Edsvidsleden Trollhättan

Längd

14 km, 440 höjdmeter

Om

Edsvidsleden är en vandringsled på ca 14 km som går på fina stigar och leder runt västra sidan av Trollhättan. Här arrangeras flera olika träningsevent under året bl a tävlingen Edsvidsleden Trailrun tredje söndagen i mars.

Från Kopparklinten och Nyckelberget har du magnifik utsikt. Ekar mer än hundra år gamla har sin egen historia att berätta. Stanna till, lyssna, känn och låt fantasin flöda. Åkerströms naturreservat med öppna betesmarker och lummig ädellövskog bjuder också på ett rikt växt- och djurliv. I blåbärsgranskogen längre västerut vandrar du fram bland mossa och rötter. Springer du dig trött kan du passa på att hämta andan vid Krusetorpets gamla husgrunder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

GPS-data

X
X