Emelie Forsberg tillbaka i världstoppen


Efter ett uppehåll på två år, p.g.a barnafödande var Emelie Forsberg i helgen tillbaka i världscupsammanhang. Resultatet blev en finfin 8:e plats med mersmak på distansloppet vid världscuptävlingarna i tyska Berchtesgaden.
– Även om jag vet att hon har mycket rutin och erfarenhet blev jag blev överraskad när tjejerna kom upp för första stigningen och Emelie låg trea, berättar förbundskaptenen Rémi Français.

– Wow, jag hade väldigt kul, en ok känsla i i kroppen och som förväntat tappade jag tid i utförskörningen. Jag tror att jag behöver några lopp för att komma in i farten och självförtroendet där, skriver Emelie på sitt eget Instagramkonto.

Den allra bästa svenska placeringen under helgen kom dock på nytt från Fanny Borgström, som verkligen håller en jämn och hög nivå den här vintern. I fredagens inledande vertikal slutade hon på 5.e plats, endast 9 sekunder från pallen och 52 sek efter vinnaren schweiziskan Victoria Kreuzer. Strax bakom Fanny gick Tove Alexandersson i mål på en niondeplats.

I den avslutande sprinten blev det ingen riktig fullträff för de svenska tjejerna. Emelie Forsberg och Tove slutade på 17:e respektive 18:e plats.

Tove Alexanderssson gör sin första säsong inom skidalpinism och hon har snabbt visat att hon kan vara med och fightas högt upp, spekulerar Rémi som också vet var den främsta utvecklingspotentialen ligger.
– Nästan alla nybörjare tappar tid i bytena där åkarna tar av och på stighudarna och/eller skidorna. För varje lopp för Tove mer och mer erfarenheter kring detta.

Då ingen av de svenska tjejerna tävlar vid nästa världscupomgång i Kina är det Europeiska mästerskapen i inledningen av april som blir nästa runda och finalen i världscupen. Men dessförinnan kommer vi att kunna följa Emelie och Fanny i två av världens största lagtävlingar Tour du Rutor och Pierra Menta, där de är bland de stora förhandsfavoriterna.

Länk till fullständiga resultat

Resultat Vertikal 7 feb

Resultat distanslopp 8 feb

Resultat Sprint 9 feb

Foto: Philipp Reiter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Längdskidåkning - från Skidome mot Birkebeinerrennet Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vinn priser för över 40 000 kr, stor giveaway! Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Runstreak 400 Fysparet
  Läs mer
 • I med- och motgång Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
TRAILRESA TJECKIEN
20-24 MAJ 2020
public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X