12 tips till Backyard Ultra

I Sverige ser vi just nu en växande trend med konceptet Backyard Ultra. Bara i år har antalet lopp flerdubblats och det finns nu ca 25st att välja mellan i Sverige, jämfört med 4-5st för några år sedan. Det är en tävlingsform som är otroligt social och mig veterligen den enda varianten på lopp där elit och nybörjare faktiskt kan springa ihop. Det är också en tävlingsform där många löpare putsar sina distansrekord. Det finns ett uttryck inom Backyard Ultra som heter ”just one more loop” och som innebär att hur trött du än är går det alltid att kämpa sig igenom ”ett” varv till.

 

Min egen debut inom Backyard Ultra skedde på BUS förra året, då jag lyckades knipa bronset efter 26 timmars löpning. Ett lopp som verkligen gav mersmak.

 

På en Backyard Ultra springer man en varvbana på 6.706m med ny start varje hel timme. Det gäller därför att ta sig i mål inom 60 minuter för att hinna till start på nästa varv. Och så fortsätter det, varv efter varv, tills endast en löpare är kvar i loppet. Anledningen att elit och vanliga motionärer kan springa ihop är att det inte spelar någon roll hur fort du springer dina varv, alla startar ändå nästa varv gemensamt. Det är många duktiga löpare som springer väldigt långsamt för att hushålla med krafterna, istället för att rusa iväg i full karriär som vi vanliga motionärer är vana vid att se dem göra på andra lopp.

 

I depån serveras vanligtvis en diger buffé och det kan lätt bli lite trängsel där efter de första varven.

 

För alla nybörjare inom Backyard Ultra, och för de som har sprungit förr men vill få lite tips inför exempelvis BUS (Backyard Ultra Sydkusten) nästa helg så har jag satt ihop en lista med mina högst personliga idéer om hur man lyckas bäst i tävlingsformen.

 

1. Först och främst – TA DET LUGNT!

Det finns ingen anledning att springa fort för att få mer tid i depån mellan varven. Håller du ett tempo på 7min/km så slutar varven på 47-48 minuter och ger alltså ca 12 minuter åt påfyllning av energi, toabesök, klädbyte osv. Alltför lång vila mellan varven riskerar bara att göra dig stel.

2. Gå i backarna.

Att gå istället för att springa, även i små backar, kostar inte många sekunder extra men sparar oändligt mycket mer på energin.

3. Ät efter VARJE varv.

Det är inte alltid så lätt, men ett jämnt födointag är lättare för kroppen att hantera. (En del löpare har lättare att äta under tiden de rör på sig och tar därför något med ut på banan när starten går, men också för dem gäller ett jämnt födointag).

4. Planera depåstoppen.

Byt t-shirt ena varvet, byt strumpor ett annat varv och gå på toa efter ett tredje varv. Sprid ut det som behöver göras så känns det aldrig stressigt i depån.

5. Prata med dina medlöpare.

Det är både socialt och ett bra sätt att skapa nya kontakter, men det är också ett sätt att vilseleda tröttheten och fokusera på annat när du springer. Vips så har ett par kilometer passerat utan att du har märkt det.

6. Sätt inget exakt slutmål.

Säger du före loppet att jag hoppas orka 5 varv så är det väldigt lätt att du känner dig nöjd efter just 5 varv, när du egentligen hade kunnat köra 2-3 varv till. Den största utmaningen med ultralopp överlag är just den mentala biten, och det gäller inte minst på en Backyard Ultra. Det är extremt lätt att bli bekväm och kliva av i depån när det börjar ta emot lite, då gäller det att övertala sig själv om att köra ”just one more loop”.

7. Påbörja alltid ett sista varv.

Bryt inte i depån om du inte måste pga skada eller liknande. Även om du tillfälligt känner dig trött så kan krafterna plötsligt återkomma utan förvarning. Förra sommaren på BUS var jag ytterst nära att ge upp i depån pga energibrist, men med en isglass i handen gav jag mig ut på ett nytt varv och en stund senare hade jag energi som en Duracellkanin och kände mig oslagbar. Och det är alltid bättre att gå ut på ett nytt varv och inte hinna i mål i tid, än att bryta i depån för att sedan upptäcka att det hade funnits ork till ett varv till.

