Holm och Alvaeus vann premiären av Nåsten Trail

Premiären för Nåsten trail, arrangerad av Uptown Runners, gick av stapeln i helgen. Oscar Söderlund, en av arrangörerna berättar. Uptown Runners är en löpklubb som bildades 2017 av sex löpintresserade...

Foto: Oscar Söderlund

Premiären för Nåsten trail, arrangerad av Uptown Runners, gick av stapeln i helgen. Oscar Söderlund, en av arrangörerna berättar.

"Uptown Runners är en löpklubb som bildades 2017 av sex löpintresserade barndomsvänner från Uppsala. I fjol väcktes idén om att arrangera ett 10 km traillopp i Nåsten, ett naturreservat i området där medlemmarna i Uptown Runners vuxit upp.

I lördags gick startskottet. Efter att ha snitslat, skrivit ut diplom, förberett mat och dryck, hämtat högtalare, monterat tält, satt upp start och målgång och ställt i ordning vätskestationer började det spöregna. Då hade 90 personer anmält sitt deltagande och Uptown Runners förberedde sig för ett visst bortfall. När det närmade sig starten insåg vi istället att våra nummerlappar höll på att ta slut, så vi började klippa i ett lakan för att skapa fler.

Trots geggan och regnet tog sig 100 löpare till Nåsten Trail. Vinnaren i damklassen, Malin Holm från Gävle, tog sig in på 53:58 och i herrklassen från Upsala IF Jonatan Alvaeus på 43:22. Andraplats på damsidan blev Petra Söderqvist från Gottsunda IF på 56:55, Elvira Jubel från Uppsala tog hem tredjeplatsen på 58:35. På herrsidan kom den rutinerade Johan Sandler från Fredrikshofs FIF in strax efter Jonatan på 43:33, några minuter senare kom Oscar Gustavsson från Vallentuna-Össeby OL in på 46:45."

Segerintervju med Malin Holm
Hade du någon strategi för loppet?
- Nej, jag bestämmer mig ofta kvällen före ett lopp och springer traillopp för att jag tycker det är så skoj och får så mycket energi i ny fin miljö!

Vad tycker du om ditt eget genomförande?
- Jättenöjd. Var ju rätt så blött, så stora delar av banan var det bara att hålla fokus på vart jag satt fötterna för att inte ramla. Hade en jättebra känsla hela vägen och kul att vi var så många, så jag hade alltid sällskap av någon längs banan.

Vad tyckte du om banan?
- Jätterolig sträckning i fantastiskt fin miljö. Superbra markerat hela vägen dessutom, vilket gjorde att det var lätt att fokusera på löpningen.

Får vi se dig på startlinjen nästa år?
- Jag kommer gärna nästa år! Kommer att rekommendera mina springkompisar att köra också (fast inte de som är snabbare än mig för då har jag ju mindre chans att få något av de fina priserna ni hade till första-tredje löpare i både herr- och damklassen). Bra tid på året då det inte konkurrerar med så många andra lopp.

Segerintervju Jonatan Alvaeus
Hade du någon strategi för loppet?
- Jag försökte springa så fort som möjligt där det gick. Var blött och halt på de tekniska stigarna, så där fick man hålla igen lite.

Vad tycker du om ditt eget genomförande?
- Jag får väl säga att jag är nöjd eftersom jag vann.

Vad tyckte du om banan?
- Jättefin! Rolig, varierande och utslagsgivande.

Får vi se dig på startlinjen nästa år?
- Förhoppningsvis. Det var ett roligt lopp så jag vill gärna springa igen.

Foto: Oscar Söderlund
Foto: Oscar Söderlund

Utvalda nyheter

Loppen du vill springa

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

12 km Trail Run.
En skön sen eftermiddags tur. Lätt bistert ute , men det är bara att slå undan den dåliga tankarna. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder 😂😂
☀️☀️☀️☀️☀️🌲🌲🌲🌲🌲☀️☀️☀️☀️☀️🌲🌲🌲🌲🌲
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #lauf #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #laufen  #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #mtb

12 km Trail Run.
En skön sen eftermiddags tur. Lätt bistert ute , men det är bara att slå undan den dåliga tankarna. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder 😂😂
☀️☀️☀️☀️☀️🌲🌲🌲🌲🌲☀️☀️☀️☀️☀️🌲🌲🌲🌲🌲
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #lauf #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #laufen #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #mtb
...

260 18
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 6762970920407058.

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X