Montreux Trail Festival – We will rock you!

I samarbete med Montreux Trail Festival

Jazz, Freddie Mercury, Lac Leman och dånande vackra berg. Montreux Trail Festival bjuder först och främst på häftig löpning, men också en hel del mer. Staden vid Genèvesjöns östra ände, har höga alptoppar runt hörnet.

Den 25-26 juli går den fjärde upplagan av Montreux Trail Festival stapeln. Utbudet av trailutmaningar är stort, från ultran på 112 km och 8 500 höjdmeter, via 55 och 30 km lopp, till barnlopp. Freddie’s night, döpt efter Queens sångare Freddie Mercury som bodde i Montreux, är ett nattlopp på 15 km där spektakulär stämning utlovas.

Diego Pazos, traillöpare med gott om fina meriter, bor i trakten och tränar mycket i bergen kring Montreux.
– Jag ville skapa ett lopp som visar upp den fina löpningen här. Vi är ett team av löpare som springer mycket här och som hela tiden letar nya häftiga stigar och passager. Deltagarna kommer att mötas av svindlande vyer, rejäla klättringar och maffiga berg. Panoraman över Genèvesjön och över Mont Blanc är spektakulära.

– Svårighetsgraden varierar mellan de olika distanserna. Ultran Mxtreme är en exceptionell utmaning på 112 km för de riktigt vana löparna där bergskedjan Alpes Vaudoises korsas. Mxalps på 55 km och 4 200 höjdmeter utgör ett rejält dagsverke för erfarna löpare som vill testa sig själva i bergen. Du springer längs hela bergskedjan som omger Montreux. 30 km-loppet Mxsky bjuder på 2 100 höjdmeter, tekniskt men ändå tillgängligt för de flesta traillöpare.

”We will rock you!” hälsar Diego och resten av arrangörsgänget som förra året lockade hela 1 700 deltagare till de schweiziska bergen.

Läs mer om Montreux Trail Festival

Total pepp med Queen coverband inför starten av Freddie’s Night.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X