8. Smörj in fötterna….

…och ta hand om eventuella blåsor och skavsår direkt. Det går att förebygga blåsor till viss del genom att sköta om fötterna sista veckan innan loppet. Klipp naglarna, fila fötterna undertill och smörj in dem regelbundet. Smörj sedan in fötterna med vaselin, Sportslick eller liknande salva före loppet så minskar du risken för blåsor under loppet. OM du känner av blåsor eller skavsår, ta hand om dem direkt innan de hinner orsaka större besvär.

9. Fyll på med salt.

Om du siktar på många timmars löpning behöver du fylla på regelbundet med salt och mineraler. Jag brukar ta en salttablett varje eller varannan timme, men det är också bra att ta för sig av buljongen, saltgurkan eller vad som nu serveras i depån.

10. Byt kläder och skor.

Att ta på en ren t-shirt, ett par nya strumpor eller nya skor kan göra underverk för känslan och humöret. Byt dock inte allt under samma depåstopp, det kan bli onödigt stressigt.

11. Klistra på ditt pokerface!

Detta tips gäller främst de som är kvar i slutet av tävlingen, när antalet deltagare är mindre, och som hoppas på en bra placering i loppet. Att visa att du är trött eller har ont ger bara extra energi och stärker motståndarna ännu mer. Försök istället visa att du är stark och skulle kunna springa 10 varv till så att motståndarna börjar tvivla på att de ens har en chans mot dig.

12. Sist men inte minst – borsta tänderna.

Det låter märkligt, men kan faktiskt göra underverk långt in i loppet. Efter 6, 8 eller 10 timmar på banan och ständigt intagande av mat, chips, cola, kaffe, banan, kanelbullar osv så känns det nästan som klister i munnen. En borstning av tänderna då ger en fräsch känsla som i sin tur kan ge massor av energi inför nästa varv. Ett varv som förhoppningsvis följs av ett nytt varv, ett nytt varv och ännu ett nytt varv. För det går ju alltid att ta ”ett varv till”…

 

Det finns såklart mängder med andra saker att tänka på för att optimera ett Backyard Ultra. Tex en bekväm stol att sitta på mellan varven (inte för djup, då är det tufft att ta sig upp när benen börjar bli trötta). Många har också med sig ett tält om de planerar att hålla på många timmar. I första hand för att sova i, och för ombyte och förvaring av tillhörigheter. Och i andra hand för att sova i när man har sprungit klart och kanske inte är i stånd att köra hem direkt.

 

Tältläger. Många löpare har med sig tält för ombyte, förvaring av tillhörigheter och slutligen för att sova i när det är färdigsprunget.

 

Oavsett om du är nybörjare eller fullblodsproffs hoppas jag att det finns någon punkt du kan ta till dig och som kan hjälpa dig i jakten på antal varv i ditt kommande lopp. Och om du liksom jag ska ner till Trelleborg och springa BUS nästa helg – kom gärna fram och säg hej. Det är alltid kul att träffa nya löparvänner och utbyta erfarenheter.

 

Efter att det här inlägget ursprungligen skrevs har jag hunnit med att springa BUS ännu en gång. Den här gången tog jag mig 34 varv och slutade på en hedrande andraplats. Vill du läsa min Race Rapport så hittar du den här. https://trailrunningsweden.se/2019/07/13/race-rapport-backyard-ultra-sydkusten/

 

Trailrunning Sweden har numera en nystartad sida som helt ägnar sig åt Backyard Ultra. Där kan du få tips om lopp, inspiration och läsa om andras upplevelser. Den sidan hittar du här https://trailrunningsweden.se/trailkalendern/backyard-ultra/

 

Om du vill läsa/lyssna/veta mer om Backyard Ultra kan jag varmt rekommendera de här poddarna och sidorna.

