Test Löparryggsäck - USWE PacePro

I samarbete med USWE Under en månads tid har fem traillöpare fått chansen att testa den nya löparvästen PacePro från USWE. Testlöparna har alla olika träningsbakgrund och målsättning med sin träning. Så här tyckte de. Julius Z Strömberg Bakgrund Tränar för att bli en så bra löpare som möjligt, med ett långsiktigt fokus på ultradistanserna. ...

I samarbete med USWE

Under en månads tid har fem traillöpare fått chansen att testa den nya löparvästen PacePro från USWE. Testlöparna har alla olika träningsbakgrund och målsättning med sin träning. Så här tyckte de.

Julius Z Strömberg

Bakgrund
Tränar för att bli en så bra löpare som möjligt, med ett långsiktigt fokus på ultradistanserna.

Passform
Upplevde att PacePro satt som en smäck, både när den var fullpackad och när den knappt bar någonting alls. Detta gör den till en ultimat säck, både för kortare turer (när en bara vill ha med lite vatten, telefon, plånbok, nycklar, etc.) och för de längre (när den ska fyllas till bredd och höjd).

Fickornas placering
Fickorna känns generellt mer slimmade än de gjorde på den tidigare varianten Pace12. Jag saknar dock en dragkedja på en av de främre fickorna, för att vara säker på att mobiltelefon och plånbok ligger säkert och tryggt framtill. Däremot finns det istället på PacePro två fickor baktill med dragkedja, vilket väger upp. Jag gillar den lilla "öppna" jackfickan baktill. Den upplevde jag som enkelt att använda, till och med när en var i rörelse.

Spännen
Gjorde inga större justeringar på spännena, utan det fungerade bra direkt. NoDancingMonkey-funktionen är så bra att det bara är att klicka på sig ryggsäcken - och köra! (Förutsatt att en valt rätt storlek från början.)

Flaskor & slangar
Upplevde det på samma sätt som från tidigare Pace12; flaskorna sitter bra och stabilt, men nackdelen är att jag alltid måste böja huvudet lite för mycket när jag ska dricka vilket gör att min uppmärksamhet på stigen försämras. Det gör att jag måste välja mina tillfällen, antingen när tempot har gått ner eller när en löper på mindre tekniskt underlag. Å andra sidan så var det "låsfunktion" med band och rem på båda fickorna framtill, vilket försäkrar en om att flaskorna sitter där de ska (och inte börja studsa upp och ner).

Hålla ren & fräsch
Som vanligt; skölj ur efter användning, och låt stå och torka. Inga konstigheter!

Helhet
Detta är definitivt den bästa vätskeryggsäcken jag har använt mej av, och helt klart ett förfinande av den tidigare Pace12. Den sitter som en smäck, och är liten och nätt, men har samtidigt mycket plats (till trots för att den ger ett väldigt minimalistiskt intryck vid först anblick). Det gör att ryggsäcken blir attraktiv att springa med även när en ska springa en kort runda och knappt behöver ha med sej någonting. En säck för alla tillfällen, så sätt, vilket jag uppskattar något oerhört. (Sen är den ju skitsnygg också - tillsammans med en svart jacka "smälter" nästan ryggsäcken in och blir en del av helheten.)


Anna Carlsson

Bakgrund
Springer helst långt och länge på fjället tillsammans med min hund Scout. "Tränar" 20-30 h/vecka, framför allt för att jag tycker om att springa men också för att bättre klara av långa distanser. Jag springer en del lopp och föredrar renodlad trail och distanser över 100 km.

Passform
Väldigt smidig att ha på ryggen!

Fickornas placering
Fickorna är bra placerade men jag upplevde att de var något tighta och man fick pilla lite för att ta upp ex gels. Däremot är det ingen risk för att någonting lyckas smita.

Spännen
Det är bekvämt med bara ett spänne som är enkelt att knäppa. Har annars problem med spännena pga kalla händer.

