Vecka 37 – Lång backe

Denna vecka ska vi hitta en lite längre backe, som inte är alltför brant, för att träna långa backintervaller. Backen får gärna vara upp mot 5-6 minuter. Om du har svårt att hitta så lång backe kan det räcka med ca 3 minuter, huvudsaken är att du känner att det är så pass långt att du trots ganska låg fart, känner att backen ”tar”. Ett tips är en inte alltför brant skidbacke. Det gör inget att du måste gå en del av backen, målet är att vi ska träna lågintensiv fart i lång uppförsbacke. Tanken är att du ska få ett riktigt bra träningspass både muskulärt och konditionsmässigt. I och med att backen blir lite längre, ska du inte pressa för hårt i fart, lutningen kommer ändå att ta ut sin rätt. Passet ger både bra löpstyrka och uthållighet i backe. Upprepa backen 3-6 ggr, beroende på hur lång backen är. Ett bra mål är att den totala ”backtiden” ska bli 18-20 minuter. Jogga ner till backens start efter varje intervall.

Se till att du är ordentligt uppvärmd innan du börjar backpasset, så att du inte drar på dig mjölksyra i första backen. Börja därför passet med minst 15 minuter lugn löpning. Det är även viktigt att du tar det lugnt i början av backen, längden och lutningen kommer ändå att ta ut sin rätt. Blir det för brant så gå några steg, försök alltid avsluta backen med löpsteg, det ger dig även mental styrka, att orka springa upp sista biten.

Avsluta passet med minst 10 minuter lätt löpning.

Lycka till!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X