Traillöpning på Billingen

I ett betalt samarbete med @nextskovde presenterar jag sju av de vackraste platserna för traillöpning på Billingen. Skövde kommun ville visa Billingen och bjöd in mig för en rundtur. Anders Ståhl, som är affärsutvecklare vid Skövde kommun och en hängiven löpare, guidade mig till ett urval av vackra stigar och spännande platser, sju små smakprov. ...

23 maj, 2019 | ,

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

[caption id="attachment_27261" align="alignnone" width="960"] Utsikt från Billingen, Ryds grottor[/caption]

I ett betalt samarbete med @nextskovde presenterar jag sju av de vackraste platserna för traillöpning på Billingen.

Skövde kommun ville visa Billingen och bjöd in mig för en rundtur. Anders Ståhl, som är affärsutvecklare vid Skövde kommun och en hängiven löpare, guidade mig till ett urval av vackra stigar och spännande platser, sju små smakprov. Vart vi än kom ville jag stanna lite längre, fota lite till, titta på utsikterna och lukta på blommorna. För just när vi var där, i mitten av maj, doftade det starkt av ramslök i dalarna. Liljekonvaljen började slå ut medan gullvivorna redan stod i full blom.

Helt klart, jag måste komma tillbaka, springa längre, mer och högre.

Billingen är det största av Västergötlands platåberg, uppbyggt av sedimentära bergarter ovanpå urberg. Berget bildades för 500 miljoner år sedan under vatten. Det översta lagret är diabas, en vulkanisk bergart som trängde in och la sig som ett skyddande täcke. Diabasen syns tydligt på flera platser, t ex vid Ryds grottor.

[caption id="attachment_27258" align="alignnone" width="2592"] Välmarkerade leder[/caption]

Runt hela berget går Billingeleden, en stig tydligt markerat med orangea stolpar och skyltar. Billingeleden är 65 km lång och tillsammans med kortare avstickare som är markerade med blå/orange kan du få ca 120 km sammanhängande led. Skövde kommun håller på att iordningställa några kortare löp/vandringsleder med utgångspunkt från Billingens fritidsområde på 2 km, 5 km och 12 km.

Som officiellt Vasaloppscenter har Billingen satsat på konstsnöspår och för oss längdskidåkare i södra Sverige är området känt för sina fina längdspår. Vintertid är det är även ett uppskattat familjeutflyktsmål med slalombacke, pulkabacke och bandy-is.

[caption id="attachment_27251" align="alignnone" width="720"] Anders Ståhl visar vägen[/caption]

1. Rhododendrondalen

Vi startar från Billingens fritidsområde med en kort löptur nedför berget, vi korsar slalombacken och springer ner till Rhododrendondalen. Vi går genom en tunnel av rhododendronbuskar vilka har stora blomknoppar, om några dagar kommer de att blomma. Hit till parken kommer gärna Skövdeborna och promenerar. Vi balanserar på kanten av en fördämning full av regnvatten och tar den branta grusvägen upp, den som de infödda kallar Strupen och kommer tillbaka till parkeringen. Här finns hotellet men även en simhall och bandybana som, om alla planer går i lås, kommer att renoveras inom kort.

[caption id="attachment_27252" align="alignnone" width="720"] Rhododendrondalen[/caption]

 

[caption id="attachment_27253" align="alignnone" width="2592"] Blängs mosse[/caption]

2. Blängs mosse

Blängs mosse är Sveriges sydligaste högmosse. Här är marken blöt även under de torraste perioderna under sommaren och det finns växter som vi annars bara hittar i fjällen. Endast några kilometer från Billingens fritidsområde ligger den platta mossen som påminner om naturen i Dalarna med sina vindpinade, krokiga tallar och lingonris i mossan.

[caption id="attachment_27254" align="alignnone" width="1728"] Alltid blöt mosse, bra med spångar[/caption]

Spångarna leder fram till ett fågelskådartorn och därifrån går en utmärkt led runt hela mossen som vintertid är längdspår. När jag ser de väderbitna röda ledmarkeringarna som försvinner bort i talldungen känner jag ett sug, jag vill följa efter, se vart de leder och utforska. Visst är det en härlig känsla!

