Traillöpning på Billingen

Utsikt från Billingen, Ryds grottor

I ett betalt samarbete med @nextskovde presenterar jag sju av de vackraste platserna för traillöpning på Billingen.

Skövde kommun ville visa Billingen och bjöd in mig för en rundtur. Anders Ståhl, som är affärsutvecklare vid Skövde kommun och en hängiven löpare, guidade mig till ett urval av vackra stigar och spännande platser, sju små smakprov. Vart vi än kom ville jag stanna lite längre, fota lite till, titta på utsikterna och lukta på blommorna. För just när vi var där, i mitten av maj, doftade det starkt av ramslök i dalarna. Liljekonvaljen började slå ut medan gullvivorna redan stod i full blom.

Helt klart, jag måste komma tillbaka, springa längre, mer och högre.

Billingen är det största av Västergötlands platåberg, uppbyggt av sedimentära bergarter ovanpå urberg. Berget bildades för 500 miljoner år sedan under vatten. Det översta lagret är diabas, en vulkanisk bergart som trängde in och la sig som ett skyddande täcke. Diabasen syns tydligt på flera platser, t ex vid Ryds grottor.

Välmarkerade leder

Runt hela berget går Billingeleden, en stig tydligt markerat med orangea stolpar och skyltar. Billingeleden är 65 km lång och tillsammans med kortare avstickare som är markerade med blå/orange kan du få ca 120 km sammanhängande led. Skövde kommun håller på att iordningställa några kortare löp/vandringsleder med utgångspunkt från Billingens fritidsområde på 2 km, 5 km och 12 km.

Som officiellt Vasaloppscenter har Billingen satsat på konstsnöspår och för oss längdskidåkare i södra Sverige är området känt för sina fina längdspår. Vintertid är det är även ett uppskattat familjeutflyktsmål med slalombacke, pulkabacke och bandy-is.

Anders Ståhl visar vägen

1. Rhododendrondalen

Vi startar från Billingens fritidsområde med en kort löptur nedför berget, vi korsar slalombacken och springer ner till Rhododrendondalen. Vi går genom en tunnel av rhododendronbuskar vilka har stora blomknoppar, om några dagar kommer de att blomma. Hit till parken kommer gärna Skövdeborna och promenerar. Vi balanserar på kanten av en fördämning full av regnvatten och tar den branta grusvägen upp, den som de infödda kallar Strupen och kommer tillbaka till parkeringen. Här finns hotellet men även en simhall och bandybana som, om alla planer går i lås, kommer att renoveras inom kort.

Rhododendrondalen

 

Blängs mosse

2. Blängs mosse

Blängs mosse är Sveriges sydligaste högmosse. Här är marken blöt även under de torraste perioderna under sommaren och det finns växter som vi annars bara hittar i fjällen. Endast några kilometer från Billingens fritidsområde ligger den platta mossen som påminner om naturen i Dalarna med sina vindpinade, krokiga tallar och lingonris i mossan.

Alltid blöt mosse, bra med spångar

Spångarna leder fram till ett fågelskådartorn och därifrån går en utmärkt led runt hela mossen som vintertid är längdspår. När jag ser de väderbitna röda ledmarkeringarna som försvinner bort i talldungen känner jag ett sug, jag vill följa efter, se vart de leder och utforska. Visst är det en härlig känsla!

Klättring

3. Ryds grottor

Vidare till Ryds grottor. Wow, vilket ställe! Är du på Billingen måste du åka hit! Egentligen är det inga grottor utan enorma diabaspelare som under ett jordskred flyttats flera meter. Vi klättrade upp en bit på de höga pelarna, är du modig klättrar du hela vägen. Det var en fantastisk utsikt över åkrar och betesmarker, verkligen en unik plats. Härifrån sprang vi en liten bit på Billingeleden till fornborgen Ymsingsborg, även det en plats vid kanten av berget med vidsträckt utsikt, och vidare några kilometer på lite knixig stig med rötter och stenar.

Genom trollskogen

Vi svängde sydost mot Ryds ängar, sprang lite utför, genom hagar och in i dalen full av ramslök. Lökdoften slog emot oss och marken var helt täckt av de gröna, ovala bladen. Mycket fint! Vi fortsatte längs avstickaren tillbaka upp till Ryds grottor och beundrade utsikten lite till.

