Vecka 2 – Snöpuls eller backe 2*6×1 minut

På de platser vi har det vita guldet, kan vi lägga in ett roligt, fartfyllt och effektivt pass i form av ett snöpulspass. Är det så att du inte har tillgång till snöpuls där du bor, kan du byta ut passet mot backintervaller, med joggvila ner.

Börja passet med lugn löpning 10-15 minuter+ löpskolning i form av höga knän. Uppvärmningen kan t.ex. vara sträckan till den plats där du sedan kör dina snöpulsintervaller. Snöpulsen kör du på en plats där du vet att det är ett ganska jämnt underlag, en snötäckt fotbollsplan, parkyta, åker…, plant eller lätt motlut, är det bästa.  Passet består av 6 x 1 minut med 30 sekunder vila i två set. Under en minut intervall är det meningen att du ska jobba så hårt du kan. Snön gör att du måste jobba med höga knän och styrka, se till att hjälpa till med armarna, jobba i så hög fart du klarar av. Farten blir troligtvis inte så jättehög, beroende på hur djup snö du får springa i, men du får ändå hög puls.  Vila 30 sekunder, innan nästa minut upprepa 6 gånger. Efter första setet, vila 2 minuter och kör samma serie igen med 6×1 minut. Du kommer märka att det blir riktigt jobbigt och bra styrketräning för lår, vrister och vader.

Fördelar med Snöpuls:

– Vi blir tvungna att lyfta mer på våra knän. Det ger bra styrketräning och hjälper oss sedan att få ett högre knälyft när vi sedan springer på barmark.
– Stärker stabiliserande muskler i vrister och underben.
– Skonsamt underlag, trots hög puls är det skonsamt för kroppen.
– Lätt att få pulsökning utan hög fart.
– Bra vinterträning då det ofta kan vara isigt och moddigt på våra vanliga löpvägar, bra att då istället nyttja snön till ett bra träningspass.

Byt ut passet mot en backe 6×1 minut i två set, om du inte har tillgång till snöpuls. Är det bara lite snö och man känner att det inte riktigt ger den effekten man vill ha med snöpuls, kan du också välja en backe eller lätt motlut, för att få det extra motståndet.

Avsluta passet med att jogga lugnt ca 10 min.

Lycka till! Lena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X