Nyheter från Silva

Inlägget är ett samarbete med Silva Oavsett hur långt vi springer har vi nästan alltid med oss olika grejer, hur mycket beror såklart på vilket typ av pass. Allt ifrån...

19 februari, 2020 |

Inlägget är ett samarbete med Silva

Oavsett hur långt vi springer har vi nästan alltid med oss olika grejer, hur mycket beror såklart på vilket typ av pass. Allt ifrån mindre saker som extra energi, nycklar och telefon till större saker som pannlampa, batteri och förstärkningsplagg ska få plats någonstans. För att inte tala om tillräckligt mycket vatten, som alltid är bra att ha med! Vi använder oftast en väst för att få med oss allt det här, men nu har vi fått testa tre av Silvas midjebälten. Spännande alternativ som vi blev positivt överraskade av!

Det är lätt att associera midjebälten till längdskidåkningens stora och tunga behållare som skumpar rätt mycket. Men gemensamt för Silvas tre bältena är att de har en väldigt följsam passform som gör dem väldigt bekväma. Det är en nyckelfaktor som gjorde att vi fattade tycke för dem redan från början. Vi märkte även snabbt att de har strategiskt placerade fickor, med ett större huvudfack som inrymmer det mesta vi behöver ha med oss under många av våra löprundor. Men det bästa är att de inte väger nästan något alls och de funkar lika bra till löpning som längdskidåkning. Lägg därtill att alla bälten har reflekterande detaljer som syns i mörkret, viktigt för säkerheten!

I början handlar det mycket om en vanesak om man inte är van att ha bälten runt midjan. Men genom att enkelt kunna justera bältet, sedan springa lite och kanske justera igen gör att man snabbt hittar en skön passform, sedan är det bara att köra på!

Race 4 (finns även som Race 4x)
Med den minsta packvolymen av de tre bältena passar den egentligen att ha med när som helst. Oavsett om vi ska ha med oss en eller 5 saker så väljer vi denna, för det märks inte att den sitter runt vår midja. Ett snabbt klick så är bältet av och man kan plocka fram sina grejer, sen klicka på det igen och iväg. Perfekt för alla löprundor där man vill vara snabb och smidig men ändå ha med sig det nödvändigaste.

Flow 6X
Det här bälte har en integrerad vätskebehållare, så man tar av sig bältet för att dricka. Till skillnad mot många andra likadana bälten så är behållaren ergonomiskt utformad så att den följer ryggen och blir bekväm att bära och gör så man knappt märker av den. 6 liter packvolym är perfekt för ett långpass där man behöver ha med sig lite mer grejer och extra kläder. Vattenbehållaren är den största och mest positiva överraskningen med detta bälte eftersom det inte alls stör och skumpar runt så mycket som man kan tro!

Free 10x (finns även som Free 10)
Med 10 liter packvolym och slang till vattenbehållaren, som rymmer 1,5 liter vätska, blir det här ett bälte att alltid ha med sig på längre långpass. Allt får plats och vattnet räcker länge! Har man inte behov av så stor packvolym löser man det genom att dra ihop bältet och komprimera packvolymen. Smidigt! Free 10 kommer utan slang och lämnar mer packvolym om man så önskar.

Alla tre bälten är alltså väldigt bra alternativ, beroende på vilket behov man har. De gemensamma nämnarna som bekvämlighet, smidighet och låg vikt gör att det bara är att bestämma sig för vilken modell man vill ha beroende på vattenmängd och förvaringsbehov. Bältena sitter verkligen bra runt midjan, (tåls att sägas igen) och det är riktigt skönt att få med sig vatten och saker utan att behöva ha det på ryggen varje gång. Packningen känns inte riktigt av när man har det runt midjan. Vi blev väldigt positivt överraskade av alla bälten, men ska vi välja någon favorit blir det Race 4 och Free 10x!

Ska bli kul att testa dem under sommarhalvåret också, då det kan vara extra skönt att slippa något på ryggen!

Till längre dagsturer/långpass finns Silvas löparryggsäckar, kolla in dom också!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X