187 kilometer för att vinna Big Shadow Backyard

Last man standing i Stora Skuggan blev Gunnar Gradmark, när det krävdes 28 varv för att vinna premiären av Big Shadow Backyard.

I lördags arrangerade Team Nordic Trail den allra första upplagan av Big Shadow Backyard på Norra Djurgården i Stockholm. Tävlingen är en s.k. ”Backyard Ultra” där endast en person är vinnare och övriga DNF:ar (did not finish). Löparna startar en 6,7 km lång slinga varje hel timme och det är den person som till slut fullföljer ett varv längre än övriga som vinner tävlingen.

171 löpare kom till start med ambitionen att springa allt från 2 till över 25 varv. Så länge löparen är tillbaka i varvningsområdet inom 60 min får hen gå ut på nästa varv. Banan går på stigar runt Stora Skuggan och Lappkärrsberget.

I varvningzonen vid Stora Skuggan fanns energistationen där löparna laddade upp mellan varven. Efter 5, 6 och 7 varv började löparna kasta in handduken. Efter varv 15 (100,5 km) delades den större medaljen ut och ca 30 löpare fick med sig den hem. Nästa stora milstolpe var berömda 100 miles, det är också anledningen till varvets längd. 24 varv blir exakt 100 miles (160,9 km).

En skara på fyra löpare klarade monsterdistansen 100 miles. Men är tävlingen över där? Nej då!
- Vi räknade med att tävlingen skulle pågå i uppemot 30 timmar, säger tävlingsledare Miranda Kvist.

Först av de fyra sista tappra att ge sig blev Michael Lyngsie efter 25 varv. Sedan föll debuterande ultralöparen Johan Segerström efter 26 varv. Kvar var Henrik Pehrson och Gunnar Gradmark, båda tävlande för Team Nordic Trail och även vänner. De sprang ihop på varv 27 där Gunnar gjorde en längre långspurt in i mål och visade prov på mycket energi. Det påverkade Henriks tro på sin egen vinnarförmåga och han klev av varv 28 efter ca 1 km. Gunnar Gradmark behövde därmed bara fullfölja varv 28 för att vinna och det gjorde han med bravur. Trots 18 mil i benen sprang Gunnar sitt sista varv på under 35 minuter och vann därmed Big Shadow Backyard 2019 på 187,6 km.

Resultat

Foto: Susann Petersson Lorinder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • När träningslusten dör Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Upplevelslöpning Linda Doktar
  Läs mer
 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X