Vägen till 100 miles #2

Juni var ju som sagt tidigare ingen höjdarmånad men nu när både Lavaredo och Transgrancanaria är ett avslutat kapitel är det dags att lyfta blicken mot höstens stora utmaning....

14 juli, 2019 |

Juni var ju som sagt tidigare ingen höjdarmånad men nu när både Lavaredo och Transgrancanaria är ett avslutat kapitel är det dags att lyfta blicken mot höstens stora utmaning. 1 november är det så dags att för första gången ge sig på den mytomspunna distansen 100 miles och jag kommer göra det under årets Kullamannen-helg. Banan har skruvats till lite inför hösten, allt för att så få av oss som möjligt ska gå i mål.
Den strulande ljumsken känns bättre och bättre för varje löptur, turer där fokus ligger på lugnt tempo och smärtfri löpning. Från att ha lagt noll sekunder på stretching så försöker jag lägga någon minut per dag nu och dessutom läggs lite tid på att träna upp bål och rygg en aning. Små detaljer må så vara men förhoppningsvis kommer det göra skillnad.

Löpning kommer ökas gradvis, både de enstaka passen och den totala veckomängden, allt för att inte trassla till det ännu mer med ljumsken. Ingen hets med att börja springa snabba intervallpass heller. Tävlingsmässigt så ser det glest ut i kalendern just nu med bara Idre fjällmaraton inbokat.
Förhoppningen är att kunna dyka upp på något mer lopp under trailtouren. Ängsö Trail Run ser ut som ett ytterst trevligt lopp och det dröjer nog inte länge innan en anmälan slängs in där. Någon som kan rekommendera något kul kanske?

För den sko-intresserade så kommer det snart ett nytt pryltest, denna gång om Inov-8s G-Grip skor. Jag har under våren sprungit mycket med ett par ill-gröna Terra Ultra G och har precis fått hem det senaste tillskottet från min absoluta favoritserie, Roclite.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X