Landslagslöpare och rekordhållare i Sandsjöbacka Trail

För nionde året i rad arrangeras Sandsjöbacka Trail i Sandsjöbacka naturreservat söder om Göteborg. Under helgen 11-13 januari görs ca 1750 starter från 14 km upp till 89 km...

För nionde året i rad arrangeras Sandsjöbacka Trail i Sandsjöbacka naturreservat söder om Göteborg. Under helgen 11-13 januari görs ca 1750 starter från 14 km upp till 89 km genom olika delar av Sandsjöbackareservatet med målgång i centrala Göteborg på historiska Skansen Kronan. I startfältet finns landslagslöpare och en svensk rekordhållare.

Sandsjöbacka Trail är en av landets största tävlingar i sitt slag på vintern och lockar även utländska löpare. Redan nu finns fler än 25 nationaliteter i startlistan i loppet 2019 som förväntas bli det största hittills. Tävlingen i tävlingen, Ultratrippeln är Sandsjöbacka Trails tuffaste utmaning och där springer löparna i dagarna tre, 25 km på fredagskvällen, 50 km på lördagen och 89 km på söndagen, totalt drygt 161 km eller 100 miles.

3 damer och 27 herrar tog sig i mål i fjolårets Ultratrippel. Till årets upplaga står den regerande svenska rekordhållaren på 6-dagarslöpning, Johnny Hällneby på startlinjen på Ultratrippeln. Även landslagslöparen i Ultralöpning Sandra Lundqvist tar sig som en av rekordmånga kvinnor an Ultratrippeln.

Sandsjöbacka Trail vill uppmuntra till rörelse i naturen och få fler att upptäcka naturområdena söder och in mot centrala Göteborg.

Läs mer om loppet här

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X