Löpare på väg mot toppen på Städjan i 2XU Idre Fjällmaraton 2018. Foto: Alexander Neimert

Längd

45,9 km, 1490 höjdmeter

Start & Mål

Torget, Idre Fjäll

Beskrivning

Efter en lättlöpt start på 8 km börjar stigningen upp mot Nipvallen. Väl där bär det av norrut på leden runt Nipfjället och passage vid Ulandsstugan. Turen tar sedan en gammal stig ned mot Svens Foskdals fäbod innan det är dags för banans första riktigt tuffa stigning upp mot Övre Nipfjällsparkeringen. När du kommit upp väntar dock belöningen, lättlöpt och svagt utför med Städjan, majestätiskt i blickfånget. Vid foten på Städjan beger du dig ner mot Hede Foskdals fäbod. Härifrån tar du en smal stig upp mot Städjans topp, men innan du riktigt når toppen får du vända utför ner mot Grängesåsvallen. Här passerar du genom den vackra lilla fäbodvallen och fortsätter över vägen mot skidspåren på Idre Fjäll. Efter att ha passerat Chocken söker du dig upp i Ostbackarna och sedan ner mot målet på torget vid Idre Fjäll.

 

Rundan på kartan

Kolla in våra senaste videos från TRS Trails

Meny

X
X