Test vätskeryggsäck Silva Strive Light 5

Långa, varma löpningar kräver både rygga och brygga!

En skön, tight och välplanerad vätskeryggsäck ingår i min viktigaste utrustning för att kunna springa långt och länge. I den packar jag vätska, energi, en torr tröja och mobil. Vid längre löpningar eller traillopp ska väskan ha plats för karta, lite mat, överdragskläder och första förband. Det ska vara enkelt att organisera alla sina saker i väskan och det ska vara lätt att ta upp det man söker.

Jag har fått testa Silvas vätskeryggsäck Strive Light 5, läs min utvärdering!

Beskrivning

Silva Strive Light 5 är en mycket lätt och tunn vätskeryggsäck med 5 liters packvolym. Ryggsäcken levereras med en 2 dl soft flask men är tillverkad så att även större flaskor får plats på framsidan. Den har flera reflexer både fram och bak och en liten visselpipa i ett löstagbart snöre. Tyget är av 3D mesh som ventilerar ut värme och fukt.

Silva Strive Light 5

Mitt på de två axelremmarna fram är det två större, djupa fickor för flaskor. Resårband håller lätt ihop öppningarna men kan även vidgas för tjockare flaskor. På vänster sida sitter visselpipan i ett snöre och hänger ner i en liten, smal ficka. Längst ner finns en 15 cm bred ficka i nättyg för t ex vantar och mössa. På den högra sidan finns också en liten ficka utanpå flask-fickan och längst ned en 15 cm bred ficka i vattenavstötande material och dragkedja, perfekt förvaring för mobilen.

Ryggen består av en stor ficka för vätskeblåsa ur vilken slangen kan ledas ut åt båda håll. Inuti den stora fickan finns en mindre ficka för löst batteri till pannlampa och längst ned på ryggen är det en större ficka öppen från båda håll för att det ska vara enkelt att ta ut skaljackan utan att ta av sig ryggsäcken. Det sitter resårsnören på vänstra axeln och längst ner i båda bakre hörnen för att fästa stavar, antingen diagonalt över ryggen eller lodrätt på vänster sida.

Ryggsäcken hålls på plats med två remmar och spännen över bröst och mage, de är något töjbara och även flyttbara upp och ned för bästa passform.

Äventyrstur i soluppgång

Användning

Jag har använt Strive Light 5 vid flera långpass där jag behöver vätska, lite matsäck och kläder samt vid kortare pass i stark värme då jag bara vill ha med vatten. Jag tycker verkligen om möjligheten att ha både vätskeblåsa och soft flasks, jag föreställer mig långa lopp då jag har vatten i blåsan och sportdryck i flaskorna. Det är lätt att plocka upp bars och mobil ur fickorna under löpningen för att öppningarna är vida. Jag tycker också om att den är utrustad med visselpipa, en simpel detalj kan tyckas men väldigt uppskattat eftersom det ibland tillhör den obligatoriska utrustningen vid traillopp och det är så klart tryggt att kunna påkalla hjälp vid alla löpturer.

Strive Light 5 finns i två storlekar, XS/S samt M/L och jag använder den mindre. Jag upplever att vätskeryggsäcken sitter tätt och skönt intill kroppen och varken stör löpsteget eller rörligheten, det tunna meshtyget ventilerar ut värme och gör att ryggsäcken torkar snabbt efter löpningen. Jag har inte upplevt något skav, inte ens när jag sprungit i linne och det är ett gott betyg att inte oroas för svidande rodnad på axlar och rygg under löpningen. Behöver du plats för ännu mer packning finns Silva Strive Light 10 med 10 liters packvolym.

Silva Global

Det svenska företaget Silva är kanske mest känt för sina kompasser och pannlampor men jag tycker om att de samtidigt utvecklar och tillverkar många andra produkter för ett aktivt friluftsliv i skog, fjäll och havsmiljö. Ryggsäckar av olika slag, kikare och lampor. Jag blir glad av produkter som uppmuntrar till utevistelse, som kan göra steget över tröskeln ut i naturen lättare. Utrustning som håller länge och som ska slitas i de tuffaste väder och i de kärvaste klimaten.

Vet du, när jag tar på mig min vätskeryggsäck känner jag en förväntan, jag vet att det är något speciellt på gång då. Förmodligen ska jag springa extra långt och länge eller upptäcka en ny stig som jag inte vet distansen på. Då är en riktigt bra löparryggsäck min kompis och bästa vän som hjälper mig att bära det jag behöver. Visst är det härligt?! Jag längtar redan efter nästa äventyr!

I morgon är det dags för Icebug Experience Backyard Trail Spring Edition, Icebugs eget lopp i skogen nära huvudkontoret i Jonsered men nu med en ny bansträckning. Det ska bli väldigt roligt att se nya stigar, några kanske nyss upptrampade just för loppet? Ropa hej om vi ses!

Snart slår de ut, liljekonvaljerna.

Förra våren testade jag två vätskevästar från CamelBak, läs om Ultra Pro Vest här och om Chase Bike Vest här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Inför Swedish Alpine Ultra 2019 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Summering Höga Kusten Leden Bröderna Backa
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Min bästa plats: Tjurpannan Cecilia Jagestedt
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

Senaste loppet

X
X