Isaberg500 och 1000 – många höjdmeter blir det


Över 500 höjdmeter på 10 km – i södra Sverige? Ja, skidberget Isaberg i västra Småland kan erbjuda just detta. Helgens Isaberg500 kompletterades i år med nyheten
 Isaberg1000 som tog med deltagarna på två varv på den tuffa banan.

Först ut var deltagarna i Isaberg Kids Trail, ett lopp för barn upp till 12 år.
– Det är häftigt att se dem sticka iväg och se glädjen över att få springa. Banan är två kilometer lång och tar barnen hela vägen upp till toppen av Isaberg och ner igen, totalt 150 höjdmeter. Det är troligtvis Sveriges tuffaste lopp med så unga deltagare, men alla barn har ett stort leende på läpparna när de springer över mållinjen framburna av publikens jubel, säger tävlingsledaren Geir-Inge Folkestad.

När den gemensamma starten för Isaberg500 och Isaberg1000 gick kunde arrangörerna räkna in 140 löpare som sakta men säkert tog sig uppför slalombacken i startloopen. Isaberg500 är cirka 10 km långt med totalt över 500 höjdmeter.

Duktiga skidåkaren Hanna Abrahamsson (bilden ovan) var överlägsen i damklassen och vann med fyra minuter före Kristin Norqvist. Bland herrarna vann Johan Pettersson Zimmergren med 40 sekunder före Joel Språng.
– Fantastiskt att det finns sådan terräng och sådana häftiga backar i södra Sverige, säger Joel.

Dubbelt upp
Isaberg1000 är två varv på banan och därmed dubbelt av allt – dubbelt så långt, dubbla antalet höjdmeter men också dubbelt så roligt. Allra roligast hade kanske segrarna Moa Hansson och Marcus W. Petersson. Trean Karl-Fredrik Andersson (bilden nedan) är rutinerad multisportare och ultralöpare.
– Isaberg är perfekt för trailrunning. Här finns lite av allt: lättsprungna snabba stigar, tekniska stigar och sen alla höjdmeter både upp och ner. Positivt är även att det finns bra boende och en bra restaurang, säger Karl-Fredrik.

Geir-Inge Folkestad summerar årets lopp.
– Vi är otroligt nöjda och glada över att det kom så många löpare och vi får väldigt mycket beröm för banan. Isaberg erbjuder på många sätt en unik trailupplevelse för att vara i södra Sverige och passar både nybörjare som rutinerad traillöpare. I år införde vi Isaberg1000 och responsen var långt över förväntan. Det är uppenbart att dagens traillöpare söker utmaningar som har det där lilla extra. 

Alla resultat 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • När träningslusten dör Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Upplevelslöpning Linda Doktar
  Läs mer
 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X