Silva Trail Speed 4XT

I samarbete med Silva har vi fått testa deras pannlampa som heter Trail Speed 4XT. Såhär tycker vi om den! En bra pannlampa ett måste för alla träningspass vi genomför...

5 januari, 2020 |

I samarbete med Silva har vi fått testa deras pannlampa som heter Trail Speed 4XT. Såhär tycker vi om den!

En bra pannlampa ett måste för alla träningspass vi genomför från oktober månad till vårkanten, eftersom det är mörkt i princip hela Sverige under den perioden. Därför är det bättre att satsa på en rejäl och bra pannlampa från början istället för att köpa en halvbra som man ändå vill byta ut efter ett tag. Vare sig du tränar i mörkret 1 eller 6 gånger i veckan kommer det bli roligare med ordentligt ljus, och det är framförallt en faktor som motiverar till att ta sig ut.

En bra pannlampa måste ha följande saker;
- Skön passform på huvudet
- Enkel justering, bra ljus och samtidigt bra batteritid för ändamålet
- Låg vikt
- Bra lösning för batteriet
- Gärna att den kan användas till olika sporter

Efter att ha använt andra modeller var det otroligt roligt att få testa Silvas Trail Speed 4XT. Ni som använt Silvas produkter sedan innan vet att de gör bra produkter genomgående, och det märks även nu.

Det är lätt att börja använda lampan på en gång. Under tiden vi laddade batteriet för första gången hann vi läsa på om lite olika funktioner, och sedan kunde vi ta en första löptur i mörkret. Vi valde att montera batteriet på huvudbandet på en gång, men det finns även en förlängningssladd så att batteriet kan förvaras i bälte, ficka eller väst. Tre tryck på lampans ena sida (som är stor och enkel att komma åt även med handskar) och vi hade snabbt tre olika ljusstyrkor att välja mellan (1200, 600, 80 lumen). Vi var lite oroliga för hur batteriet skulle kännas bak på huvudet, det kanske skulle skumpa lite? Men nej, trots att batteriet är kraftigt har det en låg vikt, det sitter väldigt bra och man får en väldigt bra batteritid på köpet (upp till 20 h brinntid!). Vi fick direkt till en bra passform, men vill man ha lite extra stöd finns det ett extra huvudband att fästa över huvudet.

Nu har vi använt lampan under hösten och vintern och hunnit testa den på lugna långpass och snabb teknisk löpning, vilket inte gjort oss besvikna! Trail Speed 4x har vad Silva kallar flowlight, vilket gör att ljuskäglan ändras om du tiltar lamphuvudet nedåt eller uppåt. Varför? Jo, av den enkla anledningen att det behövs olika ljuskäglor för olika typer av aktiviteter och tempo. Ljuskäglan blir bredare om du tiltar lamphuvudet nedår, och längre ju mer du tiltar lampan uppåt. Det gör att man aldrig behöver justera lampans ljus och tappa koncentrationen!

Trail Speed 4XT är kraftfull, men den väger lite. Allt detta tillsammans gör att du kan använda lampan till olika aktiviteter och tempon, precis som den är till för. Vi har använt den till löpning, längdskidåkning och cykling då olika fästen gör att du kan ha med dig batteriet på olika sätt. På huvudet, hjälmen eller på kroppen vilket är riktigt smidigt och ett stort plus!

Trail Speed 4XT levererar precis det vi behöver till de aktiviteter vi utför, med en riktigt bra komfort och bra ljus. Med bra och genomtänkta funktioner, till ett bra pris, kan vi med gott samvete rekommendera den till er. Läs mer om Trail Speed 4XT här!

 

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X