Flaskor & slangar
Gillar att längden på slangarna var något längre.

Hålla ren & fräsch
Att hålla korkarna rena är ju alltid lite av ett aber.

Helhet
Jag tänkte inte så mycket på att den satt på ryggen så det är ett gott betyg! För längre löpningar på fjället behövs dock en modell med något större volym.


Jessica Rosengren

Bakgrund
Tränar ca 4 dagar i veckan med målet att klara ett trailmarathon i bergsmiljö.

Passform
Jag har större byst och upplevde ett visst tryck över bröstet då knäppningen hamnade precis på bysten. Annars satt den som gjuten! Superbra att man kan justera med ”snörena” till en optimal passform.

Fickornas placering
Lätt att komma åt alla fickor samt att det inte ramlar ur något ur dem. Plus för de två minifickorna med dragkedja.

Spännen
Har inte använt mig av spännena. Något som ni skulle vinna på är en manual eller video med förklaring vad man kan använda de olika spännena till. Har inte sett det hos någon konkurrent och har saknat det vid tidigare köp.

Flaskor & slangar
Lite för kort slang till bröst flaskorna. Annars tycker jag att de var toppen. Fantastiskt smart vatten behållare! Lätt att fylla på när tiden är knapp.

Helhet
Trevlig löparväst som tillgodoser alla behov och mer därtill! Stort plus för den smarta vätskeblåsan!


Niclas Gällentoft

Bakgrund
Älskar utmaningar och äventyr och vill testa och se hur långt han kan komma med kropp o psyke. Tränar ca 10-12h i veckan och 6-8 tävlingar per år.

Passform
Fick först en Medium som var för trång. Large kändes bra på och den satt där den skulle.

Fickornas placering
Lättare att komma åt fickorna med dragkedja. Men hade gärna haft dem lite längre fram. Kanske lite större. Fickorna utanför vattenflaskorna är lagom stora. Men jag tycker de kunde vara lite mer töjbara. Lite tight att trycka ner en mobil när flaskan är vattenfylld. I fickan på ryggen får jag ner grejor utan att det känns klumpigt. Har dock inte haft vattenblåsan på testet. Med blåsan fylld tror jag att det jag hade med mig hade blivit trångt. Fickan på ryggen som går ifrån sida till sida är bra till saker som vantar eller mössa. Det ligger kvar tack vare den är så tight, bra!

Spännen
Bröstspännet var lätt att hantera.

Flaskor & slangar
Lätt att fylla på och lätta att komma åt och dricka ur!

Hålla ren & fräsch
Lättskötta precis som alla andra flaskor och vattenblåsor.


Emma Ek

Bakgrund
Siktar på att springa hennes första 100 km 2020. Vill utmana sig själv, test gränser och framförallt ha väldigt roligt.

Passform
Sitter jätteskönt!!! Perfekt verkligen!

Fickornas placering
Jag tycker att fickorna var svåra. Har jag vatten i flaskan lyckas jag knappt öppna fickan när jag joggar, får knappt plats med något i den och det var ännu svårare att få upp det jag hade där. Detta var dock bättre om jag bara använde påsen. Men hade önskat att de var enklare att öppna och att materialet var lite mer stretchigt. Hade gärna fått i någon bars där samtidigt som flaskorna är fyllda.

Spännen
Toppen!

Hålla ren & fräsch
Det har inte varit några problem :)

Helhet
Väldigt skön passform, den sitter som en smäck och känns väldigt lätt! En bonus att den är väldigt snygg!
Mycket bra(!!) för kortare distanser men till mina längre rundor >25km hade jag önskat...:
- att fickorna var aningen smidigare. Jag tycker som sagt att det är svårt att hitta fliken och att öppna dem när jag joggar, samt att de inte rymmer så mycket. Någon gels, bars och en mobil i andra trots fyllda vattenflaskor, hade varit perfekt.
- att möjligheten finns att kunna gömma/sätta fast "fria" snören som inte används någonstans, så att de inte flänger runt.
Annars superbra väska! Gillar den verkligen!


