En fullträff i Åre

David: Vilka dagar vi fick i Åre! Strålande sol och vindstilla under två vandringar upp på två toppar. Ibland undrade vi om det ens är möjligt att få till...

9 oktober, 2019 |

David: Vilka dagar vi fick i Åre! Strålande sol och vindstilla under två vandringar upp på två toppar. Ibland undrade vi om det ens är möjligt att få till det i ett annars väderutsatt Åre, men vi njöt. Jag och Camilla åkte ned tillsammans med våra vänner Sanna och Wictor, och det var tjejerna som stod för all planering då det var en gemensam födelsedagspresent till oss killar. Här har ni facit för en lyckad helg!

Vi åkte från Umeå kl. 05 på lördagmorgon och hann ta ett kallbad på vägen (hett tips att göra en sådan paus under en lång bilfärd) innan vi nådde Åre runt 11-tiden. Efter ombyte var vi på väg upp mot Västerskutan mitt på dagen, och väldigt snabbt insåg vi att vi gjort rätt val genom att välja vandringskängor istället för löparskor. Vi hade nämligen tänkt att kunna springa mellan två toppar under dagen, men det var full vinter redan från vår start på några hundra meters höjd.

Efter ca tre timmar nådde vi toppen, och solen strålade efter en lite tveksamt molnig start. Vi hade då fått vandra från höst till vinter, och på de djupaste ställena sjönk vi ned i snö till låren. Det var kanske inte vad vi väntat oss, men fortfarande otroligt härligt. Väl uppe på toppen hade Sanna och Camilla förberett för en utelunch och de tillagade en otroligt god vegetarisk sådan. Allt smakar bättre i fjällen, speciellt i sol och lä, men den här lunchen slår ändå det mesta! Kika in på vår Instagram för recept!

Förutom lite kyliga vindar på toppen var vi väldigt förskonade under dagen, och vägen ned kändes tillsut mer som en vårdag än en höstdag. Vi var tillbaka på hotellet runt 18-tiden, bytte om och hoppade in i en bastuvärld som alltid är en perfekt avslut på fjälldagar. Innan klockan slagit 22 hade vi hunnit med att äta en väldigt god middag på Supper och ladda om för nästa dag.

Att vandra på fjäll är otroligt rogivande. Det enda man behöver tänka på är att ta sig framåt och få i sig energi, så för oss var det lika mycket avkoppling som träning. Vi tog en ganska lugn morgon på söndagen och var ute i den krispiga luften vid 10 på förmiddagen. Till skillnad från dagen innan tog vi inte några extra höjdmetrar med bilen, utan startade från hotellet. Fyra timmar senare hade vi, till storslagna vyer, vandrat upp på Åreskutan och åkt ned med kabinen för att hinna till en fin middag med Sanna och Wictors vänner. Ännu en otroligt fin dag i fantastiskt väder!

Tidigt på måndag morgon rullade vi tillbaka mot Umeå och jobb under eftermiddag/kväll, nöjda och otroligt tillfredsställda med helgen. Jag och Camilla har dessutom varit barnfria denna helg då Joel och Charlotta var barnvakt. Ibland behövs det med. Tack!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X