Test vätskeryggsäck Silva Strive Light 5

Långa, varma löpningar kräver både rygga och brygga!

En skön, tight och välplanerad vätskeryggsäck ingår i min viktigaste utrustning för att kunna springa långt och länge. I den packar jag vätska, energi, en torr tröja och mobil. Vid längre löpningar eller traillopp ska väskan ha plats för karta, lite mat, överdragskläder och första förband. Det ska vara enkelt att organisera alla sina saker i väskan och det ska vara lätt att ta upp det man söker.

Jag har fått testa Silvas vätskeryggsäck Strive Light 5, läs min utvärdering!

Beskrivning

Silva Strive Light 5 är en mycket lätt och tunn vätskeryggsäck med 5 liters packvolym. Ryggsäcken levereras med en 2 dl soft flask men är tillverkad så att även större flaskor får plats på framsidan. Den har flera reflexer både fram och bak och en liten visselpipa i ett löstagbart snöre. Tyget är av 3D mesh som ventilerar ut värme och fukt.

Silva Strive Light 5

Mitt på de två axelremmarna fram är det två större, djupa fickor för flaskor. Resårband håller lätt ihop öppningarna men kan även vidgas för tjockare flaskor. På vänster sida sitter visselpipan i ett snöre och hänger ner i en liten, smal ficka. Längst ner finns en 15 cm bred ficka i nättyg för t ex vantar och mössa. På den högra sidan finns också en liten ficka utanpå flask-fickan och längst ned en 15 cm bred ficka i vattenavstötande material och dragkedja, perfekt förvaring för mobilen.

Ryggen består av en stor ficka för vätskeblåsa ur vilken slangen kan ledas ut åt båda håll. Inuti den stora fickan finns en mindre ficka för löst batteri till pannlampa och längst ned på ryggen är det en större ficka öppen från båda håll för att det ska vara enkelt att ta ut skaljackan utan att ta av sig ryggsäcken. Det sitter resårsnören på vänstra axeln och längst ner i båda bakre hörnen för att fästa stavar, antingen diagonalt över ryggen eller lodrätt på vänster sida.

Ryggsäcken hålls på plats med två remmar och spännen över bröst och mage, de är något töjbara och även flyttbara upp och ned för bästa passform.

Äventyrstur i soluppgång

Användning

Jag har använt Strive Light 5 vid flera långpass där jag behöver vätska, lite matsäck och kläder samt vid kortare pass i stark värme då jag bara vill ha med vatten. Jag tycker verkligen om möjligheten att ha både vätskeblåsa och soft flasks, jag föreställer mig långa lopp då jag har vatten i blåsan och sportdryck i flaskorna. Det är lätt att plocka upp bars och mobil ur fickorna under löpningen för att öppningarna är vida. Jag tycker också om att den är utrustad med visselpipa, en simpel detalj kan tyckas men väldigt uppskattat eftersom det ibland tillhör den obligatoriska utrustningen vid traillopp och det är så klart tryggt att kunna påkalla hjälp vid alla löpturer.

Strive Light 5 finns i två storlekar, XS/S samt M/L och jag använder den mindre. Jag upplever att vätskeryggsäcken sitter tätt och skönt intill kroppen och varken stör löpsteget eller rörligheten, det tunna meshtyget ventilerar ut värme och gör att ryggsäcken torkar snabbt efter löpningen. Jag har inte upplevt något skav, inte ens när jag sprungit i linne och det är ett gott betyg att inte oroas för svidande rodnad på axlar och rygg under löpningen. Behöver du plats för ännu mer packning finns Silva Strive Light 10 med 10 liters packvolym.

Silva Global

Det svenska företaget Silva är kanske mest känt för sina kompasser och pannlampor men jag tycker om att de samtidigt utvecklar och tillverkar många andra produkter för ett aktivt friluftsliv i skog, fjäll och havsmiljö. Ryggsäckar av olika slag, kikare och lampor. Jag blir glad av produkter som uppmuntrar till utevistelse, som kan göra steget över tröskeln ut i naturen lättare. Utrustning som håller länge och som ska slitas i de tuffaste väder och i de kärvaste klimaten.

Vet du, när jag tar på mig min vätskeryggsäck känner jag en förväntan, jag vet att det är något speciellt på gång då. Förmodligen ska jag springa extra långt och länge eller upptäcka en ny stig som jag inte vet distansen på. Då är en riktigt bra löparryggsäck min kompis och bästa vän som hjälper mig att bära det jag behöver. Visst är det härligt?! Jag längtar redan efter nästa äventyr!

I morgon är det dags för Icebug Experience Backyard Trail Spring Edition, Icebugs eget lopp i skogen nära huvudkontoret i Jonsered men nu med en ny bansträckning. Det ska bli väldigt roligt att se nya stigar, några kanske nyss upptrampade just för loppet? Ropa hej om vi ses!

Snart slår de ut, liljekonvaljerna.

Förra våren testade jag två vätskevästar från CamelBak, läs om Ultra Pro Vest här och om Chase Bike Vest här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X