Stockholm Trail 2019 – nytt datum och extra fokus på hållbarhet

I SAMARBETE MED STOCKHOLM TRAIL

2019 arrangeras det klassiska loppet Stockholm Trail för åttonde året i rad. Sedan första upplagan har loppet årligen arrangerats i juni månad med en bansträckning i Nackareservatet, precis söder om Stockholm City.

- När vi lämnade in ansökningar inför 2019 års lopp var miljöenheten på Nacka kommun tveksamma till ett lopp i naturreservatet under juni. Detta dels på grund av att djuren får ungar och behöver lämnas ostörda under denna period. Då löp- och motionstrenden vuxit sig allt starkare upplever också enheten att slitaget på markerna ligger på gränsen för vad som kan ses som acceptabelt, berättar Marielle Larsson.

Med hänsyn taget till ovanstående och med en dialog med kommunen har arrangörsföreningen OK Södertörn beslutat att flytta Stockholm Trail till den 24 augusti 2019.
- Självklart lyssnar vi och tar till oss. Vi vill såklart låta djuren få lugn och ro och är också medvetna att vi tidigare inte varit tillåtna att arrangera orienteringstävlingar vid denna tidpunkt, så det kommer inte som någon stor överraskning. Beslutet har också bidragit till att vi bestämt oss för att sätta en än striktare hållbarhetsprofil på hela eventet framöver.

Hur kommer man som deltagare märka av er striktare hållbarhetsprofil?

- Stockholm Trail arrangeras på Hammarbyhöjdens IP och det är endast 5 minuters promenad från tunnelbanans hållplats vid Hammarbyhöjden. Vi kommer inte längre att ansvara för någon bilparkering i samband med loppet utan utgår istället från att deltagarna reser kommunalt. Alla transporter av material ska också samköras för att minimera bilresor.

På arenan kommer det även bli ett tydligare fokus på källsortering och återvinning av allt material.
-Våra snitselband som markerar vägen i skogen sparades redan förra året och kommer även i år att plockas ner och återanvändas vid kommande år istället för att slängas.

Hur tänker ni med medaljer och deltagartröjor?

- Det är en fråga vi ännu inte fattat ett definitivt beslut på och just nu har uppe för diskussion. Såväl medaljer som tröjor tenderar att vara viktiga för många deltagare, samtidigt som de är helt oviktiga för andra. Vi ska lyssna in mer bland deltagarna och sedan ta ställning till hur vi ska tänka kring detta framöver.

Är du sugen på att testa Stockholm Trail i höst? Då ska du också ta chansen att hänga på vid deras träningsevent under våren. Det första arrangeras redan den 27 mars ihop med Salming Running och Löplabbet.

Träningsevent 2019

27 mars - 5 km (Farsta Centrum)
6 maj - 5 km & 10 km (Hammarbyhöjdens IP)
29 juni - 5 km, 10 km & 21 km (Hammarbyhöjdens IP)

Loppet

24 augusti - Stockholm Trail - http://stockholmtrail.se/
Distanser: 5 km, 10 km, 21 km, minitrail och ungdom 5km

Läs också om hur det gick på Stockholm Trail 2018.

Ett svar till “Stockholm Trail 2019 – nytt datum och extra fokus på hållbarhet”

 1. John Lofgren skriver:

  stockholmtrail.se sidan är ej säker, går ej att gå in på den, likadant förra året, fixa detta tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X