Claesdotter och Jonsson starkast genom kärren

OK Klemmingens Kärruset går genom de allra blötaste stråken i skogen och bara i korta avsnitt på stig. Här berättar Gun Molin Jansson i arrangörsföreningen.

”Efter sista veckans regnande blev banan till slut rejält tungsprungen, som ju sig bör för att loppet ska göra själ för namnet! Efter en kall och småregnig morgon, tittade solen fram en stund precis vid start och löparna fick perfekta förutsättningar i spåret.

Vinnare i tävlingsklassen 10 km för damer blev Linnea Claesdotter, Sign Sport Sweden, på rekordtiden 54:21, följd av Lisa Andersson, Ärla IF på 55:45 och på tredje plats Marianne Pettersson, Södertälje-Nykvarn OF, på 1:10:17

– Riktigt bra banläggning och ett bra lopp för både elit och motionärer. Banan kräver god vana vid skog och att springa i blöta partier. Chocken som kom i diket är svår att beskriva! Mjölksyra med iskalla ben var en ny upplevelse, säger Linnea.

Segern på herrarnas 10 km togs hem av Henrik Jonsson, Sign Sport Sweden, även han med en rekordtid på 46:49 och god marginal till tvåan, och tidigare vinnaren Stefan Kindgren, YO Running Club på 50:54 och på tredje plats arrangörsklubbens Bart van Wijngaarden, 51:42.

– Riktigt kul lopp och bra arrangemang! Utmanande bana trots att det är torrare än normalt, och jag kan bara hålla med Linnea, diket var riktigt kallt och tungt, säger Henrik Jonssons som tog ledningen redan tidigt i loppet.

Resultat

Foto: Mikael Björklund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X