Höga Kusten Trail Camp

Vilken helg vi och våra 20 deltagare hade i Höga Kusten Trail Camp förra helgen! Tillsammans med Icebug och Friluftsbyn genomförde vi campet för första gången och det blev...

1 juni, 2019 |

Vilken helg vi och våra 20 deltagare hade i Höga Kusten Trail Camp förra helgen! Tillsammans med Icebug och Friluftsbyn genomförde vi campet för första gången och det blev fantastiskt härlig helg, med skön atmosfär och rolig löpning! Vi hade Friluftsbyn som bas över helgen där vi åt mat och hängde vid lägereldar sent in på kvällen, efter att vi sprungit runt i världsarvets fina miljö på dagarna. Löftet om att sänka tröskeln ut i naturen, som Icebug och vi står bakom, infriades definitivt denna helg!

Vi är så glada över att ha detta samarbete tillsammans med Icebug och Friluftsbyn så att vi får möjlighet till sådana här helger. Redan innan samarbetet var vi återkommande gäster till Friluftsbyn och deras arrangemang Utefest samt Höga Kusten Trail. Vi fastnade för den gemytliga atmosfär som de arrangemangen alltid skapar, och det ville vi återskapa även till Höga Kusten Trail Camp! Det lyckades vi med.. :) Jerry Engström och hans gäng har byggt upp Friluftsbyn från grunden och skapat en helt unik destination som har allt!

Redan under välkomstpratet vid fredag lunch var alla deltagare i campet otroligt avslappnade, så pass att det kändes som om många kände varandra sedan tidigare. Alla var så öppna och ville lära känna varandra och sorlet ville knappt lägga sig. Vilken dröm för oss arrangörer! Vi rivstartade dagen med att testa skorna Spirit 7 som många valde att ha på sig under helgen. En orienteringssko med ståldubbar under fötterna för bästa grepp, och de gick hem hos väldigt många som valde att ha dem på under helgen. Vi gick igenom en grund i löpteknik innan vi fortsatte upp på Skuleberget och testade på båda uppför- samt nedförslöpning! Många deltagare tyckte att vi hade konkreta och bra tips för att utveckla sin löpteknik vilket var roligt. Vi vill såklart att deltagarna får ett mervärde under lägret, och vi ser fram emot att utveckla denna del till nästa gång! Efter en dusch i Friluftsbyn vandrade vi upp för Skuleberget igen och blev belönade med fantastisk utsikt, som en tät dimma stoppade oss från att se under eftermiddagen. Vi blev serverade en riktigt god middag som gänget i Friluftsbyn ordnat så fint åt oss, och Höga Kusten ölen smakade riktigt bra till de milslånga vyerna över skogen och havet. Hett tips att göra i sommar!

Lördagen bjöd på en hel dags löpning med höjdpunkter som Slåttdalsberget och Slåttdalsskrevan i varierat, men riktigt härligt löparväder! Med två löpargrupper i olika tempon och en vandringsgrupp tog vi oss igenom höjdpunkter som Slåttdalsberget och Slåttdalsskrevan, härlig skogslöpning och tekniska uppförs- och utförslöpor. Vi hade en gemensam lunch som vi åt tillsammans utomhus vid vattnet, så härligt! Som alltid hade vi en riktigt fin dag ute och tillbaka i Friluftsbyn var alla nöjda med en kopp kaffe och fika efter över 5 timmars löpning. På kvällen lades burgarna på grillen, och förutom en stund med lite regn, kunde vi hänga utomhus vid lägereldarna tillsammans i flera timmar. Sådana här läger ger så mycket för man får lära känna nya människor, prata om allt möjligt och bara vara. Vi är så glada över att ha fått träffa alla deltagare denna helg, för det var dom som gjorde den så härlig!

På söndagsförmiddagen erbjöds det två olika aktiviteter, en föreläsning med Jerry eller en liten löptur och yoga med oss bröder Det blev ganska lika delat, några var lite stela från gårdagen och några ville mjuka upp benen med lite löpning. Turen som gick upp på ett närliggande berg bjuder vanligvis på riktigt fin utsikt, men när vi var där hade dimman inte riktigt släppt taget, eller inte alls egentligen. Ingen utsikt alltså, men en skön morgontur!

Den här helgen blev verkligen en höjdare, grymt kul att umgås och guida nya människor genom ett av våra favoritområden. Vi ser redan fram emot nästa gång!! Tack alla deltagare, Icebug och framförallt Friluftsbyns personal för grym service hela helgen, ni är bäst!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X