Asp och Vollan Johansson tog andra raka i Bydalen

Foto: Fjällmaraton Johannes Poignant

Sjätte upplagan av Buff Fjällmaraton Bydalsfjällen är avgjort. Årets upplaga kännetecknas av deltagarrekord och mycket goda väder- och banförhållanden. Trots detta visade sig loppet som vanligt vara mycket utmanande med mycket höjdmeter och tekniska partier. Långa banan med sina 2900 höjdmeter och 50 km, ofta kombinerat med snabbt skiftande väder, har gjort sig känt som ett av Sveriges tuffaste lopp.

Det blev en upprepning av fjolårssegrarna, där Andre Vollan Johansson, Ammarnäs IF segrade i herrklassen på 5:13:14 och Jennifer Asp (bilden), Åre var snabbast på tiden 6:06:07 bland damerna.

Den långa banan startar i Bydalen, går över Västerfjället ner till Mårdsundsbodarna, tillbaka till Bydalen, vidare bort över Drommen, upp i Jämtlands kanske mest spektakulära ravin – Dromskåran, bort till Falkfångarfjället och åter upp över Drommen innan målet nås i Höglekardalen.

Det finns även ett kortare banalternativ på 22 kilometer och ca 1100 höjdmeter. Banan utgör första delen av långa banan. Snabbast här var Rasmus Grelsson på 2:06:54 och Lina El Kott Helander på 2:25:22.

Totalt kom hela 468 löpare till start, 220 startade på långa banan och 248 på korta banan.
– Vi kan se att trenden med internationell spridning håller i sig, med många olika nationaliteter i startfältet. Ett par från Spanien och Rumänien hade t.o.m. valt att cykla till Buff Fjällmaraton Bydalsfjällen och fortsatte sin resa efter avslutat lopp med sikte på norra Norge, berättar tävlingsledare Patrik Nordin.

Resultat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X