Sammanfattning

Läs också

USWEs egen story om nya PacePro.

Film

Kolla in filmen från Kullaberg där USWEs vd Jacob Westerberg berättar om USWE och PacePro.


Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

🆓We have 2 runners who DNS and I can offer you a FREE spot to 24h ultra, anybody? DM now!


#gooutstayout #runningtrail #löpare #älskalöpning #springa #trailrunningsweden #ultrarunninglife #ultrarunningtraining #runningjurney #runningdads #runinspiration #swedenrunners #ilovetrailrunning #trailruns #runhighs #runmore #runnerslifestyle #natureadventure #embracethespace #altrarunning #traillife #runspiration #löparglädje #runningislife #ultrarunner #trailrunning
...

Autumn trail vibes! 🧡#trailrunningsweden #trail #sweden #trailrunning #running #nature #löpning #run #forest #runner #trailrunner #ultralöpningsverige #ultrarunner #trailrun #jagspringer #älskatraillöpning #forest #autumn
...

Det är så vackert och höstvarmt så att jag tog en extra sväng bara för att känna vinden och solen mot kroppen #salmingrunning #trailrunningsweden #runnersforsustainability #salmingenroute ...

This will be 24h of fun. 😃👍🤪
,
,
,

#trailrunning #trailrunner #trailrun #trailrunners #trailrunninglife #trailrunningviews #trailruns #trailaddict #trailrunningaddict #trailrunningsweden #aktivöresjö #mossarun
...

Morgonlöpning i helt andra vyer än den här vackra! 🤨 Men med bara drygt tre veckor kvar till #stockholmmarathon känns det som en bra idé att börja nöta lite asfalt. 120 min myslöpning in på kontot! 🙏🏻🌟
.
.
.
.
.
.
.
.
#rapadalen #skierfe #sareknationalpark #fjällöpning #maratonträning #stockholmmarathon2021
#strongerlabel #salomonrunning #timetoplay #altrarunning #altrarunningnordic #altratrailrunning #altralonepeak #salomontrailrunning #runacademy #ultralöpning #ultratrail #ultralöpare #trailrunning #trailrunningsweden
...

To run or not to run? 🏃‍♀️ Difficult choice today. Woke up with a sore throat and illness feeling, l know it had to happen at some point, but why now? Felt so strong yesterday and am really looking forward to the obstacle race on Sunday!
Decided to take a nap after work and had some warm tea, then I felt better and headed out for a slow jog. Made sure I have no fever and heart rate seems ok. Otherwise that runstreak is definetly over. It's just a runstreak, right? Not life and death! Day 258 done. Let's see about tomorrow... 🦠🤒
.
.
.
.
.
.
#runstreak #running #runshots #runnersofinstagram #trailrunning #instarun #runninggirl #runningmotivation #natureshots #sunsetphotography #sunset #löpning #löpträning #jagspringer #naturfoto #laufen #laufenmachtglücklich #courseapied #hardlopen #løb #solnedgång #sunsetlovers #trailrunningsweden #sunsethunter #eveningrun #nightrun
...

Blir han lika trött igen? Sebastian Ljungdahl vann Salming Idre Fjällmaraton i slutet av augusti. Nu är han stekhet favorit till den allra första SM-titeln i ultra-trail. På söndag avgörs det i Ljungskile💫 Artikel på sajten #trailrunningsweden #smultratrail #ljungskile #trailrunning #traillöpning #ultratrail ...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
19 hours ago

Hej! Jag är nybörjare på traillöpning och undrar om någon har tips på trailrundor omkring
Malmö/Lund? Tack för hjälpen! Hälsningar Liv
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Charlie Bergström har kanske några grymma tips? :)

Hej Liv! Du borde absolut kolla in vår trailgrupp i Malmö. De tränar 12 ggr på våren och 12 ggr på hösten. Alltid nya stigar för att deltagarna ska få upptäcka all den bästa traillöpningen i regionen. trailrunningsweden.se/lopargrupper/malmo/

4 days ago

Merrell.

