Nytt distansrekord!

Nytt distansrekord!

I mars ska jag ”springa” (ta mig fram) ett lopp på GranCanaria som är 15,5km. Jag har tänkt att det vore bra att testa distansen eftersom jag inte tagit mig så långt någon gång tidigare.

Sagt och gjort, förra helgen tog jag bilen till ett ställe längs Järnleden (Niklasdams trädgård), laddad med vätskeryggsäck och en snickers. Därifrån och hem skulle sträckan bli nästan exakt 15,5km hade jag räknat ut.

Beslutade mig för att gå första kilometern för att värma upp kroppen. Vädret var strålande: sol och runt nollan. Jag traskade på och började jogga lite sakta. Är väldigt nojig med pulszoner och så eftersom jag tränat så mycket utifrån det men gömde klockan i ärmen och joggade helt enkelt tills jag kände att det blev för tungt, och då gick jag igen. Detta för att inte fundera så mycket på pulszonerna, utan att känna efter. Första etappen fram till Älvbron (4 km) gick bra men väldigt långsamt för det var väldigt dåligt underlag, väldigt soppigt och blött – jag kunde inte springa utan fick gå en hel del. Resten av sträckan var lite blandad, en del blött och soppigt, en del torrt och fint. Solen sken och det kändes bitvis som en fin vårdag, fast det var början på januari.

Hur som helst – jag fick lite vittring på milen där i skogen och sprang på lite snabbare, det kändes faktiskt som jag flög fram över stock och sten och helt plötsligt sa klockan att milen var klar! Det kändes riktigt bra, jag kände mig fortfarande stark och pigg.

Men problemet kom lite senare, när jag avverkat den delen av sträckan som går just över stock och sten. Då kom jag nämligen ut på en grusväg efter 12 km, som i sin tur leder till en grusad cykelväg, som leder hem. 4 km nästan bara raksträcka. Här fick jag riktiga problem – mest med motivationen, men även lite trötta ben. Jag gick och jag sprang och jag tror även man kan uttrycka det som att jag gick och “drog fötterna efter mig”, så kändes det. Det fina vädret hade även övergått i snålblåst och duggregn. Ett annat problem var att jag sprang i mina trailskor och de blev väldigt stumma och hårda mot det grusade underlaget, i skogen var de dock perfekta.

Jag funderade ett tag där mot slutet på att ringa efter skjuts. Ge upp helt enkelt. Men så tänkte jag att “men – skärp till dig. Fortsätt nu, gå eller spring, rör dig framåt tills du är hemma helt enkelt”. Så det gjorde jag. Men ack så segt. I alla fall så kom jag hem till slut. Jag stängde av klockan vid 16 km och gick de sista 500m i väldigt sakta mak. (Det var alltså lite längre hem än jag trodde)

Så – nytt distansrekord. 16 km. Tjohoo! 🙂 🙂 Nu vet jag att jag klarar distansen på GranCanaria, men eftersom de sista 5,5 km är på en typ raksträcka längs stranden så kommer jag ha en himla utmaning där. Det är mycket lättare och roligare att ta sig fram i terräng än på plan mark, där man nästan dessutom ser till målet som aldrig verkar komma närmare.. Men jag får väl jobba på det mentala helt enkelt. Hur då? Ja, jag vet inte än. Hitta hållpunkter längs den sista sträckan kanske? Planera en bra och peppande spellista? Ja, vi får se – jag hinner återkomma och berätta om hur jag har tänkt.

Jag konstaterade i alla fall ett par saker under den här lilla “test-löpningen” och det är att 1. jag behöver öva mer på att gå/springa uppför och 2. Jag ger faktiskt inte upp så lätt som jag tror ibland.

Vi hörs!
Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nybliven löpare som hittat förtjusningen i traillöpning. 2019 blev året då jag bytte soffan mot löpning och "asfalt, betong och belysning" mot skog och mark. Skriver om min utveckling för att inspirera andra till att också förändra sitt liv. Man kan om man vill och bestämmer sig!

Född: 1975

Kontakt: [email protected]

Mål: Att må bra och vara hållbar. Njuta av livet och ta hand om kropp och själ.

Motto: Vi lever inte bara livet, vi skapar det!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vad har 2020 att bjuda på då? Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X