Vårlöpning på Österlen med stor uppslutning

I helgen gick femte upplagan av Österlen Spring Trail, ett lopp som växt till att bli ett av Sveriges populäraste vårlopp. I år var 1 783 anmälda fördelade över två dagar och fem lopp. Först ut var Simris Alg Ultra, ett point-to-point lopp med start i Simrishamn och målgång 60 kilometer senare vid Christinehofs slott.
– Det bjöds på tuffa förhållanden med hårda vindar och snöblandat regn vid starten, men löparna lät sig inte påverkas utan kämpade iväg längs kusten till vågornas mäktiga dån. Första halvan av loppet följer kusten innan man svänger inåt land över ett böljande backlandskap, berättar Oskar Henriksson i arrangörsstaben.

Samtidigt som ultralöparna var igång startade också Verkeån Trail 21 km vid tävlingscentret på Christinehofs slott. Halvmaran som följer Verkeåns dalgång brukar locka ett starkt startfält. Krister Sellman, IF Malmö Löp, segrade med en marginal på drygt två minuter till tvåan Anders Poul och trean Andreas Thell. På damsidan vann Karin Spjuth med en lika stor marginal till Tilde Jensen på en andra plats, på tredje plats kom Anneli Hefenus.

För ultralöparna skedde det stora omkastningar i täten under dagen, först till slottet och en ohotad seger var Adrian Dahlquist. På en andraplats kom Patrik Nilsson och på tredjeplats Peder Enoksson. På damsidan var det fem minuter som skiljde segrande Collette Coumans från Lisa Enerot på andraplats, tredjeplatsen tog Sofia Holmgård. Nytt för i år var att det också fanns en DUO-klass som gick parallellt med ultran, där man växlade till sin lagkamrat efter halva sträckan.

Söndagen, som bjöd på fina förhållanden och strålande sol, inleddes med 5 kilometers loppet där Gustaf Tynelius segrade före Oskar Henriksson och Matt Brown. På damsidan vann Marie Lennerhagen före Paulina Fridlund och Camilla Persson. Därefter följde Ekopark Trail 13 kilometer som innebar en hård duell mellan Neil Lowrie, Jerry Persson och Johannes Andersson.
– Neil Lowrie gick segrande ur den kampen, det kan dock tilläggas att Jerry Persson som blev tvåa även sprang 21 kilometern dagen innan där han hamnade på en fjärdeplats just utanför pallen. På damsidan vann Sophie Wirsén klart före Moa Nyberg och Maria Björkman, berättar Oskar.

Alla resultat

Nils Jonsson gav allt i sitt lopp.

Foto: Oskar Henriksson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Välkommen på reflexlöpning i Jönköping Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ibland tänkte jag... vad ska andra tro? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • Bland vågor och maneter Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X