Vecka 42 – Distanspass med korta backintervaller

Passa på att ta ett distanspass med några träningssugna kompisar,  med inslag av korta ryck i backe. Alla får ett bra träningspass, och alla gör det på sin nivå. Tanken är att få ett bra konditionspass med inslag av puls och styrka.

Hela passet, cirka 75 minuter med inslag av korta intervaller i backe, 6-10 x 20 sekunder. Börja med lugn distans, i en fart där alla hänger med, anpassa efter den långsammaste i gruppen, som bestämmer farten. Efter cirka en halvtimme stannar ni i en backe, den ska vara ganska brant för att kunna ge riktigt motstånd i 20 sekunder.

En av er har koll på klockan, 20 sekunder hårt arbete följs av att lugnt gå ner i backen tills alla är nere. Tanken är att man under dessa 20 sekunder jobbar så hårt man kan, alla utifrån sin nivå. Tänk på i backintervallerna att jobba med benstyrka, jobba aktivt med armarna och tryck ifrån ordentligt i varje frånskjut för att få upp steget, kraften framåt uppåt. Korta backintervaller är toppen för att förbättra löpstyrkan! Avsluta passet med cirka en halvtimme lugn distans.

Passet ger förutom distansträning riktigt tuffa intervaller, tanken är att alla kör allt man kan i 20 sekunder, dessa intervaller ger bra benstyrka, och bra flås för alla, oavsett vilket tempo man orkar hålla.

Lycka till!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Välkommen på reflexlöpning i Jönköping Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ibland tänkte jag... vad ska andra tro? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • Bland vågor och maneter Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X