Fem ovanligt viktiga träningstips; #1

Att få till träningen i vardagen är inte alltid helt lätt. Vi har alla olika livssituationer och förutsättningar som styr våra möjligheter till att var aktiv. Oavsett om man...

Att få till träningen i vardagen är inte alltid helt lätt. Vi har alla olika livssituationer och förutsättningar som styr våra möjligheter till att var aktiv. Oavsett om man lever ett familjeliv, samboliv eller singelliv och är anställd, egen företagare eller student så är tidsbrist ett av de vanligaste skälen för utebliven träning. Andra gånger kan det vara annat, eller kanske andra, som ställer till det och på ett eller annat sätt påverkar träningsplanerna. Men det är också det där andra, eller de andra, som kan hjälpa istället för att stjälpa, och ge dig motivation när du inte har det. I vår lilla miniserie berättar vi om fem träningstips runt just detta som kommer att hjälpa dig med din träning i vardagen!

  1. Involvera din omgivning

Vi vågar påstå att det här är det första viktiga steget att ta för alla som tränar, oavsett om det gäller din familj eller vän. Har du en nyvunnen lust till att springa hela tiden, tränar du målmedvetet inför en tävling eller är det helt enkelt bara viktigt att du får röra på dig varje dag? Ta inte för givet att alla förstår det, utan involvera de personer som finns nära dig i dina behov, planer och mål! Någon gång varje vecka stöter de flesta på tillfällen då det inte alltid är läge att träna av olika anledningar, och ibland måste man därför kompromissa. Det gäller såklart åt båda håll! Även fast löpning är en individuell träningsform så är vi inte ensamma i vår träning, eftersom alla i vår närmsta omgivning påverkas av den träningstid vi lägger ned. Om din omgivning är en del av din träningsplaneringen minskar risken för missförstånd eller onödig irritation från båda håll, samtidigt som det går att anpassa träningspassen så att det funkar för alla.

 

 

 

 

 

 

 

Det är förmodligen inte heller bara du som har behov, så att anpassa träningen till din omgivning är otroligt viktigt för att alla ska må bra! Om du har en omgivning som inte är särskilt aktiv på sin fritid, är det tid att få dem motiverade till motion. Det är din omgivning som ska få dig att lyfta och som kan motivera dig när du har en tung period, och du bör göra detsamma för dem. Tillsammans kommer ni kunna övervinna de flesta hinder som kommer i vägen! Det är dessutom mycker roligare att ha din familj eller vänner involverade, så att ni kan peppa varandra, speciellt de gånger det känns lite tyngre.

Vi har själva en otrolig stöttning från vår familj, och tvärtom har de det från oss, för att vi alla måste få träna och röra på oss för att må bra. Vi behöver tiden till att sortera tankar eller springa av oss överskottsenergi/frustrationer, och det gynnar livet hemma.

Ofta pratar vi om att vi måste ut och träna, men glömmer bort att förklara varför det är så viktigt. Värt att tänka på!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X