Silverfallet

4. Silverfallet

När jag frågade på Instagram om tips på platser som jag inte fick missa förstod jag att Silverfallet var något mycket speciellt. Vi tog oss dit, sprang genom beteshagar med blommande vildäppelträd och förgätmigej och kom fram till vattenfallet. Blygsamt med vatten efter den torra våren men jag förstår att det brukar forsa mäktigt när vattnet kastar sig utför branterna i fallet. Här såg vi rester från ett alunbruk från 1800-talet och vi möttes av en skock stora kossor och kalvar, ledda av en enorm men troligen väldigt snäll tjur. Lite pulshöjande.

Billingeleden går precis bredvid Höjentorp

5. Höjentorp

På västra sidan av Billingen ligger Höjentorp som var en kungsgård från 1200-talet. Här lät Magnus Gabriel de la Gardie uppföra ett slott på 1600-talet. Tyvärr brann hela slottet ner i en plötslig eldsvåda men något sorts murat källarutrymme finns kvar som man kan gå ned i om man vill söka skugga och känna gamla stenväggar under handflatorna.

En av flera små sjöar vid Höjentorp.

Platsen är väldigt vackert belägen med flera små sjöar i närheten och Billingeleden går rakt igenom det som kanske en gång var slottsträdgården. Blommande ramslök under ljusgröna bokträd, så grönt och lummigt.

Varnems klosterkyrka

6. Varnhem

Dags för lunch för hungriga löpare och vi kom till Varnhem och Varnhems klosterruin med lunchservering. Hela området kring Billingen är fullt av fornlämningar och här i Varnhem är historien ovanligt närvarande genom pågående arkeologiska utgrävningar och uppförandet av Kata gård där vi lär oss mer om människorna i bygden under järnåldern och vikingatiden.

Varnhems klosterruin

Här finns resterna av en av Sveriges äldsta stenkyrkor från 1040 -talet, kungagravar och klosterruinen. Fascineras du av historia är detta en plats väl värd att springa till, Billingeleden passerar precis utanför kyrkomuren och från Skara leder Pilgrimsleden hit.

Anders Ståhl

7. Skultorps Nabbe

Vi tar oss över berget mot öster och ner till byn Skultorp. Här startar och slutar Billingeleden om man springer hela varvet runt berget. Längs en grusväg tar vi oss uppför sluttningen till högsta punkten, Skultorps Nabbe, och betraktar utsikten igen. Just här stod en gång Carl von Linné på samma sätt och kunde liksom vi se ända bort till Omberg på andra sidan Vättern. Vi följer Billingeleden söderut, en mjuk slingrande stig med lätt och enkel löpning. Jag är tvungen att stanna och ta kort på gullvivor och letar samtidigt efter blommande liljekonvalj men deras blad är fortfarande hårt rullade strutar.

Gullvivor längs stigen.

Vi svänger av nerför branten och springer tillbaka över beteshagar under blommande körsbärsträd. Det är återigen sådär fantastiskt vackert. Stigen tar oss till Skultorp och min guidade löptur är slut. Jag får behålla kartan som Anders har använt under dagen och vi säger hejdå.

Kartan över Billingeleden.

Rättare sagt, på återseende! För hit måste jag tillbaka. Antingen för att springa något av trailloppen eller för att på egen hand springa runt Billingen.

Vi traillöpare tycker om traillöpning av så många olika personliga anledningar men att vi uppskattar fina miljöer tror jag att vi alla har gemensamt. Omväxlande natur, kuperade stigar med stenar, rötter och tekniskt underlag. Vi vill ha öppna vidder med utsikt och vi njuter av att försvinna in i mörka trollskogar och låta fötterna möta barrtäcket. Svalka fötterna i mossar och ta en simtur i en sjö. Just här på och kring Billingen finns allt det vi uppskattar.

Eftersom det här är ett trailparadis arrangeras flera traillopp och mtb-lopp. Här näst väntar Billingen Trail Marathon den 29 juni. Du kan välja mellan distanseran 45 km, 21 km samt 10 km och barnlopp. Banorna går på just  på Billingeleden och andra vandringsleder och 45:an har 800 höjdmeter, upp och ner på Billingens sluttningar, så härligt!

Tack för guidningen Anders och vi ses igen!

Glada löpare

2 svar till “Traillöpning på Billingen”

 1. Mikael Friberg skriver:

  Härlig recension av vårt berg!
  Du har verkligen fångat några av våra guldkorn
  på ett fantastiskt sätt. Hoppas det lockar flera
  traillöpare till Skövde för att upptäcka Billingen.
   

