58 k löpning inkl tältning på John Bauer leden

Vi har varit ute på äventyr!   Ett riktigt coolt och långt äventyr. Vi tog bussen från Jönköping till Gränna för att springa John Bauer leden. En led som är riktigt...

29 augusti, 2019 |

Vi har varit ute på äventyr!

 

Ett riktigt coolt och långt äventyr. Vi tog bussen från Jönköping till Gränna för att springa John Bauer leden. En led som är riktigt fin.

Vi hade packat med oss allt vi behövde för att springa och sova över i skogen. Det här är något helt nytt för oss och vi insåg rätt snabbt att en liten provlöpning med packningen kanske skulle varit bra. Även om väskorna inte vägde mer än runt 5 kg var så kändes det tyngre och annorlunda att springa med packning.

Leden började fint längs med Vättern för att sedan slingra sig upp för berget. Vi hade ingen stress utan vårat mål var att genomföra äventyret. När det blev backigt uppför gick vi.

Vi kom iväg rätt sent på eftermiddagen och tiden gick fort. När klockan började blir runt 20.00 tittade vi efter ett ställe att slå läger för natten. Vi hittade en liten sjö på kartan som var ca 8 kilometer bort. På vägen dit blev det mörkt så vi tog fram pannlamporna och sista biten blev ett riktigt äventyr.

Väl framme satte vi upp tältet, kokade vatten och åt middag innan vi somnade trött och nöjda med första dagen som slutade på 27km.

Vi vaknade rätt tidigt av att några fåglar gjorde konstiga ljud. Platsen vi hittat var super fin och solen gick upp medans vi åt frukost. Våra kroppar kändes helt ok efter den första dagens löpning. Jag hade ont i en blå tå under första dagen och Patrik hade fått en blåsa annars kändes allt bra.

Vi packade ihop och sprang iväg vidare. Små mysiga trail stigar! John Bauer leden är verkligen super fin! Kroppen kändes nästan bättre dag två eftersom jag kunde lita på att den mer efter första dagen.

Efter några timmar började det regna lite men det var bara skönt. När vi kom till IKHP stugan var John Bauer trail leden slut. Vi hade fortfarande en bit kvar hem. Vi sprang vidare på Södra Vättern leden ner mot Huskvarna. Här kunde vi välja att fortsätta ca 10 km hem på asfalt eller ta bussen sista biten. Vi valde att ta bussen och var nöjda med 31 km och att avsluta med fina mysiga stigar.

Totalt blev det 58 km på mindre än 24 timmar. Otroligt coolt äventyr och vi hade kul tillsammans hela tiden! Så tacksam över alla äventyr jag och Patrik gör. Han är verkligen DRÖM killen på alla sätt <3

Vill ni veta mer om vad vi hade för utrustning när vi sprang, titta in på teamlost.se/blog där har vi länkat alla grejer.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X