Test Löparryggsäck - USWE PacePro

I samarbete med USWE Under en månads tid har fem traillöpare fått chansen att testa den nya löparvästen PacePro från USWE. Testlöparna har alla olika träningsbakgrund och målsättning med sin...

I samarbete med USWE

Under en månads tid har fem traillöpare fått chansen att testa den nya löparvästen PacePro från USWE. Testlöparna har alla olika träningsbakgrund och målsättning med sin träning. Så här tyckte de.

Julius Z Strömberg

Bakgrund
Tränar för att bli en så bra löpare som möjligt, med ett långsiktigt fokus på ultradistanserna.

Passform
Upplevde att PacePro satt som en smäck, både när den var fullpackad och när den knappt bar någonting alls. Detta gör den till en ultimat säck, både för kortare turer (när en bara vill ha med lite vatten, telefon, plånbok, nycklar, etc.) och för de längre (när den ska fyllas till bredd och höjd).

Fickornas placering
Fickorna känns generellt mer slimmade än de gjorde på den tidigare varianten Pace12. Jag saknar dock en dragkedja på en av de främre fickorna, för att vara säker på att mobiltelefon och plånbok ligger säkert och tryggt framtill. Däremot finns det istället på PacePro två fickor baktill med dragkedja, vilket väger upp. Jag gillar den lilla "öppna" jackfickan baktill. Den upplevde jag som enkelt att använda, till och med när en var i rörelse.

Spännen
Gjorde inga större justeringar på spännena, utan det fungerade bra direkt. NoDancingMonkey-funktionen är så bra att det bara är att klicka på sig ryggsäcken - och köra! (Förutsatt att en valt rätt storlek från början.)

Flaskor & slangar
Upplevde det på samma sätt som från tidigare Pace12; flaskorna sitter bra och stabilt, men nackdelen är att jag alltid måste böja huvudet lite för mycket när jag ska dricka vilket gör att min uppmärksamhet på stigen försämras. Det gör att jag måste välja mina tillfällen, antingen när tempot har gått ner eller när en löper på mindre tekniskt underlag. Å andra sidan så var det "låsfunktion" med band och rem på båda fickorna framtill, vilket försäkrar en om att flaskorna sitter där de ska (och inte börja studsa upp och ner).

Hålla ren & fräsch
Som vanligt; skölj ur efter användning, och låt stå och torka. Inga konstigheter!

Helhet
Detta är definitivt den bästa vätskeryggsäcken jag har använt mej av, och helt klart ett förfinande av den tidigare Pace12. Den sitter som en smäck, och är liten och nätt, men har samtidigt mycket plats (till trots för att den ger ett väldigt minimalistiskt intryck vid först anblick). Det gör att ryggsäcken blir attraktiv att springa med även när en ska springa en kort runda och knappt behöver ha med sej någonting. En säck för alla tillfällen, så sätt, vilket jag uppskattar något oerhört. (Sen är den ju skitsnygg också - tillsammans med en svart jacka "smälter" nästan ryggsäcken in och blir en del av helheten.)


Anna Carlsson

Bakgrund
Springer helst långt och länge på fjället tillsammans med min hund Scout. "Tränar" 20-30 h/vecka, framför allt för att jag tycker om att springa men också för att bättre klara av långa distanser. Jag springer en del lopp och föredrar renodlad trail och distanser över 100 km.

Passform
Väldigt smidig att ha på ryggen!

Fickornas placering
Fickorna är bra placerade men jag upplevde att de var något tighta och man fick pilla lite för att ta upp ex gels. Däremot är det ingen risk för att någonting lyckas smita.

Spännen
Det är bekvämt med bara ett spänne som är enkelt att knäppa. Har annars problem med spännena pga kalla händer.

Flaskor & slangar
Gillar att längden på slangarna var något längre.

Hålla ren & fräsch
Att hålla korkarna rena är ju alltid lite av ett aber.

