Strömberg och Eneroth riksmästare i Ultra Trail


Skånska Genarps IF stod värd för Riksmästerskapet i Ultra Trail i helgen. Loppet som mätte 55 km och 1 200 höjdmeter, avgjordes i Romeleåsens tuffa stigningar. 

Segrare i herrklassen blev Julius Z Strömberg. Julius, som bor i Oslo, vann tidigare i år norska mästerskapen efter att ha krossat motståndet. Han fick dock inte behålla medaljen som svensk medborgare. Men här fick han upprättelse genom att ta RM-guldet på 4.16,25. Julius höll det imponerande snittet 4,39 min/km över Romeleåsens krävande stigningar.

Silvermedaljör, 7 min efter, blev Carl Johan Sörman, tillfälligt hemkommen från Italien och tävlandes för Genarps IF. Ytterligare 12 minuter senare kom trean Peder Enoksson från Malmö Löp i mål den fina tiden 4:35:18 följt av sin klubbkompis Oskar Henriksson 4:52:29

På damsidan var det Lisa Eneroth, även hon från Malmö Löp, som tog hem guldet på 5.09.28. Lisa blev också 6.a totalt på 55 km. Tvåa, 8 minuter efter, sprang IK Hakarpspojkarnas Eva Öhlund in. Eva tog också guld i K45 klassen. Bronset tog Collette Coumans från Härlövs IF.

Utöver RMs 55 km, erbjöds GIFT +27 km. Även här stod Malmö Löp på pallen genom Krister Sellman med 1.55.25. Precis som tidigare år, kämpande Tilde Jensen från Ryssberget och Linda Gröning från Genarps IF om vinsten. Det blev Tilde som drog det längsta strået och vann med drygt fem minuter.

Resultat RM Ultra Trail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • När traillöpning möter bergsbestigning Peter Lindquist
  Läs mer
 • Kullamannen Trail - Gary Cantrell, lera och start i Dubbeldöden! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Välkommen på reflexlöpning i Jönköping Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X