En fullträff i Åre

David: Vilka dagar vi fick i Åre! Strålande sol och vindstilla under två vandringar upp på två toppar. Ibland undrade vi om det ens är möjligt att få till det i ett annars väderutsatt Åre, men vi njöt. Jag och Camilla åkte ned tillsammans med våra vänner Sanna och Wictor, och det var tjejerna som stod för all planering då det var en gemensam födelsedagspresent till oss killar. Här har ni facit för en lyckad helg!

Vi åkte från Umeå kl. 05 på lördagmorgon och hann ta ett kallbad på vägen (hett tips att göra en sådan paus under en lång bilfärd) innan vi nådde Åre runt 11-tiden. Efter ombyte var vi på väg upp mot Västerskutan mitt på dagen, och väldigt snabbt insåg vi att vi gjort rätt val genom att välja vandringskängor istället för löparskor. Vi hade nämligen tänkt att kunna springa mellan två toppar under dagen, men det var full vinter redan från vår start på några hundra meters höjd.

Efter ca tre timmar nådde vi toppen, och solen strålade efter en lite tveksamt molnig start. Vi hade då fått vandra från höst till vinter, och på de djupaste ställena sjönk vi ned i snö till låren. Det var kanske inte vad vi väntat oss, men fortfarande otroligt härligt. Väl uppe på toppen hade Sanna och Camilla förberett för en utelunch och de tillagade en otroligt god vegetarisk sådan. Allt smakar bättre i fjällen, speciellt i sol och lä, men den här lunchen slår ändå det mesta! Kika in på vår Instagram för recept!

Förutom lite kyliga vindar på toppen var vi väldigt förskonade under dagen, och vägen ned kändes tillsut mer som en vårdag än en höstdag. Vi var tillbaka på hotellet runt 18-tiden, bytte om och hoppade in i en bastuvärld som alltid är en perfekt avslut på fjälldagar. Innan klockan slagit 22 hade vi hunnit med att äta en väldigt god middag på Supper och ladda om för nästa dag.

Att vandra på fjäll är otroligt rogivande. Det enda man behöver tänka på är att ta sig framåt och få i sig energi, så för oss var det lika mycket avkoppling som träning. Vi tog en ganska lugn morgon på söndagen och var ute i den krispiga luften vid 10 på förmiddagen. Till skillnad från dagen innan tog vi inte några extra höjdmetrar med bilen, utan startade från hotellet. Fyra timmar senare hade vi, till storslagna vyer, vandrat upp på Åreskutan och åkt ned med kabinen för att hinna till en fin middag med Sanna och Wictors vänner. Ännu en otroligt fin dag i fantastiskt väder!

Tidigt på måndag morgon rullade vi tillbaka mot Umeå och jobb under eftermiddag/kväll, nöjda och otroligt tillfredsställda med helgen. Jag och Camilla har dessutom varit barnfria denna helg då Joel och Charlotta var barnvakt. Ibland behövs det med. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vad har 2020 att bjuda på då? Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Vinterpepp och Icebug fotografering Bröderna Backa
  Läs mer
 • Sörmlandsleden mellan jul och nyår Patrik Söderqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X