Landslagslöpare och rekordhållare i Sandsjöbacka Trail

För nionde året i rad arrangeras Sandsjöbacka Trail i Sandsjöbacka naturreservat söder om Göteborg. Under helgen 11-13 januari görs ca 1750 starter från 14 km upp till 89 km genom olika delar av Sandsjöbackareservatet med målgång i centrala Göteborg på historiska Skansen Kronan. I startfältet finns landslagslöpare och en svensk rekordhållare.

Sandsjöbacka Trail är en av landets största tävlingar i sitt slag på vintern och lockar även utländska löpare. Redan nu finns fler än 25 nationaliteter i startlistan i loppet 2019 som förväntas bli det största hittills. Tävlingen i tävlingen, Ultratrippeln är Sandsjöbacka Trails tuffaste utmaning och där springer löparna i dagarna tre, 25 km på fredagskvällen, 50 km på lördagen och 89 km på söndagen, totalt drygt 161 km eller 100 miles.

3 damer och 27 herrar tog sig i mål i fjolårets Ultratrippel. Till årets upplaga står den regerande svenska rekordhållaren på 6-dagarslöpning, Johnny Hällneby på startlinjen på Ultratrippeln. Även landslagslöparen i Ultralöpning Sandra Lundqvist tar sig som en av rekordmånga kvinnor an Ultratrippeln.

Sandsjöbacka Trail vill uppmuntra till rörelse i naturen och få fler att upptäcka naturområdena söder och in mot centrala Göteborg.

Läs mer om loppet här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X