Ingen rädder för björnen…

I lördags gick den andra upplagan av Björnfrossa Ultramaraton av stapeln i Kungsberget utanför Sandviken. Det 63 km långa loppet går genom Sandviken och Ockelbo kommuner med start och mål på Kungsbergets skidanläggning.

– Loppet är litet, familjärt och med mycket hjärta, men också en riktig utmaning i tuff terräng, säger Tomas Broman i arrangörsstaben.

Det blev en riktigt varm dag för löparna och det märktes på att fler än förra året fick ge upp innan målgång. Samtidigt var det också många löpare som gjorde sin debut på en distans längre än maraton.

Då 2018 års herrsegrare Joacim Lantz var i år i Spanien för att springa VM i Ultratrail, så var det upplagt för ett betydligt jämnare lopp och det blev det också. Starkast var förra årets trea, Stefan Ehrin från Gävle. Halvvägs in i loppet gick han upp i ledning, sedan var det aldrig någon tvekan och han kunde öka på avståndet till resten av startfältet. Stefan vann på 5:48:25. Mårten Hellberg från Ljusdal fick en verklig revansch på sin debut 2018, där han olyckligt ramlade och bröt ett finger och fick bryta loppet. Nu blev han tvåa med 6:12:27. Gustaf Sjösvärd från Storvik knep tredjeplatsen på 6:19:35 efter en stark upphämtning, runt 43 km in i loppet blev han tvungen gå tillbaka till en station för att låna skor efter att hans ena löparsandal gått sönder.

Snabbare än herrtrean var dock snabbaste dam! Totaltrean och damsegrarinnan, Sundsvalls Zara Lundgren, dominerade och gick i mål på 6:17:10, bara tre minuter över banrekordet. Vi vågar dock säga att den uppdaterade avslutningen på banan innebar åtminstone ett par extra minuter jämfört med debutåret. Delade tvåor i damklassen blev Maria Holm och Marie Nätterlund från Gävle på tiden 7:50:42.

Resultat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Arosa/Lenzerheide äventyr i Schweiz Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • När dagisbacillerna vinner... Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X