Hägglund och Granberg snabbast på berghällarna i Trail Övik

I strålande väder avgjordes den tionde upplagan av Trail Övik. Löparna gav sig i kast med banorna längs stigar i Själevad med omnejd, ute i vildmarken men ändå nära Örnsköldsvik centrum. Banorna passerar flera höga berg, där det på höjderna ofta blir löpning på rena berghällar i gles tallskog.
– Värmen och stigningen tog ut sin rätt och deltagarna fick verkligen uppleva Höga Kusten från dess bästa sida, säger Kristofer Wester i arrangerande OK Skogslöparna.Segrare i damklassen över 22 km blev Karin Hägglund, som var 12 minuter före Magdalena Lindström. Konkurrensen på den långa banan var riktigt tuff  i herrklassen med bland andra Fredrik Lindström, Simon Lageson och Erik Rahimi på startlinjen. Daniel Granberg vann och var en av fyra herrar som sprang den tuffa banan med drygt 800 höjdmeter på under två timmar.
– Det var kul att se Daniel springa trail i år, han har verkligen utvecklat sin förmåga att springa snabbt på hällar och smala stigar i böljande terräng, säger Kristofer Wester.

På 12 km vann Magdalena Nilsson och Gustav Kvarnbrink. Gustav tog även hem backpriset upp mot Åsmasten efter 8 km, det tog honom 2.17 att avverka den 330 meter långa sträckan med 60 höjdmeter. 6 km klassen vanns av Nora Wallenius och Tobias Stenman.

En nygammal bansträckning på ett avsnitt innebär att löparna återigen passerar vindskyddet A Maze Thing.
– Det är roligt att denna del av banan återgår till samma sträckning som var när loppet hade premiär för tio år sedan. Att titta upp och njuta av utsikten där är ett måste, och strax efter detta är det mest utförslöpning för att komma i mål, säger Kristofer.

Resultat

Ett svar till “Hägglund och Granberg snabbast på berghällarna i Trail Övik”

 1. Inger skriver:

  Fredrik heter Lindström i efternamn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X