[caption id="attachment_27257" align="alignnone" width="2592"] Klättring[/caption]

3. Ryds grottor

Vidare till Ryds grottor. Wow, vilket ställe! Är du på Billingen måste du åka hit! Egentligen är det inga grottor utan enorma diabaspelare som under ett jordskred flyttats flera meter. Vi klättrade upp en bit på de höga pelarna, är du modig klättrar du hela vägen. Det var en fantastisk utsikt över åkrar och betesmarker, verkligen en unik plats. Härifrån sprang vi en liten bit på Billingeleden till fornborgen Ymsingsborg, även det en plats vid kanten av berget med vidsträckt utsikt, och vidare några kilometer på lite knixig stig med rötter och stenar.

[caption id="attachment_27259" align="alignnone" width="2592"] Genom trollskogen[/caption]

Vi svängde sydost mot Ryds ängar, sprang lite utför, genom hagar och in i dalen full av ramslök. Lökdoften slog emot oss och marken var helt täckt av de gröna, ovala bladen. Mycket fint! Vi fortsatte längs avstickaren tillbaka upp till Ryds grottor och beundrade utsikten lite till.

[caption id="attachment_27262" align="alignnone" width="2592"] Silverfallet[/caption]

4. Silverfallet

När jag frågade på Instagram om tips på platser som jag inte fick missa förstod jag att Silverfallet var något mycket speciellt. Vi tog oss dit, sprang genom beteshagar med blommande vildäppelträd och förgätmigej och kom fram till vattenfallet. Blygsamt med vatten efter den torra våren men jag förstår att det brukar forsa mäktigt när vattnet kastar sig utför branterna i fallet. Här såg vi rester från ett alunbruk från 1800-talet och vi möttes av en skock stora kossor och kalvar, ledda av en enorm men troligen väldigt snäll tjur. Lite pulshöjande.

[caption id="attachment_27270" align="alignnone" width="2592"] Billingeleden går precis bredvid Höjentorp[/caption]

5. Höjentorp

På västra sidan av Billingen ligger Höjentorp som var en kungsgård från 1200-talet. Här lät Magnus Gabriel de la Gardie uppföra ett slott på 1600-talet. Tyvärr brann hela slottet ner i en plötslig eldsvåda men något sorts murat källarutrymme finns kvar som man kan gå ned i om man vill söka skugga och känna gamla stenväggar under handflatorna.

[caption id="attachment_27271" align="alignnone" width="1728"] En av flera små sjöar vid Höjentorp.[/caption]

Platsen är väldigt vackert belägen med flera små sjöar i närheten och Billingeleden går rakt igenom det som kanske en gång var slottsträdgården. Blommande ramslök under ljusgröna bokträd, så grönt och lummigt.

[caption id="attachment_27272" align="alignnone" width="720"] Varnems klosterkyrka[/caption]

6. Varnhem

Dags för lunch för hungriga löpare och vi kom till Varnhem och Varnhems klosterruin med lunchservering. Hela området kring Billingen är fullt av fornlämningar och här i Varnhem är historien ovanligt närvarande genom pågående arkeologiska utgrävningar och uppförandet av Kata gård där vi lär oss mer om människorna i bygden under järnåldern och vikingatiden.

[caption id="attachment_27273" align="alignnone" width="960"] Varnhems klosterruin[/caption]

Här finns resterna av en av Sveriges äldsta stenkyrkor från 1040 -talet, kungagravar och klosterruinen. Fascineras du av historia är detta en plats väl värd att springa till, Billingeleden passerar precis utanför kyrkomuren och från Skara leder Pilgrimsleden hit.