Det finns sjukt snygga modeller men jag letar efter en modell som skall få axla ansvaret för mina fötter efter mina Salomon Speedcross 4 som nu sjunger på sista versen efter 80-90 mil. Jag trodde Speedcross 5 skulle vara my go to men det är som om greppet är helt värdelöst så fort jag ens närmar mig en rot med dem.

Så, Merell - Vilken modell passar när man har en hallux sprungen ur helvetets käftar?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Här kan du hitta våra tankar kring Merrells modeller: trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/merrell/

Fasen, jag satt precis & kollade på Speedcross 5.. du tyckte inte om dem alltså?

Kört Nike wildhorse 7 , tycker greppet är mycket bra i dom .

Har du haft speedcross 4? Jag haf sprungit i både 4an och 5an men trodde jag inbillade mig att inte 5an hade samma bra grepp😯Sprang Idre 28 k med 5orna men hade inte vågat om det var blött.

1 day ago

Hej.

Min dröm är att springa långt på vackra platser. Svenska fjällen, Brecon Beacons i Wales, Alperna.

Men jag har noll erfarenhet av att gå/springa m packning eller att campa. Visst, det går att bo i stugor, men om jag VILL campa?

Hur lär jag mig det utan att gå med i scouterna? Har börjat m att tälta hemma i trädgården, då kan jag alltid gå in om något inte funkar. (Som att sovsäcken förvandlades till en anakonda. Bredare sovsäck beställd)

Men hur torkar jag strumpor/skor/kläder? Vad sover jag bäst i? Naken eller ylleunderställ i sovsäcken? Så många frågor och så lite kunskap.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Skulle tipsa om ledarledda fjällvandringar genom friluftsfrämjandet eller Svenska Turistföreningen. Superbra att gå i grupp med erfaren ledare 😊

Hej Elin, Learning by doing är bästa sättet, och att dela erfarenheten med någon/några andra är också bra och roligt. Sovklädsel beror på vädret, naturligtvis, men om och när det behövs, så är merinounderställ ett mycket bra alternativ, speciellt som de blir fräscha med lite vädring. Vad beträffar prylsnack och pryltips kan jag rekommendera FBgruppen Ultralätt Utrustning, samt webbutiken backpackinglight.se som drivs av Kenneth Shaw - han har skrivit lite guider och skymtar även i många grupper här på fejan.

Tips! Gå med i gruppen Fastpacking Sverige 👍👍

Rekommenderar den här boken som en introduktion. Där finns en del tankar om utrustning som bygger på många års löpning och vandring i svenska fjällen. www.addnature.com/piehl-b-sarek-national-park-guidebook-hiking-running-and-mountaineering-M874185...

Gå med i friluftsgrupper på facebook och kika på vandringsfilmer på youtube, så kommer du få massor med tips och inspiration. Flera av grupperna anordnar privata evenemang där man ger sig ut och vandrar ihop en helg eller ett dygn bara. Där får du unikt tillfälle att prova din egen utrustning och utbyta erfarenheter med andra. Dock skiljer det sig enormt om det är här på hemmaplan i skogarna på västkusten kontra om man faktiskt ska till fjälls. I fjällen är man extremt utsatt för vädret som kan slå om blixterfort, så det kräver lite mer tanke och omsorg för packningen. Framför allt måste man ha med sig så mycket mer utrustning "utifall att the shit hits the fan". Av ren säkerhet. Vad man sover i beror på hur kallt/varmt det är, vad man trivs med och komforttempen på sovsäcken. Torka kläder gör du innanför dina egna kläder mot kroppen, i sovsäcken nattetid, på lina inne i tältet eller om det är bra väder dagtid så torkar du kläderna hängandes på ryggsäcken. Finns flera alternativ beroende på väder/klimat/förutsättningar. Stort lycka till!