 

http://www.paceonearth.se/podcast/117-backyardspecial-med-sweden-runners

http://www.paceonearth.se/podcast/106-richard-andersson-ar-last-man-standing

http://www.paceonearth.se/podcast/072-nina-eibring-drottning-av-backyard-ultra

http://backyardultra.com/ 

http://www.svenskacupenibackyardultra.se/

6 svar till “12 tips till Backyard Ultra”

 1. Lukas skriver:

  Jag ska springa mitt första lopp i trosa 2020, Ultra backyard. Tack för alla tips!

 2. Mikael skriver:

  Tack för fina tips. Det är en process att närma sig detta. Jag sneglar på denna utmaning.

 3. Mikael Polo Lönnestål skriver:

  Tack för tipsen Mikael! Kul att se att Backyard Ultra blir mer populärt!

  • Mikael Antonsson skriver:

   Tack själv! Eller hur, det är grymt kul med det ökade intresset för BU.
   Vi märkte framförallt på Big Dog’s satellit-VM att intresset var galet stort, med folk som följde och peppade via livesändningarna dygnet runt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare från Varberg, med fokus på upplevelselöpning. Springer för att må bra hellre än att jaga tider, men kryddar träningen med några väl utvalda traillopp varje år.

Född: 1973

Kontakt: [email protected]

Mål: Ingenting är omöjligt

Motto: Att hålla träningen på en nivå som gör att jag orkar springa långt också om 20 år

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön11julalldayFeaturedMora Trail2 km, 4 km, 8 km, 17 km, 30 kmLandskap:Dalarna

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör11sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12km, 25km, 50kmLandskap:Västmanland

lör02oktalldayalldayFeaturedHärnö Trail7 km, 14 km, 21 kmLandskap:Ångermanland

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

lör16oktalldayFeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmLandskap:Västergötland

Senaste blogginläggen

 • Äntligen riktig tävling igen! Racerapport Skatås Ryggar 2021 Peter Lindquist
  Läs mer
 • Pryltest - Salomon ADV Skin Set 12 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Löparkompisen Texas Linda Doktar
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Bergslagsleden "Det är inte så lätt som man tror" Anna Carlsson
  Läs mer
 • 30 km och aprilväder Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • "Vi lever livet framlänges men förstår det baklänges" Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Höga Kusten Winter Trail Bröderna Backa
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Runstreak day 248.

Tredje dagen återhämtning. Skönt att ta det riktigt lugnt ibland. Känner av hur kroppen mår.

Använde min älskade gamla samming trail 5, utan vara sponsrad säga att jag tycker den är bäst av alla skor jag testat

Tänkt på avstånd, tänk på varandra!

Follow me on Instagram and now youtube!
https://www.youtube.com/channel/UCMbCcsHJoABtlutORSxGkrg

#trailrunners #runninginthewoods #swedenrunners #salming #running #runningmotivation #trail6 #salmingrunning #garmin #trailrunningsweden #craftsportswear #craftsportswearswe #salmingrunning #löparglädje #love2run #instarunners #idrefjällmaraton #löpninärfrihet #summerrunnig #runstreak #runstreak2021 #loverunning #blioslagbar #runnig #runstreaksverige #runstreaksverige2021 #runstreak2021 #älskarlöpning #instarunnerteam
...

En tisdagkväll i maj med solen i ögonen ☀️🌲 🌾🐚 #tb
.
Vad gör man när man inte springer och har löpvila??? 😱 Man blickar så klart tillbaka på en helt MAGISK termin med #trsuddevallaljungskile jonna04 & trailrunningswe ✨
#trail #trailrunning #trailrunningsweden #trslöpargrupper #run #running #happyrun
...

Kall men skön morgon idag på löprundan 6.00. Fick härliga #7 km men flowet växlade mer idag än igår. Närvaron i löpningen var desto bättre och med mina #altraescalante känns varje steg mot undelaget närvarande. Idag är det sista jobbdagen för mig och det känns gott efter det här året med Covid och distansundervisning. Ha en fin onsdag alla.

#löparglädje #löpare #löprunda #trailrunning #trailrunningsweden #traillöpning #löpningärkul #träningsglädje #träningsmotivation #springandetjejer #springsnyggt #springa #pannbenslöpning #pannben #pannbensträning #morgonträning #vårlöpning #jagspringer #jagärenlöpare #träningsinspiration #älskarlöpning #kroppenlevererar #kroppochsjäl #sommarkänsla #fitness #sprungenlöprunda altrarunningfans altrarunning_nordic raceoneapp
...