  • Gunilla Kidmark skriver:

   Tack, så roligt att du tyckte om att läsa inlägget! Jag gillar verkligen sådan löpning som blir något mer än bara träning. Där upplevelserna och intrycken finns kvar, nästan som fysiska minnen i kroppen. Och de historiska platserna, så intressant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

02majallday16junalldayFeaturedBillingen Trailrace 5k5 km, 10 km, 10 km, 21 kmLandskap:Västergötland

lör08majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Bergslagsleden "Det är inte så lätt som man tror" Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ändrade planer - När Everest blev Marmolada Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • 30 km och aprilväder Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Skogen, I love you! Linda Doktar
  Läs mer
 • "Vi lever livet framlänges men förstår det baklänges" Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Höga Kusten Winter Trail Bröderna Backa
  Läs mer
 • Det överprioriterade långpasset Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Lunchintervaller med ett härligt gäng, en brokig skara med en fd OS-cyklist, en OCR-fantast, en ultralöpare och en rehabande höftpatient bl.a. 😅 men alla sparrar och peppar varandra grymt bra!

Själv satte jag planerat pass på 10 x 1000 m i 3.30-3.35-tempo helt enligt plan. Riktigt nöjd med det en kall, blåsig och regnig torsdagslunch!
...

Ytterligare ett liiite längre lugnare pass. Knät håller bättre i skogen märker jag och så härligt att det verkar torka upp snabbt i år. Full fart mot helgen nu🥳

Blir det fredagsfys före fredagsmys?
#jagspringer #löpning #terränglöpning #trailrunning #trailrunningsweden #trail #trailrunner #trailrun #running #runninginspiration #runningismytherapy #instarunners #runnersofinstagram #runnerscommunity #runhappy #morningworkout #måbravarjedag #laufen #laufenmachtglücklich #hardlopen #corrida #kneepain #courseapied #courseapieds #carrera #tgif #bhfyp #lifestyle #morningroutine #inspiration
...

Spinner vidare på en tidigare post jag gjorde apropå att våga prata om det. Detta är mina egna reflektioner utifrån mina egna erfarenheter vill jag tillägga😊

Om en person vågar öppna upp sig och prata så är det absolut viktigaste för dig som lyssnare att faktiskt bara lyssna. Tänk dock på att det är en skillnad mellan att höra någon och att faktisk lyssna på någon. Men du som lyssnare behöver inte tänka att för att kunna hjälpa till måste jag komma med kreativa förslag på lösningar på de problem eller bekymmer den andra personen luftar. Visst kan man ibland behöva ge en push i rätt riktning men den viktigaste förändringen och den som kommer bestå är den man inser själv att man måste göra. Att bara få prata ut ibland inför någon kan hjälpa en att komma till en hel del insikter och kan vara en del av läkeprocessen. Så våga prata om det och ibland bara lyssna och hör vad den andra personen har att säga.

Bästa sättet för mig att bearbeta och försöka komma till insikter är just via löpningen👌. Men sen är jag grymt tacksam över att jag haft folk runt om mig som velat lyssna de gånger jag faktiskt orkat öppna upp och prata. Nu för tiden är jag helt öppen över hur jag mår, känner och min krokiga historia. Jag känner ingen som helst skam längre och det hjälper mig att parera eventuella dalar som kanske inte behöver bli lika djupa längre.

Har ni kommit hela vägen hit ner vill jag oxå passa på att tacka för er uppmärksamhet😊🙏 Ha en fin dag!#mentalhealthawareness #mentalhealthmatters #tränaförattmåbra #måbravarjedag #terapi #runningismytherapy #runningmotivation #runninginspiration #löpning #jagspringer #running #trailrunning #trailrunningsweden #trailrunneuse #trail #asics #instarunners #runnersofinstagram #runnerscommunity #runner #laufen #hardlopennl #hardlopen #corrida #carrera #lifestyle #outdoors #runhappy #run #trainingismytherapy
...

Lunchrast

Jag försöker komma ut och röra på mig varje dag mitt på dagen. Alla har inte skogen runt knuten, men har man det så får man utnyttja det.

Lugn traillöpning blir alltid lite hårdare än alla annan lugn löpning. Det går liksom inte att inte få upp pulsen liiite mer när man har ett par hundra höjdmeter att ta sig an.

arduua
Specialized in Skyrunning, Trail and Ultra-trail

#Arduua #Arduuaskyrunning #skyrunning #ultrarunning #ultrarunner #ultratrail #Skyrunner #skyrun #skyrunners #trailrunning #trailrunningsweden #trailrunner #trailrunners #traillife #mountainrunning #mountainrunner #mountainrunners
#veganrunner
...

