58 k löpning inkl tältning på John Bauer leden

Vi har varit ute på äventyr!

 

Ett riktigt coolt och långt äventyr. Vi tog bussen från Jönköping till Gränna för att springa John Bauer leden. En led som är riktigt fin.

Vi hade packat med oss allt vi behövde för att springa och sova över i skogen. Det här är något helt nytt för oss och vi insåg rätt snabbt att en liten provlöpning med packningen kanske skulle varit bra. Även om väskorna inte vägde mer än runt 5 kg var så kändes det tyngre och annorlunda att springa med packning.

Leden började fint längs med Vättern för att sedan slingra sig upp för berget. Vi hade ingen stress utan vårat mål var att genomföra äventyret. När det blev backigt uppför gick vi.

Vi kom iväg rätt sent på eftermiddagen och tiden gick fort. När klockan började blir runt 20.00 tittade vi efter ett ställe att slå läger för natten. Vi hittade en liten sjö på kartan som var ca 8 kilometer bort. På vägen dit blev det mörkt så vi tog fram pannlamporna och sista biten blev ett riktigt äventyr.

Väl framme satte vi upp tältet, kokade vatten och åt middag innan vi somnade trött och nöjda med första dagen som slutade på 27km.

Vi vaknade rätt tidigt av att några fåglar gjorde konstiga ljud. Platsen vi hittat var super fin och solen gick upp medans vi åt frukost. Våra kroppar kändes helt ok efter den första dagens löpning. Jag hade ont i en blå tå under första dagen och Patrik hade fått en blåsa annars kändes allt bra.

Vi packade ihop och sprang iväg vidare. Små mysiga trail stigar! John Bauer leden är verkligen super fin! Kroppen kändes nästan bättre dag två eftersom jag kunde lita på att den mer efter första dagen.

Efter några timmar började det regna lite men det var bara skönt. När vi kom till IKHP stugan var John Bauer trail leden slut. Vi hade fortfarande en bit kvar hem. Vi sprang vidare på Södra Vättern leden ner mot Huskvarna. Här kunde vi välja att fortsätta ca 10 km hem på asfalt eller ta bussen sista biten. Vi valde att ta bussen och var nöjda med 31 km och att avsluta med fina mysiga stigar.

Totalt blev det 58 km på mindre än 24 timmar. Otroligt coolt äventyr och vi hade kul tillsammans hela tiden! Så tacksam över alla äventyr jag och Patrik gör. Han är verkligen DRÖM killen på alla sätt <3

Vill ni veta mer om vad vi hade för utrustning när vi sprang, titta in på teamlost.se/blog där har vi länkat alla grejer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hänger och klättrar på det mesta och ser världen som en stor lekplats full av utmaningar. Vill springa massor med berg och fjäll samt simma på coola ställen framöver och har mycket att dela med mig av.

Född: 1985

Kontakt: [email protected]

Mål: Swimrun VM ( ÖtillÖ) , Kunna springa berg och fjäll utan skador.

Motto: Do what you love and love what you do

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintLandskap:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmLandskap:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmLandskap:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmLandskap:VästergötlandAnmälanDeltagare

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Obbola Trail Challenge Bröderna Backa
  Läs mer
 • Löparupplevelser x 3! Skirun, Urban Run och utsiktslöpning på Tjolöholm Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Tips för att kunna göra pull-ups / chins Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Reset, refocus, restart! Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Storslagna planer. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vlog avsnitt 16 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Att balansera träning med livet i sig. Peter Lindquist
  Läs mer
 • ÖTILLÖ, the swimrun world championship 2019 Patrik Söderqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X