Woohoo what a stunning morning☀️walk and run done before 06:30🏃🏻‍♀️👌🏼
Now time for work and tonight it’s time to coach a circle training class in my local town!
Have a great day⭐️
#ASICSFrontRunner #ASICSFrontRunnerSweden #ASICS #soundmindsoundbody #poweryourpassion
...

Lite drygt 8 km myspass efter ett par intensiva dagar är precis vad en kvinna behöver 🙏🏼😅🏃‍♀️
#10månadermot10mil
#paceonearth
#runstreaksverige
#trailrunning
#trailrunningsweden
#craftsportswear
#altralonepeak
...

Äntligen! Gotlands första förening med fokus på ultralöpning och traillöpning (terränglöpning på svenska). Föreningen kommer vara en del av Riksidrottsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet, vilket gör att du som medlem kommer kunna representera föreningen på lopp som har SM, RM och DM-status. Mer information om medlemskap och aktiviteter kommer när all administration är på plats! #wisbyultralöparförening #trailrunninggotland #gotlandtrailrun #trailrunningsweden #wulf ...

Så roligt att uppleva djur och natur.
#lärare #måbra #hälsa #mentalhälsa #orientering #hittaut #löpning #älskalöpning #löpningärlivet #traillöpning #trailrunningsweden #terränglöpning #skogen #utinaturen #runnersworldswe #springigbg #aktivitus #icebug #solvikingarna #partille #rörelsevarjedag
...

Äntligen! Gotlands första förening med fokus på ultralöpning och traillöpning (terränglöpning på svenska). Föreningen kommer vara en del av Riksidrottsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet, vilket gör att du som medlem kommer kunna representera föreningen på lopp som har SM, RM och DM-status. Mer information om medlemskap och aktiviteter kommer när all administration är på plats! #wisbyultralöparförening #trailrunninggotland #gotlandtrailrun #trailrunningsweden #wulf ...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 days ago

Hjälp... Jag vill ha allt av en sko! Dämpning, högre skaft och kanske helst inte en "vattentät" sko. Men har insett att jag nog måste släppa på något.
Har du löparupplevelser av: Altra Olympus, Altra lonepeak mid, Hoka speedgoat mid?
Någon som sprungit låångt och med lite mer packning med en låg sko. Hur känns stödet efter x antal mil? 😁 Kanske kan kompletteras med kompressionsstrumpa? (aldrig provat det)
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag har varit väldigt nöjd med speedgoat mid under vinterhalvåret. Bra stöd för foten och skönt med skaftet för att skydda vristen i stökig/snöig terräng. Däremot upplever jag att de är lite tunga och jag blir sliten i benen.

Ps. Du kan inte få "allt" av en sko... 😆 Mitt tips är att hitta två som funkar bra, en för asfalt/grus och en för ren trail.

Jag har Lone peak mid och är inte helnöjd. Bra fäste, skönt med 0 drop men på min fot sitter de inte bra. Framförallt blir det trångt vid snörningen vilket gjort att jag får hoppa över hål i den.

Olympus är mitt val när jag ska springa långt. Bra grepp på våt sten och lera. Funkar bra om det kommer partier med väg också. Sulan är liksom bredare än foten, som en plattform man liksom är nedsänkt i… så väldigt stabil trots all dämpning. Inte så lekfull, men känns inte så klumpig som den ser ut 😂 Har sprungit med några kg men ingen jättepackning, och som längst 8mil… då var de fortfarande sköna 🤷‍♀️

Olympus är mina absoluta favoriter! De satt på mina fötter i 8 mil utan att jag behövde fundera på att byta ut dem! Fantastiska! Dock ingen packning. Jag älskar även mina Lone Peak, men har inte sprungit långt i dem. Skulle jag göra det skulle jag nog sejfa upp med att smyga med mig olympusen att byta till om det blev kris 😜

Olympos är min favoritsko. Använder dessa nästan uteslutande på långpass. Sprang 130 km i dessa på Vinninge ultra trail med runt tre kg packning. Varken blånagel, blåsor eller skav trots alla dessa mil. Att de sedan har hållt över 100 mil är rekord för min del. Springer ju mycket teknisk trail och även en hel del obanat.