Tummen upp för 8 km trail igår samt 4 km i 4,40 tempo idag och kroppen svarar 💪🙏👍🤗
Fortsatt svag i andning men det kommer och bli bättre och bättre med tiden 😃
Kämpa Robban!

#trailrunning #trailrunningsweden #löparglädje #löpning #jagspringer #runningmotivation #runnersofinstagram #running #marathonrunners #irunkalmar #irunthisbody #irun #stockholmmarathon #kalmarrctriathlon #löpningärkul
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

18 hours ago

Bra terränglöpning i Solna? Behöver tips på bra trails i Solna, brukar springa i Ursvik och runt Brunnsviken, men behöver som sagt tips på mer fina rundor, tack. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Häng med vår löpargrupp Stockholm Nord när de drar igång höstterminen👍. trailrunningsweden.se/lopargrupper/stockholm-nord/

Hej I en annan grupp jag är med i brukar en person lägga ut om Judarskogens naturreservat men det är kanske för långt bort och för lite Trail?

Har du strava så kan jag rekommendera deras heatmap. Där ser du hur andra har sprungit och kan sätta ihop en runda utefter det 🙂

Södra Törnskogen i Sollentuna är riktigt fint med blandad terräng, och känner man för att avsluta med ett backpass finns Väsjöbacken strax intill.😅

3 days ago

Tack för insläpp!
Jag har behov av ett lättviktstält.
Jag funderar på att springa någon led i Västergötland eller Bohuslän i sommar vecka 30 eller 31 under ett antal dagar och då sova i tält. Jag vill ta med allt för ”boende”, men inte ta med mat utan äta på ställen längst vägen. Jag behöver ett lättviktstält för min tur.

Lättviktstält är fina men också dyra! Jag är väldigt intresserad av att köpa begagnat eller hyra. Vore fantastiskt om någon i gruppen har ett lättviktstält att sälja eller hyra ut!
Jag bor i Göteborg.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag har ett lättviktstält för en person. Hur mycket får det Max väga?

Kolla på ”Lanshan 1 pro”. Lätta och billiga tält från Kina, förvånansvärt bra kvalitet. Jag har ett sådant och är mkt nöjd. Kräver dock en stav/pinne för att sättas upp.

2 weeks ago

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?
... Se merSe mindre

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?

Kommentarer på Facebook

Ajdå, inget kul att se och höra. Har precis köpt mig ett par Lone Peak 5. Är det liknande på dom 🤔

I have both Altra and Topo, and both are the same size for me. Topo is a great choice too 👌

Altra & Topo är samma/lika i storlek.

Trist. Lite märkligt också ändå. Jag köpte mina första Altra för drygt tre år sen. Dom sprack rätt kvickt men efter det har förändringar gjorts och numera har jag inte det problemet. Är helnöjd. Räknar inte mil på skorna men jag springer mycket. Sliter ner sulan innan något speciellt händer med ovandelen.

Jag har exakt samma problem med mina Altras! De kunde användas knappt ett år. Men mina gamla Merrells hänger med efter 3 år! Ganska stor skillnad.

Jag reklamerade ett par Duo som knappt höll i 20 mil. Har nu använt Altra Torin i ett drygt år och de har hållt bra.

Jag har samma problem men inte med alla modeller. Det märks att de jobbar med det. Bland annat med Torin som nu i plushvarianten håller väldigt bra. Problemet är väl som vanligt att ju mjukare och skönare sko ju vekare material måste man använda. En hård och stabil sko håller i allmänhet betydligt längre tycker jag. Det gäller väl för tillverkaren att hitta den perfekta balansen.

Jag skulle ha tagit en halv storlek större i Topo (ultrafly)

Körde salming förut, de såg ut sådär efter 10-mil.

Bedrövligt. Älskar Altra men har blivit jävligt duktig på att laga dem med kite-fix

Köpte ett par Topo blev aldrig kompid med varken mpassform, grepp eller kvalitet, de gick också sönder. Kika på inov8 G270! Asgrym sko, ngt smalare än altra, sjukt bra grepp på häll och rötter men lite snåla dobbar. Följsam och rolig att springa i. Vad har du gör strl i king mt2?

