Vecka 48 – Alternativ träning

Denna vecka ska vi lägga in ett alternativt träningspass. Som löpare är förstås löpning den grundläggande träningen, du blir bra på det du gör. Det hindrar inte att vi kan lägga in annan träning för att bli ännu bättre, mer allsidig och starkare. Att ibland lägga in en annan träningsform i din löpträning kan vara räddningen från skador och tristess.

Under vinterhalvåret handlar träningen mycket om att lägga en bra grund för kommande säsong, träna distans för att bygga upp en bra aerob kapacitet samt bygga upp styrkan för att undvika skador och komma bättre förbered till löpsäsongen. Ett bra sätt att undvika ensidig belastning samt bygga upp en bättre allsidig styrka samtidigt få bra grundträning, är att lägga in alternativa träningspass. Du tränar fortfarande din grundkapacitet och din syreupptagning samtidigt som andra och fler muskler i kroppen får arbeta. För oss som bor där vi har tillgång till snö och skidspår är längdskidåkning en utmärkt alternativ träningsform.  Skidåkning ger bra kondition och allsidig styrka. Eftersom du i längdskidåkning använder hela kroppen och fler muskelgrupper än när du springer så är det ett utmärkt sätt att förbättra syreupptagningen, du blir starkare och minskar belastningen. Cykel är en annan bra alternativ träningsform, mountainbike, landsväg eller cykelpass på någon träningsanläggning är alla bra alternativ. Annan alternativ träning kan vara simning eller någon typ av konditionspass på gymmet, dessa pass innehåller oftast även någon form av styrka, vilket gör att du även där får ett bra styrkepass.

Så byt ut ett av dina distanspass denna vecka mot ett alternativt träningspass, cykel, skidor, simning eller något annat du gillar att göra.

Ha en bra träningsvecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Lyxpass-säsongen 2020 Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Halvvägs med plus i kanten Bo Johansson
  Läs mer
 • Käftsmällspass Linda Doktar
  Läs mer
 • Lumonite Reflect Run - Skatås Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X