2 days ago

Trailrun i Sörmlands skogarna.Fantastisk rundslinga. Se startpunkt. På lördag blir det Harsjöhult och söderut.🏃‍♂️🏃‍♀️ ... Se merSe mindre

Trailrun i Sörmlands skogarna.Fantastisk rundslinga. Se startpunkt. På lördag blir det Harsjöhult och söderut.🏃‍♂️🏃‍♀️

Kommentarer på Facebook

Hur lång var slingan? Har den ett namn och är uppmärkt?

6 days ago

För någon som mest springer på relativt plan mark, mycket asfalt och lättare trail, hur realistiskt är det att genomföra någon av de kortare distanserna i Kullamannen? Antingen svart bana eller 22km? Springer en halvmara på under två timmar i lätt terräng och har mer att ge efter det. Grymt sugen på att testa! Ni som är mer hemma i trailspåret, vad säger ni? Tacksam för input 🙏 ... Se merSe mindre

För någon som mest springer på relativt plan mark, mycket asfalt och lättare trail, hur realistiskt är det att genomföra någon av de kortare distanserna i Kullamannen? Antingen svart bana eller 22km? Springer en halvmara på under två timmar i lätt terräng och har mer att ge efter det. Grymt sugen på att testa! Ni som är mer hemma i trailspåret, vad säger ni? Tacksam för input 🙏

Kommentarer på Facebook

Nu vet jag inte hur långt du springer som längst men klarar du en halvmara på asfalt så klarar du det i Trail, det tar bara längre tid och du får gå i backar som du kanske inte är van vid

Allt går om man vill 💪❤

Jag skulle vilja säg att det är en annan typ av löpning och man kan inte jämföra sina tider på något sätt, det tar längre tid och är du inte van vid backar så kan det bli kämpigt men du kommer att klara det men troligen med rejäl träningsvärk framsida och baksida lår. Har tränat en del på 22 km på Kullen och det brukar vara nedför som blir jobbigast om man är otränad och då är det viktigt att ha koll på fötterna då det kan vara ganska tekniskt på många ställen. Skor med bra grepp är att föredra annars kan det bli halt i löven upp till Håkull. Men det är väldigt vackert att spring på Kullen.

Det klarar du säkert galant. Är du inte van att springa i de mer tekniska delarna eller branta backarna så är det bara att promenera. Du kommer inte ångra dig 😃

Det går bra! Träna på att springa nerför! Första gången jag sprang Dödens så hade jag sjuk träningsvärk i framsida lår i 4 dagar så man kved när man gick nedför😂😂 men underbart lopp!

Ja, jag klarade det och var betydligt sämre tränad än du! Enda fällan är att springa på som du är van och ta knäcken på dig i första backen, var andra som var vältränade (på plant) som gjorde det misstaget när jag deltog.

Sprang kullamannen dödenzon för en månad sedan, riktigt jävla jobbig. Ingen vila.... Bara jobba😎men testa, kul att göra

Du fixar det utan problem om du är så snabb på halvmaran. Ta med stavar om du vill för uppför, då det ju kan va lite lerigt.

Sen kan du gå vidare med 27k om du får blodad tand.

Jag är typ asfaltsknarkare och "sprang" Dark trail 100 miles i höstas och klarade det så jag ser inte varför du inte skulle klara dom sträckorna som du siktar på. Och sedan så är det ju så att om man inte testat så vet man inte. 😅

Det klara du 👍 är du sugen så kör. Finns väl inget att förlora bara allt att vinna. Om inte,så en erfarenhet rikare 😊.