Finns det några skor som håller? Ärligt talat tycker jag det verkar som om det alltid är någon som klagar på kvalitén på skor... oavsett märke. Just att de går hål på sidan precis där de böjs under löpning verkar vara ett återkommande tema. Nästan alla skor jag har haft (vilket nästan uteslutande varit Merrell Trail Glove de senaste 7-8 åren) har förr eller senare pajat precis på det stället. Uppskattningsvis någonstans runt 100-150 mil.. vissa skor håller bättre, vissa sämre. Men generellt struntar jag i det. Så länge skon fungerar så är ju inte några hål någon större fara. Lite jobbigt med sten som letar sig in.. men med hål letar de sig ju gärna ut också. Mina skor har väl gått någonstans i harangen 400-500 mil innan byte... så en 300 mil med hål i sidan.

View more comments

6 days ago

Hej! Tack för insläpp! Ngn som har erfarenhet av Brooks Caldera 5? ... Se merSe mindre

7 days ago

Kynnefjäll Bohusleden Hedekas Kasebo tips om ni gillar fin natur med bra fikaplatser. ... Se merSe mindre

Kynnefjäll Bohusleden Hedekas Kasebo tips om ni gillar fin natur med bra fikaplatser.

Kommentarer på Facebook

Kolla in min löpning aktivitet på Garmin Connect. #beatyesterday connect.garmin.com/modern/activity/6699512642

Där brukar jag också springa, dock halva sträckan 😅

Tack för bra tips 👍🏼

1 week ago

Morr. Köpte ett par Asics Trabuco Max för några veckor sedan. Sitter väldigt skönt på foten, men efter någon kilometer får jag ömma tår och öm trampdyna under foten. Tror ni att det beror på att den är lite uppböjd framtill? Vet inte om man vänjer sig? Funderar på att sälja vidare. ... Se merSe mindre

Morr. Köpte ett par Asics Trabuco Max för några veckor sedan. Sitter väldigt skönt på foten, men efter någon kilometer får jag ömma tår och öm trampdyna under foten. Tror ni att det beror på att den är lite uppböjd framtill? Vet inte om man vänjer sig? Funderar på att sälja vidare.

Kommentarer på Facebook

Uppböjda tår, så kallad ”toe spring” kan orsaka många olika problem och skador. När skorna ändrar tårnas och fotens naturliga vinklar uppstår en kedja av problem som kan orsaka skador i flera delar i kroppen.

Jag har likadana sedan någon vecka. Jag upplevde att om man inte drar åt dem så hårt blir det inte så. Lätt att få blodstopp med de tunna snörena. Jag Men det är bara en teoru

Testa att flytta upp snörningen ett eller två hål nedifrån dvs hoppa över dom hålen. Hur är din fotstatus i övrigt?

Hade samma problem första gångerna jag sprang långt i Trabucco max, tror att det delvis beror på att det är en ganska mjuk och studsig sko. Men det ger sig efter några ggr! Sprang större delen av Bergslagsleden i den under helgen helt utan problem.

Mjae, gissar att du drar åt dem för hårt för att kompensera för att de inte riktigt passar din fot. Har du köpt "ultrastorlek" (lite för stora)?

Jag har problem med känsliga fötter, får blåsor super lätt och vet inte vad jag ska ta mig till! Påverkar min träning enormt, har ni några bra tips? Har tejpat, löparsnörning men det hjälper inte så mycket.

Jag skulle nog sälja vidare och titta på andra skor som har större tåbox

Jag har väldigt smal framfot och brukar ömma rejält under tårna när jag springer in nya skor. Jag har resonerat att det tar lite tid för foten att hitta sin exakta plats i skon och att det är framfoten som drabbas eftersom det är den som har mest kontakt med marken. Jag kan aldrig byta rakt av utan springer in nya skor på kortpass under flera veckors tid.

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Stora Trailskoguiden 2021. https://trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Positiva nyheter - Traillöpning får SM-status och första mästerskapet redan i höst! https://trailrunningsweden.se/2021/03/31/ultratrail-far-sm-status/

Vi har tagit fram Orienteringsskolan. En serie på fyra delar för dig som är nyfiken på att lära dig mer om orientering. https://trailrunningsweden.se/orientering/

AMAZING FUN. I dived into trail running with @trailrunningswe. We thrashed through the woods by torchlight like excited children and it was THE BEST. I was the only non Swedish speaker and I understood literally nothing but we bonded on the pure thrill o… https://instagr.am/p/CMh_SoaFG9U/

Sveriges 50 bästa orienterare kan inte klassas som ”elit” när Smittskydd Stockholm får avgöra. https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/natt-sm-får-avslag-ett-hån-mot-både-vår-idrott-och-våra-elitlöpare/

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X