Test Löparryggsäck – USWE PacePro

I samarbete med USWE

Under en månads tid har fem traillöpare fått chansen att testa den nya löparvästen PacePro från USWE. Testlöparna har alla olika träningsbakgrund och målsättning med sin träning. Så här tyckte de.

Julius Z Strömberg

Bakgrund
Tränar för att bli en så bra löpare som möjligt, med ett långsiktigt fokus på ultradistanserna.

Passform
Upplevde att PacePro satt som en smäck, både när den var fullpackad och när den knappt bar någonting alls. Detta gör den till en ultimat säck, både för kortare turer (när en bara vill ha med lite vatten, telefon, plånbok, nycklar, etc.) och för de längre (när den ska fyllas till bredd och höjd).

Fickornas placering
Fickorna känns generellt mer slimmade än de gjorde på den tidigare varianten Pace12. Jag saknar dock en dragkedja på en av de främre fickorna, för att vara säker på att mobiltelefon och plånbok ligger säkert och tryggt framtill. Däremot finns det istället på PacePro två fickor baktill med dragkedja, vilket väger upp. Jag gillar den lilla "öppna" jackfickan baktill. Den upplevde jag som enkelt att använda, till och med när en var i rörelse.

Spännen
Gjorde inga större justeringar på spännena, utan det fungerade bra direkt. NoDancingMonkey-funktionen är så bra att det bara är att klicka på sig ryggsäcken - och köra! (Förutsatt att en valt rätt storlek från början.)

Flaskor & slangar
Upplevde det på samma sätt som från tidigare Pace12; flaskorna sitter bra och stabilt, men nackdelen är att jag alltid måste böja huvudet lite för mycket när jag ska dricka vilket gör att min uppmärksamhet på stigen försämras. Det gör att jag måste välja mina tillfällen, antingen när tempot har gått ner eller när en löper på mindre tekniskt underlag. Å andra sidan så var det "låsfunktion" med band och rem på båda fickorna framtill, vilket försäkrar en om att flaskorna sitter där de ska (och inte börja studsa upp och ner).

Hålla ren & fräsch
Som vanligt; skölj ur efter användning, och låt stå och torka. Inga konstigheter!

Helhet
Detta är definitivt den bästa vätskeryggsäcken jag har använt mej av, och helt klart ett förfinande av den tidigare Pace12. Den sitter som en smäck, och är liten och nätt, men har samtidigt mycket plats (till trots för att den ger ett väldigt minimalistiskt intryck vid först anblick). Det gör att ryggsäcken blir attraktiv att springa med även när en ska springa en kort runda och knappt behöver ha med sej någonting. En säck för alla tillfällen, så sätt, vilket jag uppskattar något oerhört. (Sen är den ju skitsnygg också - tillsammans med en svart jacka "smälter" nästan ryggsäcken in och blir en del av helheten.)


Anna Carlsson

Bakgrund
Springer helst långt och länge på fjället tillsammans med min hund Scout. "Tränar" 20-30 h/vecka, framför allt för att jag tycker om att springa men också för att bättre klara av långa distanser. Jag springer en del lopp och föredrar renodlad trail och distanser över 100 km.

Passform
Väldigt smidig att ha på ryggen!

Fickornas placering
Fickorna är bra placerade men jag upplevde att de var något tighta och man fick pilla lite för att ta upp ex gels. Däremot är det ingen risk för att någonting lyckas smita.

Spännen
Det är bekvämt med bara ett spänne som är enkelt att knäppa. Har annars problem med spännena pga kalla händer.

Flaskor & slangar
Gillar att längden på slangarna var något längre.

Hålla ren & fräsch
Att hålla korkarna rena är ju alltid lite av ett aber.

Helhet
Jag tänkte inte så mycket på att den satt på ryggen så det är ett gott betyg! För längre löpningar på fjället behövs dock en modell med något större volym.


Jessica Rosengren

Bakgrund
Tränar ca 4 dagar i veckan med målet att klara ett trailmarathon i bergsmiljö.

Passform
Jag har större byst och upplevde ett visst tryck över bröstet då knäppningen hamnade precis på bysten. Annars satt den som gjuten! Superbra att man kan justera med ”snörena” till en optimal passform.

Fickornas placering
Lätt att komma åt alla fickor samt att det inte ramlar ur något ur dem. Plus för de två minifickorna med dragkedja.

