Utflykt till Bogesund

I helgen var det dags för första riktiga långpasset på bra länge och på schemat stod 3 timmar löpning. Ofta förläggs de långa passen på Sörmlandsleden i närheten till...

17 december, 2019 |

I helgen var det dags för första riktiga långpasset på bra länge och på schemat stod 3 timmar löpning. Ofta förläggs de långa passen på Sörmlandsleden i närheten till stugan. Denna helg var det julfest på jobbet på lördagen och långpasset fick därför planeras in i närheten av Stockholm istället.

Team Pannband (dvs jag och Patrik) bestämde oss för att återbesöka Bogesund där det finns många stigar att ta sig runt och framför allt finns det ett gäng väl uppmärkta små slingor. Det kräver således minimalt med eget tankearbete, bara att spana in ett gäng slingor och sedan följa färgmarkeringarna. Passar bra när man just kört volymvecka i både löp och sim och behöver göra det enkelt för sig själv.

Den här dagen visste vi att delar av vår tänkta rutt skulle vara upptrampad och lerig då loppet Blåfrusen och dess löpare hade passerat där dagen innan. Med facit i hand var det rätt många oupptrampade partier som också var översvämmade eller sådär härligt mättade på vatten att man klafsar fram.

Initialt körde vi hopp mellan tuvor men det var en taktik som vi övergav relativt fort. Det var ingen idé att försöka undvika vattnet. Det var nästan lindrigare att bara plöja rakt igenom för blöt blev man oavsett. (Det är vid dessa tillfällen man är extra glad att man utrustat sig själv med ett par bra ullstrumpor.)

När det gällde klädval i övrigt hade vi båda varit på tok för ambitiösa och (av oklar anledning) rustat oss för en mindre snöstorm och minusgrader. Jag var tvungen att skala av buff, pannband, jacka, vindkjol och handskar redan efter en kvart. Och sedan var allt av förutom pannband och handskar resten av passet. Handskarna tvingade jag på mig själv i ren självbevarelsedrift eftersom risken att dratta omkull var överhängande. Vi skämtade lite om att den som var först att dra omkull i leran skulle få äran att springa resten av passet i min kjol.

Vi tog oss lugnt och fint igenom Dammstakärrsrundan, Stora och lilla Slottsrundan och Askrikerundan. En fin dag med mindre glid i sidled pga lervälling hade vi kanske fått utforska mer av Bogesund men just denna dag var vi rätt nöjda när vi avslutade det hela efter knappt tre timmar.

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X