.
  • I dimma och regn blev ljuset nästan för bra och då behövde man gå ner i ljusstyrka för att se bättre. Lite som dimljus på en bil.
  • Det blev ett tydligt ljusfokus där man "riktade" lampan men den lyste även upp ett stort område utöver detta. Det verkar som att många man mötte tyckte att den lyste upp lite väl mycket även om man försökte rikta lampan åt något annat håll.
  • Lampan känns gedigen! Om det är något som skulle gå sönder så tror jag att det är pannbandsfästet men än så länge så håller det utan några tecken på att ge upp.
  • I början av testet körde jag utan den extra huvudremmen och då åkte lampan omkring ganska mycket på huvudet men när den väl var monterad märkte jag knappt av lampan. Sista passet jag körde var tröskelintervaller i 3:35-tempo och lampan satt som gjuten under hela passet vilket måste räknas som mycket godkänt.
  • Pannbandet bör komma färdigmonterat med den extra huvudremmen. Fick fråga en kompis hur han hade monterat för att få det rätt :)
  • Det gick snabbt att lära sig hur lampans enda knapp ska tryckas/hållas inne för att tända/släcka, växla mellan effektlägen och låsa. Väldigt praktiskt att med 2 snabba tryck slå på "helljusfunktion", vilket snabbt ger högsta ljusstyrka när det behövs.
  • Jag hade gärna sett att manualen visar hur hjässremmen ska monteras på; inte helt självklart hur det ska gå till när man gör det för första gången.

Är du intresserad av Lumonite Compass R kan du beställa lampan här.

Utvalda nyheter

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X