Björnberg och Kleist vann på nya banrekord i Sälen

Damernas prispall på 42 km.

Jenny Björnberg och Anders Kleist vann och slog banrekorden på Bagheera Fjällmaraton Sälens 42 km.

Av alla de nästan 300 modiga löpare som tagit sig an den fullånga maratonsträckan var det två förhandsfavoriter som visade allra högst klass. I damklassen gjorde Jenny Björnberg ett storartat lopp där hon tidigt tog ledningen och utökade den sakta men säkert. Segrartiden på 3:35:35 är inte bara en förbättring av hennes tid från i fjol utan även en tydlig sänkning av rekordet på den nuvarande banan! Fin tvåa blev Malin Barrulf på 3:51:04 och Carolina Edwall slutade trea med tiden 4:02:33. Men det slogs inte bara ett rekord idag utan även i herrklassen reviderades rekordtiden! Det nya rekordet lyder 3:02:18 och innehas av dagens segrare Anders Kleist. Tvåan i loppet Johannes Eklöf bjöd dock upp till kamp och stod för en stark insats när han sprang runt banan på 3:06:47. På tredje plats kom Andreas Magnusson med 3:23:28.

Det var två tydliga segrare som var först över mållinjen när dagens första klasser avgjordes, de över 10 km. På herrsidan gick segern till Axel Djurberg som tog sig runt banan på 41:18. Där bakom blev det en tät fight om andraplatsen. Till slut var det Hugo Lillieström som drog det längsta strået och tog sig i mål på tiden 44:57, nio sekunder före Albin Gezelius som blev trea. Bland damerna var det Filippa Bergsman som visade sig starkast och sprang in på 49:54, 1:55 före tvåan Johanna Södergård och 3:49 före tredjeplacerade Hanna Imhagen.

Om loppen över 10 km bjöd på relativt stora segermarginaler, blev upplösningen av 21 km desto tightare. I damklassen såg det länge ut som att det skulle kunna bli en kamp ända in på upploppet mellan Kerstin Axelsson och Frida Sandberg som var tillsammans vid den sista vätskestationen vid Stensjön. Nerför slalombackarna mot målet var det dock Kerstin som hade mest fart kvar i benen och tog hem segern med 22 sekunders marginal på tiden 1:44:07. Tredjeplatsen togs av Barbro Näsström på 1:47:06. Även i herrklassen blev segermarginalen 22 sekunder. Här var det skidåkaren Pontus Nordström som till slut stod som segrare före orienteraren Henrik Jonsson (bilden nedan). Två minuter senare sprang bröderna Kristoffer och Rasmus Haugen in på en delad tredjeplats. Rasmus och Kristoffer som valde att dela bronspengen efter att de kommit ihop ihop på slutet av banan.

Resultat

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X