Jag har inte sprungit så långt i terräng förut men anmälde mig till 22 km. Det går nog om man vill 😅

Det klarar du! 💪🏼 Fundera på skoval och att springa in skor om du väljer att köpa trailskor! Om du inte redan har lämpliga skor! Det är såååå mycket roligare med trailskor och risken att vricka/stuka fötterna minskar om du köper låga och platta skor! 🙏🏼❤️

Det är 2 backar i dödens zon som är ordentligt branta och långa men ta det lugnt så går det bra. Resten är hyfsat enkelt. Du fixar det såklart, men kör några pass på kuperad stig inför loppet så får du en fin resa. Som Jenny skrev så bör du absolut springa i trailskor, speciellt för greppet. Stigarna kan vara ordentligt hala om det regnar.

Klart du skall springa! Det är ett roligt utmanande och vackert lopp! Som tidigare inlägg påpekat är ett par trailskor med bra grepp ett måste. En löparväst så du kan få med dig vätska (ofta väldigt få vätskekontroller), energi och möjlighet att förvara förstäkningsplagg kan vara bra - iaf om du satsar på 22km el längre.

Absolut. Fantastisk upplevelse. Har sprungit i strålande sol - underbart. Nästa år i regn o lera. Ett steg fram o två tillbaka. Men klart värt totalutmattning. Bara ett måste att göra 🥳💫🇸🇪🤩

View more comments

5 days ago

Hej! Jag Ska dra ut o springa söder (sydväst dvs inte nacka) om Stockholm idag. Trött på gömmaren. Har ni något tips? Flottsbro bra? Mvh erik ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Sörmlandsleden etapp 3 & 5 är fina

Paradiset, Ågesta eller Rudan kanske? Inte sprungit vid Flottbro så inget inspel om det.

Huddingeleden öster om flemmingsberg

Huddingeleden från Gladökvarn binds ihop med Stenbergsleden till rundslinga (12km) kan också förlängas om du viker av och tar hela gröna Skogsmilen i Flemingsbergsskogen.

Ågesta har fina spår. Rudan i Haninge. Kul att springa på nya platser så det rekommenderas.

Ågesta skogsspår e bra!

Tack för alla tips! Chansade och sprang stigarna i flottsbro. Asmaxade. Kändes precis som första säsongen av true detectives när jag kom till en duvfarm i skogen. Samt en bock i trä mitt ute i ingenstans

2 weeks ago

Hej (igen)! Skofundringar (igen) Jag trivs kanonbra med mina Altra Lone Peak Jag behöver dock ett par andra dojor när jag springer på lite hårdare underlag. Dessutom så vill jag ha ett par svalare skor då. Vilken modell från Altra skulle ni säga motsvarar Lone Peak? Jag vill helst inte ha en sko med jättetjock sula. Tack på förhand 🙂 ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vill du ha Altra med mindre dämpning är nästa sko Superior. Den här sidan brukar jag hålla koll på: outdoorcrunch.com/altra-timp-vs-lone-peak/

Torin eller Escalante (ännu tunnare) skulle jag säga. Lone peak är "klumpiga" jmf med dessa💕

Tänk på att de är helt olika i sko! Har ett par Torin som känns jätte taighta och tjocka om man jämför med Lone Peak, eller Timp. Får ha mina som inneskor och följer för behöver också ett par till asfalt eftersom jag inte riktigt var glad för Torin.

Sen Altra one utgick ur sortimentet har jag kört mina superior även på asfalt. Tycker det funkar bra.

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Fem tjejer tycker till om nya MOAB FLIGHT från Merrell. https://trailrunningsweden.se/2021/06/10/moab-flight/

Intervju med Sebastian Ljungdahl. https://trailrunningsweden.se/2021/06/04/fran-oldrickare-till-skyrunner/

Jämn kamp mellan Fredrik Bakkman och Sebastian Ljungdahl i @skatasryggar . Karin Nilsson vann damklassen.

Efter positiva besked kring höstens motionslopp har det lagts till många spännande lopp i Trailkalendern. https://trailrunningsweden.se/trailkalendern

Jonatan Fridolfsson gjorde 13:53 på 5000 m i veckan. På lördag blir han en spännande utmanare till segern i Trailtourpremiären på @skatasryggar

Årets Trailtour består av 7 deltävlingar där man i slutändan räknar de fyra bästa resultaten plus finalen vid Rya Åsar Trail den 16 oktober.

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X