”Nybörjaren” som blev tvåa i trailtouren

Robbin Kantarp under Idre Fjällmaraton i somras. Foto: Nisse Schmidt

Robbin Kantarp ser sig som nybörjare inom trail. Men med en andraplats i Trailrunning Sweden Store Trailtour totalt och segern i Idre Fjällmaraton har han verkligen etablerat sig som traillöpare i år.

– Jag håller på och sätter mina mål för nästa säsong nu, och ett är absolut att återigen springa bra i Idre Fjällmaraton och i hela Trailrunning Sweden Store Trailtour. Det var väldigt roliga lopp det här året, säger Robbin.

Som orienterare i grunden, ser sig Robbin som en ganska ny traillöpare.
– Det här var första året som jag sprang lopp utanför närområdet här hemma Östergötland. Jag har lärt mig mycket kring taktik och hur jag ska lägga upp loppen, säger Robbin som är bosatt i Svärtinge.

Hur ser din träning ut?
– Med åldern har jag blivit lat, i bemärkelsen att jag helst tränar hemifrån. För att träna orientering behöver jag komma ut till nya kartor och terrängområden, det finns inte riktigt tid till det, och därför prioriterar jag den fysiska träningen. Traillöpningen stämmer bra överens med det jag tränar. Min träning är till 80–90 procent förlagd på liten stig. Det går att springa på små stigar hur långt som helst här. Och man blir ju bra på det man tränar.

Vad vill du förbättra till nästa säsong?
– Jag vill så klart bli snabbare och orka bättre. En bit att utveckla är känslan för hur fort jag kan springa på olika partier under ett lopp. Jag vill förbättra min uthållighet i lopp som blir längre än två timmar, upp dit har jag bra koll men sedan kan saker ske i kroppen som är svårare att kontrollera.

Hur tränar du i vinter?
– Jag springer ett pass om dagen med ambitionen att träna 10 mil och 10 timmar i veckan. Det brukar landa på 7–8 h. Jag kör ett intervallpass med fokus på tröskelträning, i övrigt lugna pass. Jag har kommit fram till att jag mår bäst om jag springer varje dag. Hellre kort varje dag än långt varannan dag. Jag försöker träna så mycket det går med hänsyn till familj och jobb, säger Robbin som har två barn.

– När sedan säsongen kommer igång, så använder jag tävlingar för att komma i form. Jag gör cirka 50 tävlingar per år, i trail, orientering, stadslopp och även banlopp ibland. Det är kul att tävla och jag brukar komma i form två veckor efter en intensiv tävlingsperiod.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X