Spännen
Har inte använt mig av spännena. Något som ni skulle vinna på är en manual eller video med förklaring vad man kan använda de olika spännena till. Har inte sett det hos någon konkurrent och har saknat det vid tidigare köp.

Flaskor & slangar
Lite för kort slang till bröst flaskorna. Annars tycker jag att de var toppen. Fantastiskt smart vatten behållare! Lätt att fylla på när tiden är knapp.

Helhet
Trevlig löparväst som tillgodoser alla behov och mer därtill! Stort plus för den smarta vätskeblåsan!


Niclas Gällentoft

Bakgrund
Älskar utmaningar och äventyr och vill testa och se hur långt han kan komma med kropp o psyke. Tränar ca 10-12h i veckan och 6-8 tävlingar per år.

Passform
Fick först en Medium som var för trång. Large kändes bra på och den satt där den skulle.

Fickornas placering
Lättare att komma åt fickorna med dragkedja. Men hade gärna haft dem lite längre fram. Kanske lite större. Fickorna utanför vattenflaskorna är lagom stora. Men jag tycker de kunde vara lite mer töjbara. Lite tight att trycka ner en mobil när flaskan är vattenfylld. I fickan på ryggen får jag ner grejor utan att det känns klumpigt. Har dock inte haft vattenblåsan på testet. Med blåsan fylld tror jag att det jag hade med mig hade blivit trångt. Fickan på ryggen som går ifrån sida till sida är bra till saker som vantar eller mössa. Det ligger kvar tack vare den är så tight, bra!

Spännen
Bröstspännet var lätt att hantera.

Flaskor & slangar
Lätt att fylla på och lätta att komma åt och dricka ur!

Hålla ren & fräsch
Lättskötta precis som alla andra flaskor och vattenblåsor.


Emma Ek

Bakgrund
Siktar på att springa hennes första 100 km 2020. Vill utmana sig själv, test gränser och framförallt ha väldigt roligt.

Passform
Sitter jätteskönt!!! Perfekt verkligen!

Fickornas placering
Jag tycker att fickorna var svåra. Har jag vatten i flaskan lyckas jag knappt öppna fickan när jag joggar, får knappt plats med något i den och det var ännu svårare att få upp det jag hade där. Detta var dock bättre om jag bara använde påsen. Men hade önskat att de var enklare att öppna och att materialet var lite mer stretchigt. Hade gärna fått i någon bars där samtidigt som flaskorna är fyllda.

Spännen
Toppen!

Hålla ren & fräsch
Det har inte varit några problem 🙂

Helhet
Väldigt skön passform, den sitter som en smäck och känns väldigt lätt! En bonus att den är väldigt snygg!
Mycket bra(!!) för kortare distanser men till mina längre rundor >25km hade jag önskat...:
- att fickorna var aningen smidigare. Jag tycker som sagt att det är svårt att hitta fliken och att öppna dem när jag joggar, samt att de inte rymmer så mycket. Någon gels, bars och en mobil i andra trots fyllda vattenflaskor, hade varit perfekt.
- att möjligheten finns att kunna gömma/sätta fast "fria" snören som inte används någonstans, så att de inte flänger runt.
Annars superbra väska! Gillar den verkligen!


Sammanfattning

Läs också

USWEs egen story om nya PacePro.

Film

Kolla in filmen från Kullaberg där USWEs vd Jacob Westerberg berättar om USWE och PacePro.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Utvalda event

02majallday16junalldayFeaturedBillingen Trailrace 5k5 km, 10 km, 10 km, 21 kmLandskap:Västergötland

lör08majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

Inspiratörer

 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Bergslagsleden "Det är inte så lätt som man tror" Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ändrade planer - När Everest blev Marmolada Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • 30 km och aprilväder Fanny Ahlfors
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

UTMB och Ironman går ihop och skapar en världsomspännande trailserie. Läs mer på sajten!
#trailrunningsweden #trailrunning #utmb #ironman #traillöpning
...

Gått å blitt lite sjuk. Dag tre avklarad inomhus. Drömmer om sådant här! Löpning på fjället 🏔 skönt att man inte är sjuk speciellt ofta, får se det som lite extra vila och avkoppling. Orkar inte så mycket annat heller, för den delen. Men då uppskattar en löpningen desto mer då det är dags igen 😍
#älskalöpning #löparglädje
...

Best place to run when it’s pours down rain non stop is the forrest💦🏃🏻‍♀️👍🏼(crazy weather in Sweden now, hopefully summer will come soon😅🌞)
Absolutely love the sounds, smells and muddy trails👌🏼
Today’s training run and strength
Have a great day almost friday🥳
#ASICSFrontRunner #ASICSFrontRunnerSweden #ASICS #soundmindsoundbody #poweryourpassion
...