Helhet
Jag tänkte inte så mycket på att den satt på ryggen så det är ett gott betyg! För längre löpningar på fjället behövs dock en modell med något större volym.


Jessica Rosengren

Bakgrund
Tränar ca 4 dagar i veckan med målet att klara ett trailmarathon i bergsmiljö.

Passform
Jag har större byst och upplevde ett visst tryck över bröstet då knäppningen hamnade precis på bysten. Annars satt den som gjuten! Superbra att man kan justera med ”snörena” till en optimal passform.

Fickornas placering
Lätt att komma åt alla fickor samt att det inte ramlar ur något ur dem. Plus för de två minifickorna med dragkedja.

Spännen
Har inte använt mig av spännena. Något som ni skulle vinna på är en manual eller video med förklaring vad man kan använda de olika spännena till. Har inte sett det hos någon konkurrent och har saknat det vid tidigare köp.

Flaskor & slangar
Lite för kort slang till bröst flaskorna. Annars tycker jag att de var toppen. Fantastiskt smart vatten behållare! Lätt att fylla på när tiden är knapp.

Helhet
Trevlig löparväst som tillgodoser alla behov och mer därtill! Stort plus för den smarta vätskeblåsan!


Niclas Gällentoft

Bakgrund
Älskar utmaningar och äventyr och vill testa och se hur långt han kan komma med kropp o psyke. Tränar ca 10-12h i veckan och 6-8 tävlingar per år.

Passform
Fick först en Medium som var för trång. Large kändes bra på och den satt där den skulle.

Fickornas placering
Lättare att komma åt fickorna med dragkedja. Men hade gärna haft dem lite längre fram. Kanske lite större. Fickorna utanför vattenflaskorna är lagom stora. Men jag tycker de kunde vara lite mer töjbara. Lite tight att trycka ner en mobil när flaskan är vattenfylld. I fickan på ryggen får jag ner grejor utan att det känns klumpigt. Har dock inte haft vattenblåsan på testet. Med blåsan fylld tror jag att det jag hade med mig hade blivit trångt. Fickan på ryggen som går ifrån sida till sida är bra till saker som vantar eller mössa. Det ligger kvar tack vare den är så tight, bra!

Spännen
Bröstspännet var lätt att hantera.

Flaskor & slangar
Lätt att fylla på och lätta att komma åt och dricka ur!

Hålla ren & fräsch
Lättskötta precis som alla andra flaskor och vattenblåsor.


Emma Ek

Bakgrund
Siktar på att springa hennes första 100 km 2020. Vill utmana sig själv, test gränser och framförallt ha väldigt roligt.

Passform
Sitter jätteskönt!!! Perfekt verkligen!

Fickornas placering
Jag tycker att fickorna var svåra. Har jag vatten i flaskan lyckas jag knappt öppna fickan när jag joggar, får knappt plats med något i den och det var ännu svårare att få upp det jag hade där. Detta var dock bättre om jag bara använde påsen. Men hade önskat att de var enklare att öppna och att materialet var lite mer stretchigt. Hade gärna fått i någon bars där samtidigt som flaskorna är fyllda.

Spännen
Toppen!

Hålla ren & fräsch
Det har inte varit några problem :)

Helhet
Väldigt skön passform, den sitter som en smäck och känns väldigt lätt! En bonus att den är väldigt snygg!
Mycket bra(!!) för kortare distanser men till mina längre rundor >25km hade jag önskat...:
- att fickorna var aningen smidigare. Jag tycker som sagt att det är svårt att hitta fliken och att öppna dem när jag joggar, samt att de inte rymmer så mycket. Någon gels, bars och en mobil i andra trots fyllda vattenflaskor, hade varit perfekt.
- att möjligheten finns att kunna gömma/sätta fast "fria" snören som inte används någonstans, så att de inte flänger runt.
Annars superbra väska! Gillar den verkligen!


Sammanfattning

Läs också

USWEs egen story om nya PacePro.

Film

Kolla in filmen från Kullaberg där USWEs vd Jacob Westerberg berättar om USWE och PacePro.


Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Torsdagen är här och vi sprang där vi rekat, en riktigt fin tur på början och slutet av loppet #paradisetsthlm som börjar och slutar i Rudan. 

#jagspringerförattjagkan #förattjagkan #trailrunningsweden #löpcoach #trail #trailrunning

Torsdagen är här och vi sprang där vi rekat, en riktigt fin tur på början och slutet av loppet #paradisetsthlm som börjar och slutar i Rudan.

#jagspringerförattjagkan #förattjagkan #trailrunningsweden #löpcoach #trail #trailrunning
...

15 0
Keep moving, keep eating, keep drinking, keep smiling. 

It's that easy. It's that hard. 

sormlands100 100 miles. Tomorrow. LFG.

Tracker: https://racetracker.no/events/2023/sormlands-100/?lang=en

#ultrarunning #ultramarathon
#100miles #sormlands100
#trailrunning #trailrunningsweden #adventuretime #runhappy #runwild

Keep moving, keep eating, keep drinking, keep smiling.

It`s that easy. It`s that hard.

sormlands100 100 miles. Tomorrow. LFG.

Tracker: https://racetracker.no/events/2023/sormlands-100/?lang=en

#ultrarunning #ultramarathon
#100miles #sormlands100
#trailrunning #trailrunningsweden #adventuretime #runhappy #runwild
...

46 9
LOPPINFO!
•
Vätska finns efter ca halva sträckan på 10,5km och 14,5km men ta gärna med en egen flaska som ligger vid målet och väntar. 
•
Obs: vi har ingen förvaring för värdesaker!
•
Kom i god tid, vi har samling med viktig information omkring 10:40 och sedan går första start klockan 11:00.
•
Närmsta busshållplats: Kåsjön
•
Parkering finns, infart från Landvettervägen.
•
#Ebloppet #run4ebsweden #cureeb #healeb #fighteb #stopeb #epidermolysisbullosa #butterfly #butterflychildren #fjärilshud #fjärilsbarn #välgörenhet #välgörenhetslopp #partille #göteborg #öjersjö #kåsjön #älskalöpning #trail #trailrunning #springigbg #löparglädje #trailrunningsweden #löpning

LOPPINFO!

Vätska finns efter ca halva sträckan på 10,5km och 14,5km men ta gärna med en egen flaska som ligger vid målet och väntar.

Obs: vi har ingen förvaring för värdesaker!

Kom i god tid, vi har samling med viktig information omkring 10:40 och sedan går första start klockan 11:00.

Närmsta busshållplats: Kåsjön

Parkering finns, infart från Landvettervägen.

#Ebloppet #run4ebsweden #cureeb #healeb #fighteb #stopeb #epidermolysisbullosa #butterfly #butterflychildren #fjärilshud #fjärilsbarn #välgörenhet #välgörenhetslopp #partille #göteborg #öjersjö #kåsjön #älskalöpning #trail #trailrunning #springigbg #löparglädje #trailrunningsweden #löpning
...

6 0
På lördag den 16/9 11:00 springer vi ebloppet.se vid Kåsjön för forskningen kring sjukdomen EB - Epidermolysis Bullosa. 
•
Detta är ett välgörenhetslopp där startavgiften oavkortat går till forskning kring hudsjukdomen Epidermolysis Bullosa (EB), som många gånger beskrivs som “den värsta sjukdom du aldrig har hört talas om”. 

Anmäl dig och läs mer på www.ebloppet.se - och kan du inte delta just på lördag så går det att skänka sin anmälningsavgift (på valfritt belopp) ändå 💕
•
#Ebloppet #run4ebsweden #cureeb #healeb #fighteb #stopeb #epidermolysisbullosa #butterfly #butterflychildren #fjärilshud #fjärilsbarn #välgörenhet #välgörenhetslopp #partille #göteborg #öjersjö #kåsjön #älskalöpning #trail #trailrunning #springigbg #löparglädje #trailrunningsweden #löpning

På lördag den 16/9 11:00 springer vi ebloppet.se vid Kåsjön för forskningen kring sjukdomen EB - Epidermolysis Bullosa.