[caption id="attachment_27266" align="alignnone" width="2592"] Anders Ståhl[/caption]

7. Skultorps Nabbe

Vi tar oss över berget mot öster och ner till byn Skultorp. Här startar och slutar Billingeleden om man springer hela varvet runt berget. Längs en grusväg tar vi oss uppför sluttningen till högsta punkten, Skultorps Nabbe, och betraktar utsikten igen. Just här stod en gång Carl von Linné på samma sätt och kunde liksom vi se ända bort till Omberg på andra sidan Vättern. Vi följer Billingeleden söderut, en mjuk slingrande stig med lätt och enkel löpning. Jag är tvungen att stanna och ta kort på gullvivor och letar samtidigt efter blommande liljekonvalj men deras blad är fortfarande hårt rullade strutar.

[caption id="attachment_27267" align="alignnone" width="2592"] Gullvivor längs stigen.[/caption]

Vi svänger av nerför branten och springer tillbaka över beteshagar under blommande körsbärsträd. Det är återigen sådär fantastiskt vackert. Stigen tar oss till Skultorp och min guidade löptur är slut. Jag får behålla kartan som Anders har använt under dagen och vi säger hejdå.

[caption id="attachment_27268" align="alignnone" width="768"] Kartan över Billingeleden.[/caption]

Rättare sagt, på återseende! För hit måste jag tillbaka. Antingen för att springa något av trailloppen eller för att på egen hand springa runt Billingen.

Vi traillöpare tycker om traillöpning av så många olika personliga anledningar men att vi uppskattar fina miljöer tror jag att vi alla har gemensamt. Omväxlande natur, kuperade stigar med stenar, rötter och tekniskt underlag. Vi vill ha öppna vidder med utsikt och vi njuter av att försvinna in i mörka trollskogar och låta fötterna möta barrtäcket. Svalka fötterna i mossar och ta en simtur i en sjö. Just här på och kring Billingen finns allt det vi uppskattar.

Eftersom det här är ett trailparadis arrangeras flera traillopp och mtb-lopp. Här näst väntar Billingen Trail Marathon den 29 juni. Du kan välja mellan distanseran 45 km, 21 km samt 10 km och barnlopp. Banorna går på just  på Billingeleden och andra vandringsleder och 45:an har 800 höjdmeter, upp och ner på Billingens sluttningar, så härligt!

Tack för guidningen Anders och vi ses igen!

[caption id="attachment_27269" align="alignnone" width="768"] Glada löpare[/caption]

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Senaste blogginläggen

 • ÖtillÖ World Championship 2021 - del 2 Linda Doktar
  Läs mer
 • Pryltest - Adidas Terrex Speed Pro SG Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Racerapport: Järvens bana Salming Idre Fjällmaraton! Peter Lindquist
  Läs mer
 • En skada kommer alltid i fel tid men låt inte det hindra äventyret Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Att börja om från början Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Val d'Aran 2021 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Felspringspolitik. Och en terapeutisk rapport från Mora Trail Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Went out for a lunch run 🏃‍♀️ Beautiful 🤩 autumn 🍂 weather and it looks like it’s going to stay over the weekend. I’m running in every kind of weather but I have to say that sunny days are the best. 😎. After a tough week it’s good to have the weekend off. Let it be filled with lots of running 🏃‍♀️ and movement 😍.
.
.
#blioslagbar #gbgmystrail #trail #trailrunning #trailrunner #running #runner #run #ultrarunning #ultratraining #torekovbåstad #trailrunningsweden #icebug #icebugofficial #happytime #womenrunning
...

Det daggtunga gräset sniker runt smalbenen…välbekanta stigar som slingrar sig fram över kullen..
Två rådjur får syn på mig och sticker snabbt iväg över fältet och försvinner ned mot skogsbrynet..
Dunkelt pastellfärgat ljus..
Månen bakom..soluppgången framför..
Morgonmagi✨#löpare #runner #löparglädje #justrun #traillöpning #trailløb #trailslikethese #trailrunning #fields #sunrise #trailrunningsweden #morning #morningrun #epicmorning #laufen #laufenmachtglücklich #foresttherapy #skogsbad #forestbathing #shinrinyoku #borås
...