Morgonlöp Igen, är förvånad själv 🙃 Men det gav hjärnan bättre vätska att bada i, så nu blir dagens utbildning en baggis 🤗 #blioslagbar #idrefjällmaraton #trailrunningsweden #nocout #runnersforsustainability #salmingrunning #nocoutchallenge2021 #friskeffekt ...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

7 hours ago

Bra terränglöpning i Solna? Behöver tips på bra trails i Solna, brukar springa i Ursvik och runt Brunnsviken, men behöver som sagt tips på mer fina rundor, tack. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Häng med vår löpargrupp Stockholm Nord när de drar igång höstterminen👍. trailrunningsweden.se/lopargrupper/stockholm-nord/

Hej I en annan grupp jag är med i brukar en person lägga ut om Judarskogens naturreservat men det är kanske för långt bort och för lite Trail?

Har du strava så kan jag rekommendera deras heatmap. Där ser du hur andra har sprungit och kan sätta ihop en runda utefter det 🙂

Södra Törnskogen i Sollentuna är riktigt fint med blandad terräng, och känner man för att avsluta med ett backpass finns Väsjöbacken strax intill.😅

3 days ago

Tack för insläpp!
Jag har behov av ett lättviktstält.
Jag funderar på att springa någon led i Västergötland eller Bohuslän i sommar vecka 30 eller 31 under ett antal dagar och då sova i tält. Jag vill ta med allt för ”boende”, men inte ta med mat utan äta på ställen längst vägen. Jag behöver ett lättviktstält för min tur.

Lättviktstält är fina men också dyra! Jag är väldigt intresserad av att köpa begagnat eller hyra. Vore fantastiskt om någon i gruppen har ett lättviktstält att sälja eller hyra ut!
Jag bor i Göteborg.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag har ett lättviktstält för en person. Hur mycket får det Max väga?

Kolla på ”Lanshan 1 pro”. Lätta och billiga tält från Kina, förvånansvärt bra kvalitet. Jag har ett sådant och är mkt nöjd. Kräver dock en stav/pinne för att sättas upp.

2 weeks ago

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?
... Se merSe mindre

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?

Kommentarer på Facebook

Ajdå, inget kul att se och höra. Har precis köpt mig ett par Lone Peak 5. Är det liknande på dom 🤔

I have both Altra and Topo, and both are the same size for me. Topo is a great choice too 👌

Altra & Topo är samma/lika i storlek.

Trist. Lite märkligt också ändå. Jag köpte mina första Altra för drygt tre år sen. Dom sprack rätt kvickt men efter det har förändringar gjorts och numera har jag inte det problemet. Är helnöjd. Räknar inte mil på skorna men jag springer mycket. Sliter ner sulan innan något speciellt händer med ovandelen.

Jag har exakt samma problem med mina Altras! De kunde användas knappt ett år. Men mina gamla Merrells hänger med efter 3 år! Ganska stor skillnad.

Jag reklamerade ett par Duo som knappt höll i 20 mil. Har nu använt Altra Torin i ett drygt år och de har hållt bra.

Jag har samma problem men inte med alla modeller. Det märks att de jobbar med det. Bland annat med Torin som nu i plushvarianten håller väldigt bra. Problemet är väl som vanligt att ju mjukare och skönare sko ju vekare material måste man använda. En hård och stabil sko håller i allmänhet betydligt längre tycker jag. Det gäller väl för tillverkaren att hitta den perfekta balansen.

Jag skulle ha tagit en halv storlek större i Topo (ultrafly)

Körde salming förut, de såg ut sådär efter 10-mil.

Bedrövligt. Älskar Altra men har blivit jävligt duktig på att laga dem med kite-fix

Köpte ett par Topo blev aldrig kompid med varken mpassform, grepp eller kvalitet, de gick också sönder. Kika på inov8 G270! Asgrym sko, ngt smalare än altra, sjukt bra grepp på häll och rötter men lite snåla dobbar. Följsam och rolig att springa i. Vad har du gör strl i king mt2?

