Min bästa plats: Tjurpannan

Har du en favoritplats i naturen? Ett ställe där du känner dig fullkomligt tillfreds med dig själv? Det har jag, naturreservatet Tjurpannan utanför Grebbestad. På vintern när jag springer på...

14 juli, 2019 |

Har du en favoritplats i naturen? Ett ställe där du känner dig fullkomligt tillfreds med dig själv?

Det har jag, naturreservatet Tjurpannan utanför Grebbestad. På vintern när jag springer på slaskiga gator drömmer jag mig hit. I mindfulness-övningar när jag ska "gå till ett ställe i naturen du tycker om" är jag här. Om jag bara hade fått välja en enda plats att ta mina turer på hade det varit den här platsen.

Karga, hårda, mjukt formade granitklippor, klipporna jag och min man valde som plats att säga ja till varandra. Ljung, vildhallon, enbuskar, betande får. Vind som blåser in i hela kroppen, fyller mig med liv och tar med sig alla tankar, bekymmer, funderingar, vind som torkar tårar och som stärker. Och överallt havet som breder ut sig, tar för sig, tar andan ur dig.

Är du där en solig dag belönas du med värmen från klipporna, den solvarma doften från hagarna, ett alldeles glittrande hav. Klättra upp på klippor och lek dig genom landskapet. En regnig, blåsig dag är det än mäktigare, naturens krafter som fullständigt rör om allt, vind som rensar huvudet ifrån allt som fanns där tidigare. Lugnast att följa de markerade stigarna och ta det försiktigt på hala klippor.

I år har jag förmånen att agera löpguide just på denna plats. Att få ta med besökare ut på denna plats, visa storheten i att under löpturen även klättra i berg. Att sänka farten för att kunna njuta av omgivningarna.

Den bifogade löpturen utgår från Saltviks Camping, genar in på gröna stigen, fortsätter längs med klipporna på blåa stigen och avslutar via den röda stigen. Inte mer än 5 km, men över stock och sten. Jag tänkte ge mig ut i dagarna och utgå från parkeringen, följa grönt, längst ner kopplar den samman med gult, tillbaka till en sträcka grönt, fortsätta längs med kustlinjen blå, över i rött, upp på Stora Huvudet för att få klättra i berg innan avslutande röd grusväg tillbaka till parkering. Kommer nog inte bli längre än 8km, men gott om steg upp och ner, tillräckligt för att trötta ut en.

Gör du löpturen på förmiddagen kan du kombinera äventyret med lunch i Grebbestad, förslagsvis Telegrafen eller Sältan för prima fisk-rätter.

För dig som vill springa arrangerat/tävla anordnas Tjurpannan Rocks den 17 augusti.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X