🎁 Shop for Running Lovers 👉 Link in my bio!
👫 Tag a friend⠀�⁠
👉 Follow rhea_menzel_588⠀�⁠
👉 to be featured⠀�⁠
-⠀
Never give up 👊 Apply to promote your content in our account, go to our link in bio: rhea_menzel_588

📷 juaguiarcoelho
#asicsrunning #nevernotrunning #stravarunning #runningislife #trailrunning #runninggoals #runningtips #running365 #ukrunning #runningfriends #runningbug #fortheloveofrunning #trailrunningsweden #runningmotivations #runningformentalhealth #runningphotos #running4thosewhocant #runningapparel #runningwomen #addictedtorunning #runningshirt #runninghappy #runningtherapy #runningblogger #runningview #runningeveryday #runningfast #runningquotes #runningdiary #runninggroup
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

2 days ago

Hej!
Jag springer för närvarande i Salomons sense ride 2 och trivs bra med dom, främst för att dom sitter som gjutna på fötterna. Däremot är greppet inget vidare nu när det börjar bli blött på stigarna.
Behöver tips på vilka skor som kan tänkas passa mig. Har kollat lite på Icebugs modeller och även Altra. Så, tips mottages! Ska tilläggas att jag inte bor nära någon vettig butik med möjlighet att prova ut skor.

Tack på förhand löparvänner.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Kör med Sense ride 3 och supernöjd med greppet på dom, så är du nöjd med modellen i övrigt kanske du ska spana på sense ride 3 eller 4 som finns nu 😊

Icebug och VJ har klart bäst grepp. Är det till långdistans eller kortare/tävling? VJ Spark ska vara en bra, allsidig sko. Helt nysläppta. Icebugs Acceleritas är outstanding om man har smala fötter och vill ha en snabb sko. www.vjsport.fi/se/shoes.html

Scott supertrac 👌

Vj ultra, icebug Capra eller icebug outrun 🏃🏽‍♀️👟😅

VJs skor (alla modeller, finns lite olika beroende på distans och din egen fot) har bästa greppet!

Allt med vibrem sula, är grymt

Har Sense Ride 3 och det är superbra grepp. Köpte Altra Lone Peak 5 nu och sämre grepp får man leta efter.

VJ - Best Grip on the Planet

Sitter som gjutna... 😬 testa Altra Timp. Passar sitter skönt. Bra grepp. Lagom dämpning. Jag springer mycket i dom. Från korta distanspass hemmaomkring till fjällmaraton. Funkar även på lite asfalt. Jag saknar inget i den skon.

ok jag kör sense ride 4, helt sanslöst bra grepp! kör på dem!!

1 day ago

Halloj!
Hoppas det är okej med ett litet säljinlägg.

Köpte dessa när jag skulle springa BAMM för några år sedan, dom funkade toppen men har inte kommit till användning sedan dess. Storlek 38, tts enligt mig. Minns inte vad jag köpte dom för, men kanske att 500 plus frakt är ett rimligt pris?

Hittade lite info om dom här: https://amazon.com/Merrell-Womens-Terra-Trail-Runn…
... Se merSe mindre

Halloj! 
Hoppas det är okej med ett litet säljinlägg. 

Köpte dessa när jag skulle springa BAMM för några år sedan, dom funkade toppen men har inte kommit till användning sedan dess. Storlek 38, tts enligt mig. Minns inte vad jag köpte dom för, men kanske att 500 plus frakt är ett rimligt pris? 

Hittade lite info om dom här: https://www.amazon.com/Merrell-Womens-Terra-Trail-Running/dp/B00YBFSOCQ?th=1

Kommentarer på Facebook

Intresserad! Ser ut å vara hyfsat bred i tåboxen? Är dom det? 🤗

Tips,testa även att lägga ut dom här: m.facebook.com/groups/267978246887896/

2 weeks ago

Hej!
I torsdags frågade jag om det fanns några barfotalöpare. Det finns det 🙂.
Vi snackade mycket om skomodeller och vad man börjar med.

Här kommer en uppföljande fråga.
Hur väljer man rätt Vibram FiveFingers?
Jag rör mig i skog och vill kalla det jag gillar för Trail.
För detta verkar 3 st modeller vara lämpade:
1. V Alpha
2. V Trail
3. V Trek
De verkar komma i den ordningen också från lätt till tuff terräng.

