Starka tider när Asp och Kantarp vann KolmårdsRundan HöstTrail

Jennifer Asp i stigningen upp till Kvarseboklint. Foto: Lennart Andersson

KolmårdsRundan HöstTrail 10K fick se både deltagarrekord och banrekord trots regnigt väder. Christer Tollén i arrangerande Kvarsebo IK berättar:

”6 grader varmt och ett lätt regn välkomnade 226 deltagare till årets hala och tuffa, men fantastiskt vackra bana. En bana som bjöd på allt från skogslöpning till mer avancerad bergslöpning på Kvarseboklints bergsrygg över Bråviken. Något som enligt flera deltagare passar perfekt för orienterare, vilket bl.a. årets vinnare på herrsidan Robbin Kantarp, Finspångs AIK Friidrott, och tvåan på damsidan Johanna Engström, OK Hällen, är bevis på.

63 löpare startade i Elitklassen, varav 22 damer, för att tävla om den hedersamma och unika marmorstatyetten.

På herrsidan vann Robbin Kantarp överlägset med över 5 minuter på 41:01. Han putsade därmed sitt eget banrekord med 1 minut! Robbins egen förklaring var att han bättre kunde disponera loppet, tack vare att det inte fanns något spurtpris att satsa mot i år som han gjorde premiäråret 2018. Tvåa i mål var Johan Dalenius, Team Nordic Trail Linköping, på tiden 46:14 och trea i mål var Maxime Bonneau, IK Akele på tiden 46:32.

På damsidan fick vi åter se Jennifer Asp, Vivo Barefoot, besöka KolmårdsRundan, och som hon gjorde det! Det tidigare banrekordet, satt av Lisa Ring, krossades med över 2,5 minut! Jennifer vann på 47:08. Till Lisas försvar ligger säkerligen även här det spurtpris hon tog hem ifjol. Tvåa i mål var elitorienteraren Johanna Engström, OK Hällen, på 50:53. Trea i mål var Sofie Strömberg, Matteus SI, som gjorde en mycket stark insats efter skadeåterkomst.

Det var på banans tuffaste del mellan 6 och 8 km som det mesta hände och där fick deltagarna i Motionsklassen verkligen kämpa för att hålla sig på benen och orka hela vägen in i mål.”

Foto: Erik Karlsson

Foto: Erik Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Välkommen på reflexlöpning i Jönköping Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ibland tänkte jag... vad ska andra tro? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • Bland vågor och maneter Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X