Team Nordic Trail ordnar ju en massa resor; jag skulle börja med att haka på dem eller liknande grupp för att få lite hjälp.

4 days ago

Efter att ha sprungit runt i skogen med mina gamla Salomon skor (dålig sula) så känner jag att det är dags att införskaffa sig ett par nya.

Jag har tittat på Salomon Speedcross 5 (med eller utan Goretex) & Salomon Wild Wildcross.

Någon som har erfarenhet av dessa skor? Jag springer till 90% i skogen så behöver ett par skor som klarar av leriga, blöta & lite tuffare underlag!
... Se merSe mindre

Efter att ha sprungit runt i skogen med mina gamla Salomon skor (dålig sula) så känner jag att det är dags att införskaffa sig ett par nya.

Jag har tittat på Salomon Speedcross 5 (med eller utan Goretex) & Salomon Wild Wildcross.

Någon som har erfarenhet av dessa skor? Jag springer till 90% i skogen så behöver ett par skor som klarar av leriga, blöta & lite tuffare underlag!

Kommentarer på Facebook

Välj bort Goretex så mår fötter och skor bättre. Och miljön.

Är inne på mitt 3:e par speedcross 5, är supernöjd och dom passar min fot och mitt löpsteg perfekt 🤩

Kolla in cross. Lägre drop. Grymt bra sula. De har gjort cross 2 lite längre. Både ettan o tvåan finns där ute.

Jag springer med speedcross och det funkar fint. 👍 jag har inte goretex då jag föredrar att vatten kan ta sig ur skon och inte bli tung. Jag springer i sån terräng så blöt blir skon hur som helst.

Speedcross 5 är utmärkt till hundpromenader (och faktist till cykling också) men rätt kass som löpsko. Gäller både med och utan goretex. Tidigare modeller var bättre. Kolla in Cross pro istället, bättre markkontakt.

köpte speedcross för löpning blev en "vanlig sko" då jag inte tyckte om den som löparsko. Jag har använder Salming eller Icebug. Men viktiga är inte vad andra tycker. Känner man att skon sitter bra och du LITAR på den när det gäller fäste på underlag så ska man välja den skon.

Jag har speedcross 5 utan gortex och är supernöjd. 👍😊

Har speedcross 5 och tycker om dem i grov terräng, inte för grusväg eller asfalt, då är de inte bra och slits fort. Köpte speedcross utan Goretex den här gången och jag blir blöt om fötterna, förra paret var äldre modell speedcross med goretex och höll mig nästan alltid torr om fötterna.

Har speedcross 5 och gillar dem! Mitt andra par. De sitter bra på foten och är trygga att springa med på de flesta underlag. Jag bytte från hoka speedgoat, ett märke som jag hade haft i 2 år, då jag behövde mer drop för ena hälens skull. Salomons drop är 10 mm medan hokas är 4 mm. Gore-tex är för min del helt onödigt. Jag blir blöt om fötterna om det är blött men jag fryser inte av det och blir ändå svettig inifrån. Men, jag har förstått att de som springer i snöslask uppskattar Gore-tex. Det är ju kallare då och man blir kanske inte lika varm inifrån.

3 days ago

Tips på bra trailspår i Sälen?

Jag ska till Sälen med några vänner till helgen för att springa, cykla och vandra.

Har ni några bra tips på trailspår (8 - 20 km) som man inte får missa?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Sälen fjällmaratons banor är uppmärkta o kartor finns på www.fjallmaratonsalen.se/banan/karta/

Fin fin cykling i Rörbäcksnäs. 👍🏼

Finns mkt att välja på. Bra markerade leder så bara att sy ihop nåt .