Vad säger ni om dessa?
Hur är det med tåbox på FiveFingers och hur får jag rätt storlek.
Strumpa vill jag nog inte vara utan...
... Se merSe mindre

Hej!
I torsdags frågade jag om det fanns några barfotalöpare. Det finns det 🙂.
Vi snackade mycket om skomodeller och vad man börjar med.

Här kommer en uppföljande fråga. 
Hur väljer man rätt Vibram FiveFingers?
Jag rör mig i skog och vill kalla det jag gillar för Trail.
För detta verkar 3 st modeller vara lämpade:
1. V Alpha
2. V Trail
3. V Trek
De verkar komma i den ordningen också från lätt till tuff terräng.

Vad säger ni om dessa?
Hur är det med tåbox på FiveFingers och hur får jag rätt storlek.
Strumpa vill jag nog inte vara utan...

Kommentarer på Facebook

Jag har haft five fingers i tio års tid. Plats för tårna finns det alltid, problemet är ofta tvärs om att dina tår inte fyller ut hela vägen och kan få konstiga veck. Ullstrumpor i olika tjocklekar brukar fixa det. Det kvittar tycker jag vilka du väljer, allt handlar om hur du ska träna upp din fot och öga koordination, så du inte får genomslag som kan ge blåmärken under fotsulan. Lycka till

1 week ago

Tar gärna emot tips på bra skor att använda när det är blött i spåren. Då sten och rötter blir väldigt hala. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Kolla VJ Sports skor. De har absolut bästa greppet! Här finns några modeller. Jag gillar XTRM. trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/vj/

VJ's är helt underbara på slirigt underlag - Jag kör med VJ Ultra när det bjuds på lite brötig terräng. www.vjsport.fi/se/ultra.html

Icebug har skor med bra grepp.

Jag köpte Topo, deras Ultra terräng med bred tåbox, testat på hala klippor och stenar , funkar bra.

Altra Lonepeak eller King

Har sprungit i otaliga sorters skor och bäst grepp hittills utan metalldubb har VJ erbjudit. Makalöst bra grepp på blöta stenar, rötter och spångar. Icebug kommer stark tvåa. Tråkiga är bara att har man väl testat ett par skor med bra grepp, så får man otroligt svårt att gilla andra skor efteråt när man märker hur halkiga de är i jämförelse.

Då är det låg sula som gäller👍 Föreslår Icebug spirit 8, hårdare stabilare sula, underbart grepp. VJ Intgrator. Mjukare sula underbart grepp. Mvh orienterare

+1 på VJ; har XTRM, MAXx och Spark. XTRM och spark har lägre drop och aggressivare sula, XTRM och MAXx har rockplate samt kevlar i ovantyget, XTRM lite smalare läst. Spark är nyaste trailmodellen och lättast, XTRM populär bland swimrunners. Springer Max 20k med XTRM och Spark, 15 och uppåt i MAXx. Ultra har jag provat på, och den har klart mest dämpning. På hala stockar biter dock inget gummi, så alternativ 1 är att lära sig hoppa över, alternativ 2 att köra heldubbat och alternativ 3 att skruva i 1-2 dubbar mitt under sulan - ungefär vid hålfoten.

Jag säger också VJ ultra eller icebug 😀

Altra mt 2, vibram sula. Har aldrig halkat med dom

Använder mina dubbade vinterskor ibland, funkar kanon när det är blött och rötter.. på sten får man fäste oxå... ibland.. inte😃

Jag tycker Saucony Peregrine funkar bra på allt utom is

View more comments

6 days ago

Vad har ni haft för på fötterna när ni sprungit Lidingöloppet (30 km) eller liknande triallopp eller trailträningsspår?

Själv så har jag sprungit i Asics DS Trainer med häldrop på 8 mm som inte är några trailskor men sprungit in på 2 tim 38 min i mitt senaste Lidingölopp tex.

