Test vätskeryggsäck Silva Strive Light 5

Långa, varma löpningar kräver både rygga och brygga!

En skön, tight och välplanerad vätskeryggsäck ingår i min viktigaste utrustning för att kunna springa långt och länge. I den packar jag vätska, energi, en torr tröja och mobil. Vid längre löpningar eller traillopp ska väskan ha plats för karta, lite mat, överdragskläder och första förband. Det ska vara enkelt att organisera alla sina saker i väskan och det ska vara lätt att ta upp det man söker.

Jag har fått testa Silvas vätskeryggsäck Strive Light 5, läs min utvärdering!

Beskrivning

Silva Strive Light 5 är en mycket lätt och tunn vätskeryggsäck med 5 liters packvolym. Ryggsäcken levereras med en 2 dl soft flask men är tillverkad så att även större flaskor får plats på framsidan. Den har flera reflexer både fram och bak och en liten visselpipa i ett löstagbart snöre. Tyget är av 3D mesh som ventilerar ut värme och fukt.

Silva Strive Light 5

Mitt på de två axelremmarna fram är det två större, djupa fickor för flaskor. Resårband håller lätt ihop öppningarna men kan även vidgas för tjockare flaskor. På vänster sida sitter visselpipan i ett snöre och hänger ner i en liten, smal ficka. Längst ner finns en 15 cm bred ficka i nättyg för t ex vantar och mössa. På den högra sidan finns också en liten ficka utanpå flask-fickan och längst ned en 15 cm bred ficka i vattenavstötande material och dragkedja, perfekt förvaring för mobilen.

Ryggen består av en stor ficka för vätskeblåsa ur vilken slangen kan ledas ut åt båda håll. Inuti den stora fickan finns en mindre ficka för löst batteri till pannlampa och längst ned på ryggen är det en större ficka öppen från båda håll för att det ska vara enkelt att ta ut skaljackan utan att ta av sig ryggsäcken. Det sitter resårsnören på vänstra axeln och längst ner i båda bakre hörnen för att fästa stavar, antingen diagonalt över ryggen eller lodrätt på vänster sida.

Ryggsäcken hålls på plats med två remmar och spännen över bröst och mage, de är något töjbara och även flyttbara upp och ned för bästa passform.

Äventyrstur i soluppgång

Användning

Jag har använt Strive Light 5 vid flera långpass där jag behöver vätska, lite matsäck och kläder samt vid kortare pass i stark värme då jag bara vill ha med vatten. Jag tycker verkligen om möjligheten att ha både vätskeblåsa och soft flasks, jag föreställer mig långa lopp då jag har vatten i blåsan och sportdryck i flaskorna. Det är lätt att plocka upp bars och mobil ur fickorna under löpningen för att öppningarna är vida. Jag tycker också om att den är utrustad med visselpipa, en simpel detalj kan tyckas men väldigt uppskattat eftersom det ibland tillhör den obligatoriska utrustningen vid traillopp och det är så klart tryggt att kunna påkalla hjälp vid alla löpturer.

Strive Light 5 finns i två storlekar, XS/S samt M/L och jag använder den mindre. Jag upplever att vätskeryggsäcken sitter tätt och skönt intill kroppen och varken stör löpsteget eller rörligheten, det tunna meshtyget ventilerar ut värme och gör att ryggsäcken torkar snabbt efter löpningen. Jag har inte upplevt något skav, inte ens när jag sprungit i linne och det är ett gott betyg att inte oroas för svidande rodnad på axlar och rygg under löpningen. Behöver du plats för ännu mer packning finns Silva Strive Light 10 med 10 liters packvolym.

Silva Global

Det svenska företaget Silva är kanske mest känt för sina kompasser och pannlampor men jag tycker om att de samtidigt utvecklar och tillverkar många andra produkter för ett aktivt friluftsliv i skog, fjäll och havsmiljö. Ryggsäckar av olika slag, kikare och lampor. Jag blir glad av produkter som uppmuntrar till utevistelse, som kan göra steget över tröskeln ut i naturen lättare. Utrustning som håller länge och som ska slitas i de tuffaste väder och i de kärvaste klimaten.

