En massa nytt i Hässleholmsloppet Trail

I det tilltuffade Hässleholmsloppet, som numera är traillopp, var Johanna Gelfgren och Erik Grönvall starkast över 10 km.

Ny arrangemangsgrupp, nytt upplägg av loppet, ny bansträckning, numera traillopp och ny start- och målplats. Förändringarna av Hässleholmsloppet var stora och föll väl ut hos deltagarna, som var nästan dubbelt så många som i fjol.

I år var det tuffare terräng än tidigare, när Hässleholmsloppet Trail genomfördes i strålande sol på Hovdala naturområde strax söder om Hässleholm. Det fanns två banor att välja mellan, 5 och 10 km och det blev 145 st som anmälde sig till loppet.

– Från och med i år är Hässleholmsloppet omgjort till ett traillopp, med nya banor som gick i huvudsak på stigar i omväxlande skogsmiljö. Hovdala naturområde har många fina stigar att bjuda på, då även Hässleholms cykelklubb använder området. Höjdmeterna var generösa på de nya banorna med cirka 130 höjdmeter på 5 km och cirka 270 höjdmeter på 10 km. Det nya start- och målområdet precis bredvid vackra Hovdala slott med anor från medeltiden, var uppskattat av löpare och publik, berättar Anna Romberg i arrangerande Hässleholms AIS.

Johanna Gelfgren, Stockholm, var knappa två minuter före tvåan Maria Rydlund, Hässleholm Freeflow Running. Herrvinnaren Erik Grönvall, Farhult, var 2.40 före Erik Fagius, Björnstorp IF, som i sin tur bara var sex sekunder före trean Alexander Lemland, Kasplan IF.

5 km vanns av Ida Bergfors, Matfors SK, respektive Biniam Habtom, Åhus FIK.

Resultat

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintLandskap:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmLandskap:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmLandskap:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmLandskap:VästergötlandAnmälanDeltagare

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Obbola Trail Challenge Bröderna Backa
  Läs mer
 • Löparupplevelser x 3! Skirun, Urban Run och utsiktslöpning på Tjolöholm Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Tips för att kunna göra pull-ups / chins Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Reset, refocus, restart! Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X