Tyvärr så fick jag problem med höger hälsena under dec 2020 och är nu relaltivt återhämtad men känner att jag inte vill gå ned för mycket häldrop för säkerhetsskull. Sneglat på Adidas Terrex Speed Ultra med häldrop på 8 mm. Vad tror ni om den skon, någon som testat den, kan de vara ett bättre alternativ än Ds trainer?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Lidingöloppet är inget trailopp det är ett terränglopp, då det är fina grusvägar och stigar så är väl en asfaltsko det självklara valet, spring i den skon du gillar.

Den bästa skon du kan hitta är den som passar dig. Det låter kanske klyschigt men det ligger mycket i det då varje person är olik från den andra och allas fötter ser olika ut, reagerar olika på löpningen och inte minst att vikt, löpsteg, terräng, längd och teknik spelar stor roll. Jag skulle prata med någon som kan löpning i en butik där du kan få testa ditt löpsteg med någon kunnig, testa olika skor på löpband och analysera hur du står på din fot för att få den ultimata skon för just dig. I Stockholmsområdet skulle jag vända mig till Löplabbet (Kungsgatan) eller Runners' Store (Regeringsgatan) Har du vägarna förbi Kalmar rekommenderar jag starkt att du besöker Prestationskläder där Jonas Carlander med personal kan hjälpa dig med deras enastående service och expertis. Själv springer jag i följande beroende på lopp, distans och underlag. Asfalt - ON Cloudsurfer Ger 6mm drop och ca vikt 300g/sko Tung terräng - ON Cloudventure Peak Ger 6mm drop och ca vikt 260g/sko Lättare terräng & stig - ON Cloudvrnture Ger 6mm drop och ca vikt 295g/sko Lycka till i jakten på den bästa skon.

I ran LL in Nike Pegasus Trail. The new model is even more comfortable

New Balance 1080 är väldigt skonsam i helgreppet och trycker inte på hälsenan. Kanske ingen tävlingssko men en superbra distanssko! Finns på Löplabbet om du vill testa!

1 week ago

Jag behöver skotips. Jag springer nu i ett par Altra Superior på kortare rundor och Asics GEL-Trabuco 9 på de längre. Älskar mina Altra men gillar inte Asics. Dels för att det är dålig kvalitet men också för att dom inte riktigt passar min fot.
Så jag skulle alltså behöva ett par andra skor med lite mer dämpning än Altra Superior för mina långrundor. Jag har testat Altra Lone Peak men tror att jag behöver några med lite högre drop. Jag har ett krav och det är att dom ska passa mina breda "ankfötter" :-). Det är ju delvis därför jag gillar Altra så mycket. För att alla tår får plats.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Har du testat Topo?

+1 på Topo Athletic. Footshape och med lite dropp 0-5 beroende på modell.

Jag har samma behov som du. Ankfötter med behov av dämpning och drop. (Dessutom storlek 36, vilket är extra svårt att få tag på 🙁). Jag hade ett par Inov8 Parkclaw som jag älskade. Lagom drop, superbred tåbox, skön dämpning men ändå ”markkontakt” och jättebra grepp på alla underlag. MEN skon slets ut på tok för snabbt. Sulan var intakt, men tyget utvändigt och invändigt blev sönderslitet på nolltid. Inte prisvärda med andra ord. Sedan har jag klickat hem och provat ett antal skor som enligt tester och beskrivningar ska vara breda men inte är det… Något par som passat på foten, men inte passat min löpstil (landar på fram-/mellanfot). Till sist fastnade jag för Salomon Speedcross 5 Wide, men blev besviken för att de har uselt grepp på trädrötter. Sedan har jag även köpt ett par Merrell Moab Speed gtx på rea. Tänkte de kunde vara varma och sköna när snögloppet kommer. De är rymliga och sköna, men dålig löpkänsla! Känns klumpiga att springa i, så de används nu för skogspromenader. På väg springer jag i mitt fjärde par (tror jag) Hoka Clifton Wide. Provade Hoka Speedgoat för terräng, men de var för smala. Någon här i gruppen tipsade mig nyligen om Hoka Evo Jaws. Det kanske blir nästa att testa. Lycka till!