Vet du, när jag tar på mig min vätskeryggsäck känner jag en förväntan, jag vet att det är något speciellt på gång då. Förmodligen ska jag springa extra långt och länge eller upptäcka en ny stig som jag inte vet distansen på. Då är en riktigt bra löparryggsäck min kompis och bästa vän som hjälper mig att bära det jag behöver. Visst är det härligt?! Jag längtar redan efter nästa äventyr!

I morgon är det dags för Icebug Experience Backyard Trail Spring Edition, Icebugs eget lopp i skogen nära huvudkontoret i Jonsered men nu med en ny bansträckning. Det ska bli väldigt roligt att se nya stigar, några kanske nyss upptrampade just för loppet? Ropa hej om vi ses!

Snart slår de ut, liljekonvaljerna.

Förra våren testade jag två vätskevästar från CamelBak, läs om Ultra Pro Vest här och om Chase Bike Vest här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Trailkalendern
Trailkalendern
trail
kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
LÖPARRESOR
löparresor
STORE
löpargrupper
löpargrupper
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
kollektion
Kollektion
Trailkalendern

Hitta alla Sveriges traillopp på ett och samma ställe. Trailkartan ger en geografisk överblick över loppen som också delas in i kategorierna fjällopp, backyard ultra, 100-miles, nighttrail, skimo och fell race. Här hittar du garanterat din nästa utmaning!

Trailrunningpodden
Trailrunning
podden

Springa i skogen? Varför då? Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden tar reda på det. I möten med löpare, fantaster och arrangörer får vi insikter och utsikter i traillöpningens magi.

Utrustning för traillöpare

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar. Våra utrustningsguider finns inte för att tala om vilket varumärke eller modell som är bäst eller sämst. Däremot vill vi lyfta fram produkternas egenskaper för att den ska matcha de krav och önskemål du har som traillöpare och konsument. Vi har alla olika träningsbakgrund, ambitionsnivå och önskemål med vår traillöpning. Därför ska även vår utrustning se olika ut.

Löparresor
Löparresor

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Löpargrupper
Löpargrupper

Vi på Trailrunning Sweden tycker att det är fantastiskt att upptäcka nya stigar och löprundor i vår egen närmiljö. Det är ju en sådan kick att hitta en mysig stig som man inte visste fanns! Vill du upptäcka de här stigarna, bli inspirerad samt få sällskap ut på nya ställen? Då ska du från och med hösten 2020 börja träna med oss på din hemort. Fokus är äventyrslöpning där vi upplever naturen och spännande löpning. Ett pass i veckan under höst- och vårtermin, varje pass pågår i cirka en timme.

Trailtouren
Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR finns för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten.

TRS Trails
TRS Trails

Här hittar du vackra trailrundor från olika delar av landet. Vi samlar stigar och leder som har det där lilla extra och som bara måste upplevas. Längden på löprundorna varierar och anges under respektive runda. Du kan själv vara med och bidra med din favoritrunda. Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Kollektion
Kollektion

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Är du en stolt svensk traillöpare? Visa det genom att springa i Trailrunning Swedens specialdesignade kläder! Ska du springa ett lopp utomlands är det kul att visa varifrån du kommer. Och även om du håller dig hemmavid, så höjer ju snygga träningskläder både humör och löpsteg.

Shadow
Slider

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör03oktalldayalldayFeaturedHärnö Trail7 km, 14 km, 21 kmLandskap:Ångermanland

lör10oktalldayFeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmLandskap:Västergötland

sön18oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Fall Edition8 km, 16 kmLandskap:Göteborg

sön21maralldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

Senaste blogginläggen

 • Pryltest - Nike Wildhorse 6 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Långpass på höstfjäll Anna Carlsson
  Läs mer
 • Årets bästa månad Bröderna Backa
  Läs mer
 • Icebug Xperience - West Coast Trail "Wood and Island" Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Kan en skada inspirera? Peter Lindquist
  Läs mer
 • Etapp 24:3 på Sörmlandsleden Linda Doktar
  Läs mer
 • Salig på Kyrkstigen Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • 10 månader mot 10 mil Fysparet
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
HERRGÅRDSWEEKEND
DALSLAND
2-4 OKTOBER 2020

I samarbete med

TRAILRESA
TJECKIEN
12-16 MAJ 2021

I samarbete med

LÖPARWEEKEND
SÄLENFJÄLLEN
1-4 JULI 2021

I samarbete med

BUSS & BOENDE
SALMING IDRE FJÄLLMARATON
27-29 AUGUSTI 2021

I samarbete med

Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X