Löpargrupper i Göteborg del 3 – Forest Femmes

Som en lysmask ringlar vi oss fram i skogen.

– Hur många tjejer kan vara intresserade av att springa i skogen? funderade skoföretaget Icebug när de arrangerade det första löppasset för tre år sedan. De hoppades på 20 st. Det kom 120. Sedan dess har gruppen växt och blivit fler och Forest Femmes finns idag på två ställen i Göteborg och i sex andra städer, varav en i Minneapolis USA och en i tyska München.

Forest Femmes är en löpgrupp för tjejer där fokus är mer på löpglädje och upplevelse än på hastighet och tävling. Grupperna delas in i grön, blå och röd, grön springer lågsammare och den röda snabbare och deltagarna bestämmer själva i vilken grupp man vill springa. Är man nybörjare på traillöpning kan det vara en god idé att börja i den långsammare så att man vänjer sig vid att springa på stigar i lugnare fart. Forest Femmes springer på måndagar både från Botaniska Trädgården och vid Skatås, alla träningar är gratis.

En kort paus i skogen för att samla ihop gruppen.

När jag kom till ingången till Botaniska Trädgården i Göteborg en lite småkylig, mörk oktoberkväll blev jag glatt överraskad över att det var så många tjejer där! Säkert 70-80 st, kanske fler. Alla förberedda med pannlampa på huvudet och, vad jag kunde se, traillöparskor på fötterna. De åtta ledarna hälsade oss välkomna och vi deltagare valde vilken fartgrupp vi ville springa med. 6, 7 eller 8 km trail på en timme? Jag valde mittengruppen och den delades igen på mitten så att vi till slut blev 32 st i min grupp. En ledare först som visade vägen och höll farten, en ledare sist för att ingen skulle hamna bakom.

-Stanna inte upp när det blir blött och lerigt, sa ledaren Lisa. Ni kommer att bli våta om fötterna, det gör inget. Försök att ha ett jämt tempo, det är bara att duscha skorna efteråt. Åh, jag blev så glad över att hon sa så, att hon uppmuntrade oss till att springa på, att det är ok att smutsa ner sig och inte avbryta ett skönt flow i löpningen för att det kommer en lerpöl.

Vi sprang upp genom parken och ut på stigar, upp, upp på berget. Jag känner inte till terrängen så väl i Änggårdsbergen och jag har aldrig sprungit här i mörker tidigare så jag tappade snart väderstreck och koll på var jag var. Lite ovant först men det var också en väldigt behaglig känsla att tryggt springa på rad med en massa ljuskäglor både före och efter mig. Slingrande stigar, rötter och mossa. Blöta partier, barrmjuka terrängspår och steniga slänter. Ibland blev tempot högt, jag fick kämpa och blev rejält andfådd i stigningarna, men utför skuttade jag glatt och lät gärna leran skvätta upp på benen. Ibland blev luckan för stor mellan de snabbaste och de som sprang sist i gruppen och då sprang vi runt i en rondell eller gjorde balansövningar medan vi samlade ihop gruppen. Rätt som det var kände jag plötsligt igen mig, här hade jag sprungit på Trailvarvet i våras. Vi kom upp till fårhagen och högsta utkikspunkten, häftig utsikt över staden!

Högsta punkten!

Därifrån var det bara 10-15 minuters löpning kvar nerför berget, in i Botaniska igen och längs en smal slingrig stig mellan blomplanteringarna. Jag stannade ett kort ögonblick för att fota och vips hade klungan framför mig försvunnit i mörkret, men några löpare bakom mig och ledaren Elin kom ifatt och visade vägen.

Det här är en perfekt grupp att springa i om du är intresserad av traillöpning men inte har vågat dig ut ensam i skogen. Du kommer att få tips på hur du anpassar löpningen till underlag och terräng och du kommer att få löparvänner att dela dina upplevelser med. För det får man i skogen, jag lovar!

Forest Femmes-ledarna Elin och Lisa.

Sammanfattning:

Namn: Forest Femmes, Änggårdsbergen

Tid och plats: Måndagar 19.00 – ca 20.15. Samling vid ingången till Botaniska Trädgården, kolla Facebook.

Kostnad: Gratis.

Gruppstorlek: vi var drygt 70 löpare som delade in oss i fyra olika grupper med två ledare var.

För alla? Forest Femmes vänder sig till kvinnor, både nybörjare och erfarna löpare är välkomna och man väljer själv lämplig fartgrupp.

Tack så mycket för att jag fick springa med er, alla härliga trail sisters! Inkluderande upplevelselöpning när den är som bäst.

Vår halva blåa grupp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vad har 2020 att bjuda på då? Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Vill du lära dig pull-ups? Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Vinterpepp och Icebug fotografering Bröderna Backa
  Läs mer
 • Sörmlandsleden mellan jul och nyår Patrik Söderqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X