Detta är ett välgörenhetslopp där startavgiften oavkortat går till forskning kring hudsjukdomen Epidermolysis Bullosa (EB), som många gånger beskrivs som “den värsta sjukdom du aldrig har hört talas om”.

Anmäl dig och läs mer på www.ebloppet.se - och kan du inte delta just på lördag så går det att skänka sin anmälningsavgift (på valfritt belopp) ändå 💕

#Ebloppet #run4ebsweden #cureeb #healeb #fighteb #stopeb #epidermolysisbullosa #butterfly #butterflychildren #fjärilshud #fjärilsbarn #välgörenhet #välgörenhetslopp #partille #göteborg #öjersjö #kåsjön #älskalöpning #trail #trailrunning #springigbg #löparglädje #trailrunningsweden #löpning
...

11 2
Tävling i helgen så då fick det bli en lugn distans hemma i Timmersdala. Ca 10 km asfaltslöpning ut mot Böja/Låstad med fokus på att hålla ner pulsen. Snittpuls på 139 @ ~5:25 i medeltempo. Behaglig runda, lite kylig... Hösten är helt klart på väg 🍁🍂🍁 #ifkskövdefik #garmin #garminfenix6xpro #strava  #ultravasan90 #vasaloppet #stockholm_42195 #trailvarvet #jönköpingmarathon #ensvenskklassiker #vasaloppstrippeln #trailrunning #trailrunningsweden #billingenskovde #salmingrunning #nononsenserunning #billingen #salomonrunning #iamspecialized #saucony

Tävling i helgen så då fick det bli en lugn distans hemma i Timmersdala. Ca 10 km asfaltslöpning ut mot Böja/Låstad med fokus på att hålla ner pulsen. Snittpuls på 139 @ ~5:25 i medeltempo. Behaglig runda, lite kylig... Hösten är helt klart på väg 🍁🍂🍁 #ifkskövdefik #garmin #garminfenix6xpro #strava #ultravasan90 #vasaloppet #stockholm_42195 #trailvarvet #jönköpingmarathon #ensvenskklassiker #vasaloppstrippeln #trailrunning #trailrunningsweden #billingenskovde #salmingrunning #nononsenserunning #billingen #salomonrunning #iamspecialized #saucony ...

27 0
Fin eftermiddagstur på skogsmilen i Flemingsbergsskogen 🥳

Fin eftermiddagstur på skogsmilen i Flemingsbergsskogen 🥳 ...

47 1
En till bild från vmxtremerace, betydligt längre in i loppet än den förra. Ett varv avklarat och andra stigningen uppför den branta vangabacken; just här går det verkligen inte fort! ↗️🏔🏃🌡🥵😎. 

Men som med mycket annat i livet är det bara att sätta en fot framför den andra om och om igen; förr eller senare planar det ut.

📷: bästa photo_lenabertilsson🙏

#happytrailssweden #runner #trailrunner #trailrun #trailrunning #trailrunningsweden #toworrowisyours #salomon #salomonrunning #salomonsverige #runacademy #runacademykristianstad #gococo #garmin #garminsweden #blizeyewear #raceday #vmxtreme

En till bild från vmxtremerace, betydligt längre in i loppet än den förra. Ett varv avklarat och andra stigningen uppför den branta vangabacken; just här går det verkligen inte fort! ↗️🏔🏃🌡🥵😎.

Men som med mycket annat i livet är det bara att sätta en fot framför den andra om och om igen; förr eller senare planar det ut.

📷: bästa photo_lenabertilsson🙏

#happytrailssweden #runner #trailrunner #trailrun #trailrunning #trailrunningsweden #toworrowisyours #salomon #salomonrunning #salomonsverige #runacademy #runacademykristianstad #gococo #garmin #garminsweden #blizeyewear #raceday #vmxtreme
...

44 1

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X