Salomon vertical challenge är ju kul den är ju dock kortare än 8 km men ändå värd att testa 😊 När jag var där förra sommaren sprang jag annars en tur upp på Stor-Närfjället på 20km som var trevlig

2 days ago

Hej!
Har köpt dubbelt par av Inov8 Trailfly Ultra G300 och säljer nu ett par av dom i strl 45!
Någon som är intresserad ?
Innan jag skickar tillbaka dom.. helt slut i strl 45 överallt på svenska sidor.
... Se merSe mindre

Hej!
Har köpt dubbelt par av Inov8 Trailfly Ultra G300 och säljer nu ett par av dom i strl 45!
Någon som är intresserad ?
Innan jag skickar tillbaka dom.. helt slut i strl 45 överallt på svenska sidor.

Kommentarer på Facebook

Hur är de i storlekarna? Min fot är 28 cm.

3 days ago

Hej! Jag letar efter ett lopp någon gång slutet av december början av Januari. Ca 10 K. Max tio mil från V-ås. Hittar inget i löparkalendern men det kanske finns något lopp som inte finns med där? Vad säger ni andra? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Det finns sylvesterlopp både i Nora och i Vallentuna

3 days ago

Ytterligare en skofråga i gruppen. Jag är inne på mina andra Speedcross 5 GTX och har varit fantastisk nöjd med dessa. Men jag är lite svagare i höger vrist och vrickar tyvärr ofta fötterna när jag springer trail. Nu undrar jag om detta förvärras med Speedcross höga drop och jag bör hitta en lägre sko? Jag överpronerar så kan det hjälpa med en sula? Alla tips mottages med stor tacksamhet!
Allt gott!
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Hejsan, min upplevelse är att ju längre avstånd man har från fot till underlag desto större risk är det att man inte känner om underlaget lutar åt något håll och då blir det lättare vrickningar. Jag vill gärna känna underlaget genom sulan så att kroppen justerar för ojämnheter automatiskt. Jag kör med inov8 x-talon 212 som är grymma!

Jag överpronerar och tycker att icebugs sulor hjälper mig. Slim och sen mid eller high beroende på hur mycket du pronerar. Jag har kört mycket tåhävningar också som träning och jag tycker det hjälper också.

Jag har speedcross och salming trail 6 och upplever speedcross:en som väldigt vingliga för mina kanskw lite klena vrister. Kommer inte köpa igen, salming är helt annorlunda, jag har inga problem med dem

Nu är detta en helt annan sko men jag älskade mina Hoka EVO Speedgoat så mycket att jag till och med orienterade i dem ibland. I dem kände jag mig aldrig det minsta instabil utan det kändes som om de fångade upp mig varje gång jag satte ned foten. EVO är ju racevarianten, så en Speedgoat 4 kanske vore ett mer lämpligt tips.

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

En av Sveriges mest meriterade löpare, @idanilssi är tillbaka efter långdragna skadebekymmer. https://trailrunningsweden.se/2021/07/19/ida-nilsson-jag-orkar-vara-trott-lange/

Löpargruppen i Göteborg-Härryda - vilken dundersuccé. Fullbokad inför hösten med 50 löpare på nån timme. https://trailrunningsweden.se/lopargrupper/goteborg-harryda/

Fem tjejer tycker till om nya MOAB FLIGHT från Merrell. https://trailrunningsweden.se/2021/06/10/moab-flight/

Intervju med Sebastian Ljungdahl. https://trailrunningsweden.se/2021/06/04/fran-oldrickare-till-skyrunner/

Jämn kamp mellan Fredrik Bakkman och Sebastian Ljungdahl i @skatasryggar . Karin Nilsson vann damklassen.

Efter positiva besked kring höstens motionslopp har det lagts till många spännande lopp i Trailkalendern. https://trailrunningsweden.se/trailkalendern

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X