Måste rekommendera norda 001, aningen bredare än speedgoat framtill men känns inte alls lika klumpiga betydligt med dämpning än Salomon, ruskigt bra grepp också. Tyvärr snordyra men dom verkar ha en betydligt bättre livslängd än dom flesta skor och är bättre för miljön än dom flesta👍

Om du gillar Altra så ta ett par med lite mer dämpning och stoppa in en hälkil. Fick tipset om hälkil efter att ha sålt mina splitternya Lone Peak på grund av smärta när jag sprang även korta sträckor (ovan med 0 drop). Nu har jag sprungit även längre rundor med Superior och hälkil och det var 👌🏼.

Om du väntar till oktober kanske New Balance Fresh Foam More Trail V2 vore ett alternativ. Asfaltsvarianten av denna modell är snormjuk utan att man sjunker ned i den och har väldigt bred tåbox för att vara av traditionell form. 4 mm drop.

Altra olympus, super sköna för långa rundor

Topo

Säger som andra, Topo. Jag har bara haft de hemma för test, upplevde det som jäkligt sköna, men lite klumpiga. Sprang dock aldrig med dom, då jag kände ganska omgående att de skulle returneras. Bikester.se har Topo.

6 days ago

Magnus Rabe säkrar seger även i Black River Run (BRR) och befäster sig som Sveriges bästa 💯 miles traillöpare genom att vinna samtliga tävlingar i "The-Swedish-100-Miles-Challenge" 🎩🥇🎉
Detta blir en rejäl putsning av totaltiden som troligen kommer stå sig länge 💪🏻😃
Heja Magnus!!! 🏃🏼‍♂️

https://facebook.com/100057114018014/posts/…Inatt säkrade Magnus Rabe från Varberg segern i BRR 💯 miles med 33 min marginal till 2:an Martin Scharp.
Magnus tar med detta även hem den sista deltävlingen i "The Swedish 100 Miles Challange" och vinner därmed samtliga deltävlingar. Han putsar därmed det tidigare sammanlagda rekordet med god marginal.
Vad det nya rekordet lyder och hur mycket kapning av det gamla rekordet det blir får vi återkomma med när detta står klart.
Stort Grattis Magnus, vilken uppvisning!!!
👏🏻👏🏻👏🏻🏃🏼‍♂️🎉🎉🎉😃
Sluttid i årets BRR:
160,00 km; 14:52:51; 5:35 min/km 🥇

Liveresultat under loppet:


Grand Slam:
http://blackriverrun.se/TheSwedish100milesChalleng…;
... Se merSe mindre

Magnus Rabe säkrar seger även i Black River Run (BRR) och befäster sig som Sveriges bästa 💯 miles traillöpare genom att vinna samtliga tävlingar i The-Swedish-100-Miles-Challenge 🎩🥇🎉
Detta blir en rejäl putsning av totaltiden som troligen kommer stå sig länge 💪🏻😃
Heja Magnus!!! 🏃🏼‍♂️

https://www.facebook.com/100057114018014/posts/303000301613768/?d=n

Kommentarer på Facebook

5.35 galet snabbt 😮

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

En av Sveriges mest meriterade löpare, @idanilssi är tillbaka efter långdragna skadebekymmer. https://trailrunningsweden.se/2021/07/19/ida-nilsson-jag-orkar-vara-trott-lange/

Löpargruppen i Göteborg-Härryda - vilken dundersuccé. Fullbokad inför hösten med 50 löpare på nån timme. https://trailrunningsweden.se/lopargrupper/goteborg-harryda/

Fem tjejer tycker till om nya MOAB FLIGHT från Merrell. https://trailrunningsweden.se/2021/06/10/moab-flight/

Intervju med Sebastian Ljungdahl. https://trailrunningsweden.se/2021/06/04/fran-oldrickare-till-skyrunner/

Jämn kamp mellan Fredrik Bakkman och Sebastian Ljungdahl i @skatasryggar . Karin Nilsson vann damklassen.

Efter positiva besked kring höstens motionslopp har det lagts till många spännande lopp i Trailkalendern. https://trailrunningsweden.se/trailkalendern

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X