Finns det några skor som håller? Ärligt talat tycker jag det verkar som om det alltid är någon som klagar på kvalitén på skor... oavsett märke. Just att de går hål på sidan precis där de böjs under löpning verkar vara ett återkommande tema. Nästan alla skor jag har haft (vilket nästan uteslutande varit Merrell Trail Glove de senaste 7-8 åren) har förr eller senare pajat precis på det stället. Uppskattningsvis någonstans runt 100-150 mil.. vissa skor håller bättre, vissa sämre. Men generellt struntar jag i det. Så länge skon fungerar så är ju inte några hål någon större fara. Lite jobbigt med sten som letar sig in.. men med hål letar de sig ju gärna ut också. Mina skor har väl gått någonstans i harangen 400-500 mil innan byte... så en 300 mil med hål i sidan.

View more comments

6 days ago

Hej! Tack för insläpp! Ngn som har erfarenhet av Brooks Caldera 5? ... Se merSe mindre

6 days ago

Kynnefjäll Bohusleden Hedekas Kasebo tips om ni gillar fin natur med bra fikaplatser. ... Se merSe mindre

Kynnefjäll Bohusleden Hedekas Kasebo tips om ni gillar fin natur med bra fikaplatser.

Kommentarer på Facebook

Kolla in min löpning aktivitet på Garmin Connect. #beatyesterday connect.garmin.com/modern/activity/6699512642

Där brukar jag också springa, dock halva sträckan 😅

Tack för bra tips 👍🏼

1 week ago

Morr. Köpte ett par Asics Trabuco Max för några veckor sedan. Sitter väldigt skönt på foten, men efter någon kilometer får jag ömma tår och öm trampdyna under foten. Tror ni att det beror på att den är lite uppböjd framtill? Vet inte om man vänjer sig? Funderar på att sälja vidare. ... Se merSe mindre

Morr. Köpte ett par Asics Trabuco Max för några veckor sedan. Sitter väldigt skönt på foten, men efter någon kilometer får jag ömma tår och öm trampdyna under foten. Tror ni att det beror på att den är lite uppböjd framtill? Vet inte om man vänjer sig? Funderar på att sälja vidare.

Kommentarer på Facebook

Uppböjda tår, så kallad ”toe spring” kan orsaka många olika problem och skador. När skorna ändrar tårnas och fotens naturliga vinklar uppstår en kedja av problem som kan orsaka skador i flera delar i kroppen.

Jag har likadana sedan någon vecka. Jag upplevde att om man inte drar åt dem så hårt blir det inte så. Lätt att få blodstopp med de tunna snörena. Jag Men det är bara en teoru

Testa att flytta upp snörningen ett eller två hål nedifrån dvs hoppa över dom hålen. Hur är din fotstatus i övrigt?

Hade samma problem första gångerna jag sprang långt i Trabucco max, tror att det delvis beror på att det är en ganska mjuk och studsig sko. Men det ger sig efter några ggr! Sprang större delen av Bergslagsleden i den under helgen helt utan problem.

Mjae, gissar att du drar åt dem för hårt för att kompensera för att de inte riktigt passar din fot. Har du köpt "ultrastorlek" (lite för stora)?

Jag har problem med känsliga fötter, får blåsor super lätt och vet inte vad jag ska ta mig till! Påverkar min träning enormt, har ni några bra tips? Har tejpat, löparsnörning men det hjälper inte så mycket.

Jag skulle nog sälja vidare och titta på andra skor som har större tåbox

Jag har väldigt smal framfot och brukar ömma rejält under tårna när jag springer in nya skor. Jag har resonerat att det tar lite tid för foten att hitta sin exakta plats i skon och att det är framfoten som drabbas eftersom det är den som har mest kontakt med marken. Jag kan aldrig byta rakt av utan springer in nya skor på kortpass under flera veckors tid.

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Stora Trailskoguiden 2021. https://trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Positiva nyheter - Traillöpning får SM-status och första mästerskapet redan i höst! https://trailrunningsweden.se/2021/03/31/ultratrail-far-sm-status/

Vi har tagit fram Orienteringsskolan. En serie på fyra delar för dig som är nyfiken på att lära dig mer om orientering. https://trailrunningsweden.se/orientering/

AMAZING FUN. I dived into trail running with @trailrunningswe. We thrashed through the woods by torchlight like excited children and it was THE BEST. I was the only non Swedish speaker and I understood literally nothing but we bonded on the pure thrill o… https://instagr.am/p/CMh_SoaFG9U/

Sveriges 50 bästa orienterare kan inte klassas som ”elit” när Smittskydd Stockholm får avgöra. https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/natt-sm-får-avslag-ett-hån-mot-både-vår-idrott-och-våra-elitlöpare/

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X